Forum

Reacties

Amper vakantiejobs deze zomer

  • zaterdag 23 juni 2012, 21h59

Lees het volledige artikel

Reacties

Meest Recent

Op 24 juni 2012 omstreeks 22:37, zei Eric Vandewalle:

This is the lost generation I predict more poverty,more suicides sad but true

Op 24 juni 2012 omstreeks 20:22, zei Pascal Boux:

moeten de lasten nog verhogen het zal nog beter gaan

Op 24 juni 2012 omstreeks 18:28, zei Marc Polfliet:

Als het bij manier van spreken vanaf morgen goed weer in het vooruitzicht is zal de vraag naar jobstudenten ineens dringend worden. Zo vlug kan het veranderen.

Op 24 juni 2012 omstreeks 18:25, zei Marc Goemaere:

zal het nu eens voor velen duidelijk worden dat er crisis in belgie,het weer heeft daar niks mee te maken.In bedrijven die een dak boven het hoofd hebben speelt het weer geen rol,maar daar is er ook geen werk op overschot.

Op 24 juni 2012 omstreeks 14:26, zei Patrick De Groote:

Tja spijtig voor de studenten,maar eerst de werklozen of doppers werk geven en dan als er iets overblijft?de student!werklozen leven op de kosten van de gemeenschap!studenten op de kosten van de ouders!dus eerst de werklozen nog de job geven!

1 reacties

Op 24 juni 2012 omstreeks 19:03, zei Sam De Graeve:

Op deze wil ik volgende reactie kwijt: Je hebt twee soorten jobstudenten: -diegene die alles erdoor draaien -diegene die voor later werken. Wat moet men doen bij de mensen die het moeilijk hebben om rond te komen? Ik heb het goed ja, er zijn vele anderen. Men biedt zo ook de kans om dan weer betere studies te doen, sommige ouders willen/kunnen dit niet betalen. Direct beginnen werken is dan de juiste oplossing, men zoekt ervaring? Bij de meesten niet. Als men verderstudeert kan men een beter beroep uitoefenen en sommige doen zelfs ervaring op met studentenjob. Zo zie je maar, het kan voor iets goed zijn, je veralgemeent te veel jij!

2 reacties

Op 25 juni 2012 omstreeks 01:01, zei Ward Reynaert:

Hiermee ga ik helemaal akkoord. Ook al zullen nu weer mensen komen opdraven met het argument dat die studenten toch een studiebeurs krijgen. Jammer genoeg is dit niet zo. Ik ken enkele studenten die moeten werken om hun studties te betalen en het is belachelijk hoe weinig steun deze jongeren krijgen vanwege de overheid. Er worden inderdaad veel studiebeurzen toegekend, maar jammer genoeg zijn deze meestal voortbestemd voor mensen die over goed fiscaal advies beschikken.

Op 25 juni 2012 omstreeks 20:47, zei Patrick De Groote:

Awel ja je hebt ook gelijk dat er diegene zijn die gaan werken en alles erdoor draaien,en dan diegene waar de ouders het niet kunnen betalen,en spijtig genoeg word er in ons land geen schifting gehouden welke student het doet voor zijn studies te betalen en welke gaat werken om te feesten!dit zou beter moeten worden afgewogen en controle worden op gedaan!!Ook word er nog veel te veel gewerkt door zwartwerkers,en daarom hebben vele liever iemand waar men geen lasten verzekering enz moet betalen je weet wel wat ik bedoel?maar ja het is crisis voor iedereen zeker?

Op 24 juni 2012 omstreeks 13:22, zei Eric Vandewalle:

This is the lost generation I predict more poverty,more suicides sad but true

Op 24 juni 2012 omstreeks 12:50, zei René Verbouw:

Nog maar eens het bewijs van mijn gelijk, onze economie is in vrije val en daarvan is deze belastingregering de schuld.Di Rupo spreekt van een groei? pertinent onwaar, de almachtige PS-SPA gesteund door hen collaborateurs, OVLD, Groen en CD&V zijn de leeg gemolken Vlaamse koe nu aan het slachten, na de zomer komt er een lawine aan faillissementen in de Horeca en KMO's

Op 24 juni 2012 omstreeks 12:47, zei Leen Mertens:

Als een jobstudent nu 50 dagen mag werken en deze zelf mag kiezen, terwijl vroeger een jobstudent max 23 dagen in het grote verlof mocht werken. Is het dan niet logisch dat er minder vakantiejobs zijn? Dat is de helft van de jobs die kunnen sneuvelen.

Op 24 juni 2012 omstreeks 12:06, zei Luc Dewaele:

De regering zou X aantal miljoenen investeren in het 'scheppen van NIEUWE banen' . Bijna DAGELIJKS zie ik op TV aankondigingen van 'SLUITINGEN' , met '100- tallen wERKLOZEN ALS GEVOLG' !

Op 24 juni 2012 omstreeks 11:35, zei Ivan Dejonghe:

cafe's ? hebben die ni speciaal korting gekregen van de belastingen om jobs te creeren of prijzen te minderen ook nog niks van gezien

1 reacties

Op 24 juni 2012 omstreeks 12:07, zei Marika Cruydt:

Cafés hebben geen korting gekregen. Drank was en is 21 % BTW !! Integendeel, ze hebben het nu nog moeilijker met de nieuwe rookwet.

Hoogst aantal stemmen

Op 24 juni 2012 omstreeks 09:18, zei Jeroen Goemans:

Alsof er vroeger geen slecht weer zou geweest zijn tijdens de vakanties. Toen hoorde je niets van een plots en massaal wegvallen van vakantiejobs. Maar wanneer we een besparingsregering hebben naar socialistisch model - lees die belastingen worden verhoogd die voornamelijk in Vlaanderen betaald worden opdat de griekse Walen en Brusselaars niet zouden verarmen - moet dat wel ergens anders terug gehaald worden. Zalig zijn de politiek simpelen van geest want voor hen werd de nota DiRupo tot regering verheven. De jobstudenten, sowieso met het zwaktste statuut, vallen er dan het eerst af.

1 reacties

Op 24 juni 2012 omstreeks 16:13, zei Sanne Maes:

zou de financiële crisis er niet mee mee te maken hebben denk je? Zelfs u bent toch hopelijk niet zo onnozel om te geloven dat alles wat mank loopt, de schuld van Di Rupo en zijn partij is?

1 reacties

Op 24 juni 2012 omstreeks 23:52, zei Jeroen Goemans:

Ach, Mevrouw toch. Welke regering is er aan de macht? Juist - die van Di Rupo. Kollaborerend ondersteunend door de zelfverklaarde staatsdragende maar verkiezingsverliezende traditionele partijen in een minderheidsregering aan vlaamse kant. Waar zijn nu die grote verklaring op basis van die nota Di Rupo? Waar? Niets gezien en niets gehoord. Dat is nu de regering Di Rupo ten voete uit. Kan ook nauwelijks anders aangezien het kereltje geboren en getogen werd in een partij waarvan het uitsluitende handelsmerk reeds 10-tallen jaren de korruptie is. Financiele krisis? Laat me toch niet lachen met de belachelijke niets doende en tijdoverbruggende DiRupo regering enkel verenigd door hun angst voor de N-VA.

Op 24 juni 2012 omstreeks 09:53, zei Jos Hanssens:

wie wil in een tijd dat een ware hetze naar socialistisch model (neo-communistisch) gevoerd wordt tegen werkgevers, ondernemers en werknemers die nog wel nog bereid zijn te werken aan toegevoegde economische waarden ??? Met dank aan de PS en hun slippendragers van de Spa met John Crombez op kop.

1 reacties

Op 24 juni 2012 omstreeks 11:14, zei Lucia Di Syracuse:

Te gek voor woorden: neo-communistisch? Zowel het ultraliberale model als het communistisch model is een hel en ik denk niet dat we in ons Belgenlandje het zo slecht hebben dat je het daarmee kunt vergelijken. Trouwens nog deze bemerking: Amerikaanse managers geven weinig om iets duurdere of onervaren werknemers. Ze houden liefst een deel van het personeel in een inetrimstatuut om bij marktwijziging zonder pardon te kunnen snoeien. In die filosofie is een student die 23 dagen werkt echt geen afschrikking! Trouwens, zo krijg je potentiele werknemers over te vloer, zonder zware screenings vooraf en zonder problemen achetraf als ze geen meerwaarde blijken.

Op 24 juni 2012 omstreeks 09:52, zei Josephina Praet:

Het zijn niet alleen de vakantie werkers! Ook de gewone werkende mens heeft het zeer moeilijk om een vaste job te vinden!!!

Op 24 juni 2012 omstreeks 12:47, zei Leen Mertens:

Als een jobstudent nu 50 dagen mag werken en deze zelf mag kiezen, terwijl vroeger een jobstudent max 23 dagen in het grote verlof mocht werken. Is het dan niet logisch dat er minder vakantiejobs zijn? Dat is de helft van de jobs die kunnen sneuvelen.

Op 24 juni 2012 omstreeks 09:53, zei Gaby Deforce:

Jobstudenten zijn duurder en duurder geworden en niet zo goed in het werk dat ze zouden moeten doen.Bedrijven weten ook te besparen en door de vakbonden die tegenwerken letten ze op alles beter op.Anderzijds is de kennis en de opleiding van werknemers te moeilijk en te kostelijk voor jobstudenten.Een advokaat-kandidaat laten borstelen dat gaat nog maar een machine bedienen is te ingewikkeld voor zo een student.Later kunnen deze wel minister worden.ze hebben toch niets te doen.Ik heb zelf vastgesteld dat jongens uit zelfstandige families veel beter zijn dat jongens van ouders die aan de staat werken.Deze laatste spreken alleen van rechten maar 'werk' zien ze niet.Dat schrikt de bedrijven af.Nu wordt er ook meer naar de mentaliteit in het bedrijf gekeken zoals in een sportteam dat zeker door enkele plezanterikken niet mag verstoord worden.

2 reacties

Op 24 juni 2012 omstreeks 16:22, zei Sanne Maes:

is er ook nog iets wat jongeren die verder studeren wél nog goed kunnen doen volgens u? Als ik de teneur van al uw reacties hier bemerk, dan zouden ik - en al mijn medestudenten - beter stoppen met studeren en ergens een 'machine' leren bedienen om in uw ogen nog iets waard te zijn. Dan kan u dan laten verzorgen door Congolese dokters, Litouwse verpleegsters omdat er geen Belgische mensen meer zijn die de moeite doen om een hoger geneeskundig diploma te halen. Wie zal trouwens die machines ontwerpen en ontwikkelen? Indische of Chineze ingenieurs. Want Belgische zullen er ook al niet meer zijn. Ik vrees dat u stilaan wereldvreemd wordt, meneer Deforce! U denkt alleen maar in cliché's van de onverantwoordelijke, zuipende student die niks kan. Ik weet niet hoe oud u bent, maar mensen als ik moeten hier wel nog 60-70 jaar rondlopen. Wij, jongeren, kunnen het niet permitteren om alle bruggen achter ons te verbranden door te blijven navelstaren en wat achterhoedegevechten te voeren op en rond een mesthoop.

2 reacties

Op 24 juni 2012 omstreeks 20:02, zei Iris Smagghe:

Groot gelijk! Het is ook nooit goed voor sommige mensen. Langs de ene kant zagen en klagen dat de jeugd van tegenwoordig niet meer wilt werken, maar langs de andere kant zagen dat ze het werk van werklozen afnemen of dat ze niet goed genoeg zijn om te werken. Sommigen weten gewoon niet beter, denk ik dan.

Op 25 juni 2012 omstreeks 00:17, zei Gaby Deforce:

Beste,dat Uw studenten dan een exact vak kiezen ipv al die soft opleidingen om een staatsjob te bekomen en rustig aan het strand te liggen en zo de staat leegpompen.Een duitse specialist verschoot toen hij merkte hoeveel meer hij hier verdiende voor minder te doen.Bedrijven doen hun kennis op in het buitenland.West-vlaanderen heeft geen universiteit maar is wel de grootste en beste machinebouwer.Belgie is kampioen in snoepreisjes van politiekers en universitairs.Op mijn zakenreizen kon men die mooi geklede mannen goed zien in de vlieger.Hoe kom het dat de OLV kliniek in Aalst de beste hartkliniek van Belgie is?Gelukkig dat er nog beroep op het buitenland kan gedaan worden,anders worden we een ontwikkelings land.Ik deed ook beroep op TNO Nederland.Het is niet met Torfs , Vermeersch en Vermassen en tuttiquanti dat de mensen een boterham op tafel krijgen.Het is niet de € alleen die in crisis is.Vastbenoemden kunnen het goed zeggen maar spreek eens met een ondernemer die kan failliet gaan als vakbonden en de politiekers het ondernemen onmogelijk maken.De corruptie heeft zijn bronnen bij

Op 25 juni 2012 omstreeks 01:07, zei Ward Reynaert:

Wat bent u kortzichtig. Het is misschien door deze kortzichtigheid dat de jongeren van nu waarschijnlijk op hun 68 nog bezig zullen zijn met de brokken op te ruimen. Uw stereotyperingen zijn werkelijk te gek voor woorden. En mocht het u overigens interesseren, voor minister moet u helemaal geen rechten of gelijk wat gestudeerd hebben. Misschien stelt u zich beter kandidaat voor de volgende verkiezingen uw graantje te kunnen meegraaien?

Op 24 juni 2012 omstreeks 12:06, zei Luc Dewaele:

De regering zou X aantal miljoenen investeren in het 'scheppen van NIEUWE banen' . Bijna DAGELIJKS zie ik op TV aankondigingen van 'SLUITINGEN' , met '100- tallen wERKLOZEN ALS GEVOLG' !

Op 24 juni 2012 omstreeks 14:26, zei Patrick De Groote:

Tja spijtig voor de studenten,maar eerst de werklozen of doppers werk geven en dan als er iets overblijft?de student!werklozen leven op de kosten van de gemeenschap!studenten op de kosten van de ouders!dus eerst de werklozen nog de job geven!

1 reacties

Op 24 juni 2012 omstreeks 19:03, zei Sam De Graeve:

Op deze wil ik volgende reactie kwijt: Je hebt twee soorten jobstudenten: -diegene die alles erdoor draaien -diegene die voor later werken. Wat moet men doen bij de mensen die het moeilijk hebben om rond te komen? Ik heb het goed ja, er zijn vele anderen. Men biedt zo ook de kans om dan weer betere studies te doen, sommige ouders willen/kunnen dit niet betalen. Direct beginnen werken is dan de juiste oplossing, men zoekt ervaring? Bij de meesten niet. Als men verderstudeert kan men een beter beroep uitoefenen en sommige doen zelfs ervaring op met studentenjob. Zo zie je maar, het kan voor iets goed zijn, je veralgemeent te veel jij!

2 reacties

Op 25 juni 2012 omstreeks 01:01, zei Ward Reynaert:

Hiermee ga ik helemaal akkoord. Ook al zullen nu weer mensen komen opdraven met het argument dat die studenten toch een studiebeurs krijgen. Jammer genoeg is dit niet zo. Ik ken enkele studenten die moeten werken om hun studties te betalen en het is belachelijk hoe weinig steun deze jongeren krijgen vanwege de overheid. Er worden inderdaad veel studiebeurzen toegekend, maar jammer genoeg zijn deze meestal voortbestemd voor mensen die over goed fiscaal advies beschikken.

Op 25 juni 2012 omstreeks 20:47, zei Patrick De Groote:

Awel ja je hebt ook gelijk dat er diegene zijn die gaan werken en alles erdoor draaien,en dan diegene waar de ouders het niet kunnen betalen,en spijtig genoeg word er in ons land geen schifting gehouden welke student het doet voor zijn studies te betalen en welke gaat werken om te feesten!dit zou beter moeten worden afgewogen en controle worden op gedaan!!Ook word er nog veel te veel gewerkt door zwartwerkers,en daarom hebben vele liever iemand waar men geen lasten verzekering enz moet betalen je weet wel wat ik bedoel?maar ja het is crisis voor iedereen zeker?

Op 24 juni 2012 omstreeks 12:50, zei René Verbouw:

Nog maar eens het bewijs van mijn gelijk, onze economie is in vrije val en daarvan is deze belastingregering de schuld.Di Rupo spreekt van een groei? pertinent onwaar, de almachtige PS-SPA gesteund door hen collaborateurs, OVLD, Groen en CD&V zijn de leeg gemolken Vlaamse koe nu aan het slachten, na de zomer komt er een lawine aan faillissementen in de Horeca en KMO's

Op 24 juni 2012 omstreeks 10:17, zei Gilbert Haelewyn:

Dit is ook wel een beetje de schuld van die enkele slechte werkgevers,die hun jobstudenten werkelijk als hun slaven beschouwden. Men is die gevallen gaan uitvergroten,met allerhande regeltjes als resultaat.De betere werkgevers en jobstudenten zijn daarvan nu het slachtoffer.

Op 24 juni 2012 omstreeks 11:35, zei Ivan Dejonghe:

cafe's ? hebben die ni speciaal korting gekregen van de belastingen om jobs te creeren of prijzen te minderen ook nog niks van gezien

1 reacties

Op 24 juni 2012 omstreeks 12:07, zei Marika Cruydt:

Cafés hebben geen korting gekregen. Drank was en is 21 % BTW !! Integendeel, ze hebben het nu nog moeilijker met de nieuwe rookwet.

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN