Forum

Debat

Lezersbrieven

  • zaterdag 30 juni 2012, 22h33

Reacties

Meest Recent

Op 08 juli 2013 omstreeks 01:45, zei Jan Callens:

Quid NVA?De partij blinkt in elk geval niet uit in duidelijkheid wat de toekomst van Vlaanderen betreft.Men blaast afwisselend koud en warm wat onafhankelijkheid of zelfs zelfbestuur betreft.Volgens Bourgeois is er van splitsing van België helemaal geen sprake.Ja,wat is het dan?Denkt men nu werkelijk dat in het kader van België de Walen bereid zullen zijn om de 'solidariteit' op te geven door b.v. de sociale zekerheid volledig te splitsen?Vergeet het maar!Een overwinning van de NVA zal tot een volledige patstelling leiden als zij in het unitaire Belgische kader blijven denken.Men zegt soms dat een stem op het VB een verloren stem is,maar ik vrees,als ik b.v. Bourgeois bezig hoor,dat integendeel een stem op NVA helemaal geen aarde aan de dijk zal brengen!

Op 08 juli 2013 omstreeks 01:28, zei Mon Steyaert:

Recht in de Roos waar we liefst allemaal naast schieten vanwege Hubert moet ik zeggen. Je kan op geen betere manier Vlamingen tegen elkaar opzetten, op een moment dat dit het laatste is wat wij moeten doen. Er is in heel Vlaanderen geen boer met enig gezond verstand die Bart van zoiets zou beschuldigen als half Antwerpen te willen zien ontploffen of die hiervan gebruik zou willen maken om De Wever in diskrediet te brengen. Behalve misschien u. De Burgemeester deed wat moest op een voorbeeldige manier. We moeten nu bruggen bouwen, want zoveel is duidelijk, na Pillips II en Alva krijgen wij Phillippe. Die zal wel geen Bloedraad instellen, maar god weet wat ons nog te wachten staat als het obscure diplomaten zijn die als 'kabinetschef' van de nieuwe koning naar voor worden geschoven. Men mag niet vergeten wat de grote Herman Liebaert overkomen is en hoe deze grote man in de grootste eenzaamheid is moeten sterven enkel en alleen omdat hij dacht ons allemaal te moeten waarschuwen. Basta !

Op 07 juli 2013 omstreeks 23:43, zei jan verduren:

Net naar de film 'Das leben der anderen' gekeken. Afgezien dat ze er een pentito bijsleurden om het scenario wat op te fleuren, zal dat dicht bij de realiteit liggen. Naar dat regime zijn er hier een paar forumleden met heimwee, die dat graag terugwillen.

Op 07 juli 2013 omstreeks 23:21, zei Norbert De Smet:

Het wordt als maar meer lachwekkend, nu wordt onze nieuwbakken koning ook al viersterrengeneraal. M.a.w evenwaardig aan een Amerikaans opperbevelhebber die Sadam uit Koeweit verjoeg. Zijn ze daar in Laken alle proporties verloren ? Ah ja hij kan een F16 besturen en is 'gevechtspiloot' . Dat de echte gevechtspiloten daar jaren moeten over doen is bijzaak, dat staat mooi op de koekendoos.

Op 07 juli 2013 omstreeks 23:18, zei Marc Van Hauwe:

Moet men een extremist zijn om zijn recht op te eisen ?? ,zijn alle mensen die voor hun eigenheid opkomen extremisten ??? De grenzen van Vlaanderen zijn reeds lang vastgelegd,alleen worden ze niet gerespecteerd,door echt extremisten die hun wil en taal aan ons willen opdringen,het is hoog tijd dat sinistere akkoordjes,die werden gesloten,door volk verlakkende politici worden teniet gedaan en och God,wat heeft dat nu echt met racisme te maken,als je het niet meer weet en geen uitweg meer ziet,wel speel dan je racistische zot of boer uit,het is wel heel goedkoop en zonder echte inhoud net zoals veel dingen die echte Belgicisten naar voor brengen.

Op 07 juli 2013 omstreeks 21:13, zei Stefaan Duron:

Hoogtijd dat renners die het vlotte koersverloop in de laatste hectometers van een wegrit verhinderen, kunnen gesanctioneerd worden. Wie tijdens de eindrush de 'rennerstrein' verlaat, de benen stilhoudt en zich door de aanstormende groep laat opslorpen, belemmert zichtbaar bewust de doorgang van de concurrent-spurters en is meestal mee de oorzaak van zware valpartijen. Dit in een passend reglement gieten, zou het uitschakelen van toprenners als onze Jurgen Van den Broeck kunnen vermijden. Stefaan Duron, Vinkem

Op 07 juli 2013 omstreeks 17:19, zei Hubert De Roos:

In Antwerpen zijn ze op het nippertje ontsnapt aan een ware ramp ten gevolge van een aardverschuiving die mogelijk een gasexplosie tot gevolg kon gehad hebben.En dat is allemaal de schuld van Bart De Wever.Die aardverschuiving is er gekomen omdat Bart en zijn troepen met hun zwarte bottines aan, fiks marcherend en luidkeels 'Vliegt den blauwvoet' zingend de Scheldelaan onveilig maakten.Met als gevolg dat Total Fina bijkans was ontploft ! Wat gaan ze daar in de koekenstad met dat burgemeesterken nog allemaal beleven zeg? !

Op 07 juli 2013 omstreeks 11:34, zei Philip Gaeremyn:

Geachte collega forumgangers. Wat Di Rupo uit zijn nek kletst of Peeters herontdekt, laat mij dit weekend en de volgende dagen stoïcijns koud. Philip is en blijft Philip en hij is de man die gisteren 34 jaar geleden op 6 juli 1979 in het stadhuis en vandaag op 7 juli voor God zijn jawoord gaf aan zijn allereerste en enige liefde Myriam die hij toen al bijna zes jaar kende. Gisteren, vandaag en morgen staan in het teken van kinderen, kleinkinderen en onze familie. Doe zoals ik binnen een klein uurtje: geniet van het mooie weer en reik over de tafel heen als extremistische Vlaming de hand aan het Belgicistische familielid dat net als U zijn mening ventileert en zich kan vinden in de mening dat of prins/prince Filip/Philippe nu koning/roi Filip/Philippe wordt, die gast uit Laken/Laeken niet uit het gewone volk komt maar wel net als dat gewone volk zoals men dat hier in West-Vlaanderen pleegt te zeggen te voet naar het toilet gaat....

5 reacties

Op 07 juli 2013 omstreeks 15:24, zei jan verduren:

Bouw maar gerust een wild feestje het is u van harte gegund.

Op 07 juli 2013 omstreeks 22:45, zei Lut Duprez:

Van harte gefeliciteerd en hopelijk een fijn feest achter de rug.

Op 07 juli 2013 omstreeks 22:59, zei Marc Van Hauwe:

Beste Philip, van harte gefeliciteerd, met deze voor jou en je familie zeer bijzondere dag,hopelijk mag je er nog vele meemaken,zestig is heden ten dage zeker haalbaar,vele groetjes vanwege een strijdgenoot.

Op 07 juli 2013 omstreeks 23:52, zei Astrid Vloemans:

Het allerbeste gewenst voor U beiden en de hele familie!

Op 08 juli 2013 omstreeks 01:37, zei Mon Steyaert:

Nog vele jaren, man. Maar vergeet niet dat wij met ene Filips de II het ergste in onze geschiedenis gehad hebben en dat er veel heel veel mensen waren met jouw naam die dat hebben goedgemaakt zoals jij. Ik hoop dat je gezien onze leeftijd en voorgaanden niet teveel last hebt gehad van ozon en hitte. Ik eigenlijk wel. Kon desondanks vandaag zien dat een laat aangeplante Amerikaanse eik dan toch weer van onderaan blaren schiet. Bij leven en welzijn, alles wat leeft overleeft en ooit maken wij er een paradijs mee.

Op 07 juli 2013 omstreeks 10:59, zei Bert Van Huffelen:

Leuk, die digitale versie van de krant. Alleen één foutje : vroeger kon je alle artikels op een eenvoudige simpele vergroting(druk op een knopje) lezen. Nu met dit nieuwe systeem kan je de helft van de artikels niet meer lezen zonder het gebruik van een vergrootglas. Als dit de vernieuwing is; schaf dan maar de digitale versie maar af; zo hebben wij er niets aan. Oh, ik heb gemerkt dat de prijs van de krant met 10 cent gestegen is; nog tekort om een deftige digitale versie van te maken. Schaf alvast de bonus van de bazen af; want die hebben ze voor mij op deze manier onterecht verdiend. Een al bijna 40 JARIGE trouwe abonnee!

1 reacties

Op 07 juli 2013 omstreeks 19:54, zei Johan Heyndrickx:

Het gaat kostelijk worden, je krant lezen op een terras terwijl een sigaret gerookt wordt.

Op 07 juli 2013 omstreeks 09:43, zei Albert Hooghe:

10u 's morgens. Ik lees dit forum. Drie vierden van de brieven zijn van nva, om de leider op te hemelen. ri rupo is communist,de walen pakken ons geld, te arbeiders zijn te duur, zelfs koning boudewijn wordt erbijgesleurd omda die zijn wetten in het frans tekende. Laat ons dit forum een andere naam geven: Heil aan de grote leider'

5 reacties

Op 07 juli 2013 omstreeks 16:13, zei Paul Verspeelt:

Dat er zo weinig postings van links verschijnen,komt omdat wie kan lezen en schrijven , verstandig genoeg is om niet links te zijn.

Op 07 juli 2013 omstreeks 16:52, zei Ronald Roelandt:

Voor een goed begrip: ik heb geen uitstaans met nv-a, noch met enig andere politieke partij trouwens. Ik maak mij een bedenking, omdat onze aanstaande vorst beslist de wetten te tekenen met 'Philippe'. Dat is zijn recht, en feitelijk kan ik daar zelfs begrip voor opbrengen. Maar ik mag mij ook afvragen hoe Boudewijn dat deed, want ik vermoed dat hij de beide namen gebruikte. Indien dat zo is, dan lijkt de beslissing van Filip / Philippe mij niet logisch. Zoals u het stelt, vrees ik dat u mijn reactie niet echt heeft begrepen, en word ik afgeschilderd als politiek actief. Ik ben, misschien helaas voor u, a-politiek, en behoud mij het recht voor kritische vragen te stellen. Dus, wat uw conclusie betreft: ik verwijs naar Mattheus 7-1: Oordeel niet opdat gij niet geoordeeld wordt.

Op 07 juli 2013 omstreeks 18:53, zei .Tillonrose-Marie Tillon:

In elk geval zijn 'die brieven van N-VA?' stukken interessanter om lezen dan die steeds terugkerende onzin over 'de grote leider'...

Op 07 juli 2013 omstreeks 20:30, zei Benny Van Campenhout:

Of laat ons hopen voor u dat er op een mooie dag evenveel geïnteresseerden en overtuigden van uw gedachtengoed zijn die hier reacties plaatsen en zo de balans min of meer in evenwicht helpen brengen. Liefst met argumenten en zonder zelfbeklag of flauwe kul over andere namen voor het forum of over grote leiders.

Op 07 juli 2013 omstreeks 21:51, zei Guy Vanooteghem:

Om 09u43 al dronken Albert, of nog steeds dronken van gisterenavond?

Hoogst aantal stemmen

Op 02 juli 2012 omstreeks 07:28, zei Redgy Declercq:

Ook al op gelet hoe de berichtgeving verandert in de loop der jaren? Recent voorbeeld: In Antwerpen werden 5 inbrekers betrapt, achtervolgd en 3 ervan aangehouden. Een 31-jarige uit Anderlecht en 2 kompanen uit Brussel. Vroeger werden altijd de namen weergegeven in de vorm van, de 31-jarige Adam C. uit Anderlecht en zijn 2 kompanen Luc D. en Danny T. uit Brussel (dat zijn voorbeelden hé), nu gebeurt dat niet meer. Hoe zou dat komen, of waaraan zou dat liggen? Iemand enig idee?

4 reacties

Op 02 juli 2012 omstreeks 08:35, zei Benny Van Campenhout:

Aan de voornamen...?

Op 02 juli 2012 omstreeks 08:48, zei Paul Verspeelt:

Jawel, zeker enig idee!Maar dat raakt hier nooit gepubliceerd wegens politiek correcte censuur.

Op 02 juli 2012 omstreeks 13:52, zei jan verduren:

Je moet dat begrijpen, journalisten zijn niet echt zo begaafd als dactylo's. Daarom zit in het systeem al de Vlaamse voornamen opgeslagen. Al die andere rare voornamen moeten ze letter voor letter intypen (en dat met één vinger) zijn ze hopeloos te laat om hun copij in te leveren, vandaar.

Op 03 april 2013 omstreeks 18:30, zei Ludovic Kiekens:

Zou het kunnen ? sinds ze 'allochtonen' niet meer mogen gebruiken het te moeilijk is om te schrijven 'Antwerpse Belgen of Antwerpse Zweden of Antwerpse Antwerpenaars , enz....... (je hebt immers 250 mogelijkheden en om dit op te zoeken vraagt het nogal wat werk en als je een fout maakt heb je nog een proces aan uwen frak van het CGKR of aanverwanten !! ) Je zou voor (veel) minder dit achterwege laten !! En ik kan ze ( de pers) geen ongelijk geven !!

Op 02 juli 2012 omstreeks 20:01, zei Redgy Declercq:

Vanmorgen ging me een licht op.?Mijn hond slaapt 20 uren per dag. Hij kan eten wanneer hij wil, het wordt voor hem klaargemaakt en opgediend.?1x per jaar gaat hij naar de dokter en tussendoor als er een medische reden is.?Daarvoor betaalt hij niets en er is geen tegenprestatie vereist. ?Hij leeft comfortabel in een huis véél groter dan hij nodig heeft en het onderhoud moet hij niet zelf doen.?Gooit hij de boel op stelten dan ruimt iemand anders op. Hij kan op vele comfortabele plaatsen slapen en ontvangt al deze faciliteiten absoluut gratis.?Hij leeft als een Koning zonder onkosten. Al zijn uitgaven en levenskosten worden afgewenteld op anderen die iedere dag van huis gaan om te werken. Daar zat ik dus vanmorgen aan te denken en opeens wist ik het in een bliksemflits!? Mijn hond is een allochtoon: origineel van over de plas, zou het daarom zijn? :-)

3 reacties

Op 03 juli 2012 omstreeks 08:27, zei Rita Goossens:

Goed gevonden ... maar niet overdrijven hé !!!

Op 03 juli 2012 omstreeks 12:55, zei Germaan Temmerman:

Het verwonderd mij dat de censuur van HNB je satirisch schrijven doorliet!!!!!

Op 09 augustus 2012 omstreeks 11:51, zei Astrid Vloemans:

Maar heeft hij U al één keer ferm gebeten of heel sterk nadeel bezorgd? Waarschijnlijk geeft hij U alleen maar vriendschap en doet hij slaafs wat U wil, dus ....

Op 02 juli 2012 omstreeks 09:27, zei Melanie Janssens:

Een kennis van mij legt klacht neer bij de politie wegens ernstige bedreigingen, antwoord politie: hier kunnen wij niets tegen doen. Als een allochtoon klacht neerlegt wegens (vermeend)racisme tegen zijn persoon dan worden alle registers opengetrokken, is dit nog normaal?

1 reacties

Op 02 juli 2012 omstreeks 13:43, zei Philip Gaeremyn:

Anonieme klacht neer leggen. Weten ze niet van waar het komt en spelen ze op veilig...

Op 02 juli 2012 omstreeks 08:44, zei jan verduren:

Dat het niet zo ghoed gaat op de arbeidsmarkt, is een open deur instampen. Toch zie ik alle dagen de stoet inwijkelingen maar aangroeien. Vooral noordafrikanen komen massaal binnen. Laat dat nu net ook de groep zijn die de meeste problemen geeft. Voor degenen die aan die uitspraak aanstoot nemen, deze is van het beleid niet van mij. Blijft de vraag waarom blijft de instroom duren.

Op 06 juli 2012 omstreeks 12:34, zei Peter Beeckman:

Het CGKR vindt het ncident waarbij Belangers een school binnendrongen om allochtone kinderen Zwanworsten met varkensvlees op te dringen 'zeer choquerend'. Er werd hen toch niet verplicht om dit op te eten? Wat 'zeer choquerend' is is het feit dat in sommige scholen op sommige dagen alle leerlingen halal voedsel wordt opgedrongen tijdens het warm middagmaal in de refter. Die zever dat dit cultuurverkenning en respect voor de ander cultuur beklemtoont pakt niet, als dit in de andere richting wordt aanzien als rascime dan is die halalverdeling ook racisme en even choquerend!

2 reacties

Op 06 juli 2012 omstreeks 15:53, zei Zeno Vanhandsaeme:

Ik vind dat een school geen halal-maaltijd of –barbecue moet organiseren als vorm van integratie. Een school (jeugdvereniging, of wat dan ook) kan hoogstens een maaltijd of barbecue organiseren met de keuze tussen “Vlaams” en halal-voedsel, en waarom ook niet meteen koosjer eten (misschien omdat meer joden dan moslims hun eigen onderwijs verkiezen boven het Vlaamse?).

Op 07 juli 2012 omstreeks 08:15, zei Yves Van Walle:

Kinderen gebruiken om uw politiek gelijk te halen vind ik 'zeer choquerend'. Zowel de worstjes uitdelen als het goedpraten dus.

1 reacties

Op 27 juli 2012 omstreeks 09:33, zei Jan Callens:

U spant de kar voor het paard!Het is wel eerst de directie die de kinderen politiek misbruikt door hen zaken op te dringen die enkel passen in haar linkse en multi-culturele ideologie

Op 20 juli 2012 omstreeks 15:27, zei Marc Van Hauwe:

Sedert wanneer is het strafbaar om de waarheid te vertellen,feiten zijn feiten en één ervan is dat onze straf inrichtingen,uitpuilen van de migranten en veelal jongen mensen die er zitten.De waarheid kan op een brute manier,naar voor gebracht worden,maar het blijft de waarheid.Wie migranten naar zijn land haalt,moet zien dat ze meedraaien in het systeem m.a.w dat ze willen en kunnen werken.Als men ze laat samen klitten in de groot steden (want daar zijn de grootste problemen) dan is het beleid,daarvoor verantwoordelijk,de vorige regeringen hebben ,er niets aan gedaan en de huidige regering heeft daar tot op heden niets aan gedaan.Hoelang wil het regime, deze struisvogel politiek nog blijven aanhouden.Niet de boodschapper is verantwoordelijk,voor de toestand de feiten verdraaien is al te gemakkelijk en het is zeer eigenaardig, dat het terug een Franstalige,organisatie is, die zich moet komen bemoeien,met affiches voor Vlaams Gemeenteraad verkiezingen, alleen dit stemt al tot nadenken.

3 reacties

Op 20 juli 2012 omstreeks 17:16, zei Jan Callens:

Heel juist Marc.Eens te meer blijkt hoe de wet tegen racisme misbruikt wordt om politieke tegenstanders monddood proberen te maken.Dit was trouwens de verborgen agenda bij het maken van die wet.Wat in die campagne van het VB gezegd wordt is nochtans pure realiteit.Iedereen die niet in een ivoren toren leeft weet dit.Maar de waarheid zeggen is gevaarlijk voor sommige partijen en organisaties,vandaar...

Op 20 juli 2012 omstreeks 22:34, zei Yves Van Walle:

hmm... hier geef ik u nu eens gelijk. die mensen moeten veel meer verspreid worden in België. Niet enkel de steden moeten ervoor opdraaien...

Op 13 augustus 2012 omstreeks 10:15, zei Zeno Vanhandsaeme:

België haalt te weinig buitenlanders naar hier om knelpuntberoepen in te vullen. U wilt toch dat de pamper van uw moeder of uw vader (en straks die van u) meer dan één keer per dag vervangen wordt? En meent u echt dat u daarvoor nog een Vlaming (m/v) met voorouders tot 1302 gaat vinden? Of gaat u die dwingen, zoals u graag buitenlanders dwingt?

Op 07 juli 2012 omstreeks 10:37, zei Redgy Declercq:

Oostende socialistisch bastion maar niet sociaal! Alles is goed om de stadskas te spekken. Wekelijks ga ik wandelen met een vriendin en haar hond: een groot, braaf stokoud dier. Die ochtend op 13/02, (ik was er niet bij): Het had geijzeld en ze liet hem enkele tellen los in het parkje voor de simpele reden: het was spekglad, de paadjes waren niet gestrooid en zij was nog in revalidatie na een zware voetoperatie. Dus toen de hond aan de leiband trok liet zij hem enkele meters los om zelf niet tegen de vlakte te worden getrokken. De hond vond zijn plaatsje, deed zijn behoefte, zij kwam ter plaatse, ruimde de drol op, lijnde de hond terug aan en gingen samen de drol deponeren in de afvalkorf. Detail: er was niemand te zien in of rond het park enkel de verstopte agente in burger bleek aanwezig, die moest haar aanROEPEN omdat ze zelf niet snel dichtbij kon komen wegens te glad: boete voor loslopende hond! In haar recht op verweer legde ze de feiten uit en… moet betalen! Zielig Oostende.

5 reacties

Op 07 juli 2012 omstreeks 13:25, zei Ludo Corstjens:

In deze omstandigheden zou een gentleman de hond aan de leiband hebben gehouden.

1 reacties

Op 07 juli 2012 omstreeks 23:23, zei Judo Van Mol:

Niet gelezen zeker dat hij er zelf niet bij was ?

1 reacties

Op 09 juli 2012 omstreeks 16:00, zei Lea Lamers:

Laat Ludo toch iets schrijven, hé, op dit forum??

Op 07 juli 2012 omstreeks 13:39, zei Peter Beeckman:

Ik had die stront in die agente haar gezicht geduwd.

1 reacties

Op 07 juli 2012 omstreeks 18:29, zei Redgy Declercq:

Wel, de volgende keer houdt ze alvast de leiband stevig vast en als ze valt en een heup, been, arm, enkel, pols of wat dan ook breekt, werk onbekwaam voor zoveel tijd enz.: dan mag de stad betalen, dat zal hen een behoorlijke duit kosten. Zij zijn verantwoordelijk voor het ijsvrij maken van paden, dus: als ze niet eens menselijk kunnen zijn...

Op 07 juli 2012 omstreeks 13:54, zei Yves Van Walle:

Ik ga nu niet spreken over uw (of vriendin) haar hond. Maar iedereen vind zijn hond braaf... Wij wonen aan een fietspad waar heel wat mensen wandelen met honden.... jij wil niet weten hoeveel wij al betaald hebben aan een veearts omdat die brave honden in onze tuin onze katten bijten. Voor mij één oplossing hoor. Als je perse een loslopende hond wil hebben, zorg dan ook dat je een tuin hebt waar ze los kunnen lopen.

2 reacties

Op 09 juli 2012 omstreeks 13:53, zei jan verduren:

Ben eventjes niet mee. Een hondeneigenaar moet zijn tuin afsluiten, want liefst geen loslopers. Iemand met katten moet dat niet de honden mogen toch niet in een niet afgesloten tuin komen. Heb ik het nu door of niet. 'k Zal het eens aan de zero vragen.

1 reacties

Op 09 juli 2012 omstreeks 21:41, zei Yves Van Walle:

'k heb nog nooit gehoord dat een kat iemand gebeten heeft. Van honden kan je dit niet zeggen. Onze katten liggen in onze tuin (te oud om ver te stappen) Onze tuin is afgesloten (wij hebben hier ook 2 kleuters rondlopen) Alleen houden honden (en soms hun baasjes) daar absoluut geen rekening mee. En neen, ik klaag niet, maar 'k zou het ook appreciëren dat die baasjes niet klagen als er hen (met een beetje dwang) gevraagd wordt de wet na te leven.

Op 09 juli 2012 omstreeks 20:17, zei Redgy Declercq:

Misschien gewoon ff de posting herlezen en begrijpen. Het gaat hier niet over het al dan niet mogen loslopen van honden op die plaats, het gaat over een specifiek voorval op een gladde ijsdag en een persoon die toen niet goed te been was en een verlaten park! Die hond leeft samen met een kat en de kat van amper 4kg is de baas over de hond van 65 kg, hij bijt niks dood, zijn eten is dat al... De hond is een 'reddingshond', geen waak- of aanvalshond. Een hond loopt niet rond in een tuin, die wacht aan de achterdeur tot ie binnen mag. Hondeneigenaars die hun hond op andermans terrein laten lopen en de katten bijten moeten gestraft worden en de dierenarts betalen! Honden horen niet op andermans terrein! De hond wordt elke middag losgelaten op een loopweide. Wat op 13/02 gebeurde getuigt van geen respect voor die vrouw, haar toestand en een dier dat stijf staat van de artrose. Menselijkheid moet voor de letter van de wet komen.

Op 08 juli 2012 omstreeks 07:37, zei Michel Van Limbergen:

Dat is in andere rode bastions niet anders. Criminaliteit wordt er niet aangepakt, dit soort onozelheden daar teren ze op. Zoals je zegt, de stadkas moet gespekt worden want ze is leger dan leeg en er valt nog weinig te graaien.

Op 08 juli 2012 omstreeks 08:35, zei Antoon Demarée:

Geloof me, in Oostende zijn er andere dingen die moeten aangepakt worden. Maar meestal zoeken ze de weg van de minste weerstand.

Op 02 juli 2012 omstreeks 22:30, zei Redgy Declercq:

’t Is begrijpelijk dat de moeder van de pester de bedreigingen aan hun adres wil stoppen, maar ze doet dit niet correct. Ze heeft eerst de fout van haar dochter toe en direct erna komt ze met een heleboel verzachtende omstandigheden, die m.i. niet verzachtend zijn: dat haar dochter niet wist dat het meisje aan een vorm van autisme leed doet niks ter zake aan het wel of niet mogen pesten toch!? Dat ze door haar vrienden onder druk werd gezet om te meppen? In het filmpje zie je haar kordaat op Kayleigh toestappen, je hoort op een gegeven moment zelfs iemand zeggen dat het voldoende is en daarop antwoord zij: jaja, ik ga ’t stoppen. En: ’t is een eenmalig conflict? Das moeilijk te bewijzen en te geloven. Dat ze niet wist dat ze gefilmd werd, ja… da was duidelijk. Nu moet het gerecht eindelijk eens zijn werk goed doen, alleen dat zal de gemoederen bedaren. De dader dient zwaar gestraft voor een zwaar feit, een gesloten instelling tot meerderjarigheid of zo…

1 reacties

Op 03 juli 2012 omstreeks 15:38, zei Alex Defruyt:

Ik ben het in de meeste gevallen compleet met u eens. Toch zou ik mensen die nu de pester en haar familie het leven zuur maken door ze te PESTEN en te belagen hun er op attent wensen te maken dat zij blijkbaar niet veel beter zijn dan de pester. De mensen die deze familie haatmails en dergelijke sturen verlagen hun tot het niveau van de pestkoppen en dit is spijtig dat mensen dit niet gaan beseffen! Het is ook geen straf om de pestkoppen van school te verbannen wat bereik je daar mee? Het zou een vele grotere straf zijn mocht ze het slachtoffer elke dag onder ogen moet komen goed wetende dat ze haar enorm veel pijn geeft gedaan met een bijhorende straf door vb een gans schooljaar te moeten nablijven en een soort eindwerk te laten maken over gevolgen van pestgedrag. Opsluiten in een gesloten instelling gaat volgens mij ook iets te ver omdat ze daar tussen nog groter uitschot zal zitten en zo nog meer van het haantjesgedrag over zal nemen.... Wat ook kan helpen is vrijwilligers werk tussen mentaal gehandicapten laten uitvoeren en haar zo leren dat ieder mens moet gerespecteerd worden

1 reacties

Op 03 juli 2012 omstreeks 17:34, zei Redgy Declercq:

U hebt absoluut 100% gelijk als u stelt dat mensen die de pester en haar familie doodsbedreigingen sturen geen haar beter zijn dan de pester zelf. Je kan haar/hen wel eens ferm je zeg zeggen, hen eventueel zelfs hetzelfde toewensen als wat ze dat meisje aandeden, maar zoals je zegt: doodsbedreigingen, neen, dat is erover. Anderzijds vind ik de straf die u voorstelt ook prima, alleen, na minstens 1 of 2 jaar verbeteringsgesticht/gesloten instelling. Waarom? Omdat ik Kaicey's gedrag niet pesten vindt maar pure mishandeling: met je vuisten in iemands gezicht slaan is erger dan 'gewoon' wat pesten, dàt is er ook over.

Op 20 juli 2012 omstreeks 18:15, zei Redgy Declercq:

't Is weer zover en we zullen het geweten hebben. Moslims zitten in hun ramadan en de ronkende titels komen er al weer aan: 'Moet je baas rekening houden met de ramadan?' Neen. Dit is een Belgisch land met Belgische normen, wie hier als inwijkeling komt dient rekening te houden met de normen van dit land. België is geen islamitisch land en zal dat hopelijk ook nooit worden. De godsdienst vrijheid zou beter wat ingeperkt worden. En zoals iemand schreef: het is geen vasten maar de nacht voor de dag nemen met veel nachtlawaai en overlast voor de buren. Ramadan=vasten... ja,ja, 't zal wel zijn net zoals geen alcohol drinken zekers, ik heb nog lang niet de laatste stomdronken moslim gezien. Anderzijds, de Christenen die nog meedoen met de 40 dagen vastenperiode krijgen ook geen voordelen, dus moslims ook niet. Niemand verplicht hen te vasten. Eigen keuze = eigen verantwoordelijkheid, dus niemand mee lastig vallen aub. Wij moeten in een moslimland ook geen grote bek gaan opzetten toch!?

1 reacties

Op 20 juli 2012 omstreeks 22:32, zei Yves Van Walle:

Mijn collega werkt gewoon door als wij gaan eten zijn. Mag dat dan ook al niet meer?

1 reacties

Op 23 juli 2012 omstreeks 12:34, zei Redgy Declercq:

Hoezo? Waar schrijf ik dat dat niet mag ? Zo zou het inderdaad moeten, overal in Europa ! Hopelijk is hij 's avonds ook een goede buur die zijn nachtlawaai binnen de perken houdt, en dan hebt u een collega van 1 uit de 10.000 !

Op 14 juli 2012 omstreeks 20:27, zei Marc Van Hauwe:

We zijn drie maanden voor de verkiezingen,de kies lijsten zijn klaar en worden bekend gemaakt.Je kan het zien, je kan het horen, je kan het lezen,de paniek bij de traditionele sabbelaars is groot en ze hebben een manier gevonden om hun tegenstanders, de V partijen te bestrijden, ze gaan ze zwart maken, ze gaan ze verdacht maken,ze gaan ze overladen met alle mogelijke zonden die er zijn ,eerlijk de strijd aan gaan met een programma durven ze niet,want ze zijn bang, bang dat ze uit hun tempels worden verjaagd,lijk destijds te Farizeeers en de Tollenaars,ze zijn bang voor de kiezer,die ze deze week nog eens hebben voor schut gezet,daarom NVA en VB, treedt deze bende schurken tegemoet,met open vizier ,uitgaande van uw eigen kracht en van uw eigen visie naar de toekomst toe,51% is genoeg voor de overwinning en, dat zit er op vele plaatsen in dus doen,uw tegenstanders zouden met de duivel zelf handelen om U een nederlaag te kunnen toedienen, luister dus niet naar hen en ga ervoor en veeg ze

2 reacties

Op 14 juli 2012 omstreeks 22:04, zei Philip Gaeremyn:

Begrijp me niet verkeerd beste Marc maar in hoeveel steden en gemeenten zal de N-VA er staan met mensen van eigen opleiding? Ik begrijp BDW heus wel en wie ben ik om zijn strategie te bekritiseren maar hij sluit zich op in Antwerpen en de rest van Vlaanderen doet het in het beste geval met de door hem zelf binnengehaalde trouwe vazallen of in het slechtste geval met zijn foto. Voor mij zijn de gemeenteraadsverkiezingen juist dat en niets meer en nu voor onervaren N-VA ploegen stemmen om een nationaal statement te maken lijkt me, sorry, even onnozel als het gedrag van de traditionele partijen die strijden met nationale slogans. Ik wil er trouwens op wijzen dat de N-VA moet weten wat ze wil. Je kan niet blijven deel uitmaken van coalities op eender welk vlak en dan tijdens verkiezingsperiodes staan roepen dat anderen verantwoordelijk zijn voor alle miserie. Wees dan als N-VA verfrissend eerlijk en sla een mea culpa of drie. Ik spaar mijn kruit voor 2014 want dan moet de tsunami er komen en niet nu...

1 reacties

Op 15 juli 2012 omstreeks 12:43, zei Marc Van Hauwe:

beide partijen, zijn nog betrekkelijk jong , he Philip ze kunnen nog niet de jongeren werking hebben die oude verroeste,regime partijen wel hebben, daarom dat de gemeente,die de basis is voor alle beleid, zo belangrijk is.Je hebt volledig gelijk dat het tranfert systeem een nadeel is en dat men moet werken met hetgeen er voorhanden is,daar tegenover staat wel,dat de populariteit enorm groot is,als men dat kan consolideren is het in 2014 tijd, om de duivel uitdrijving te beginnen,U bent er toch klaar voor nietwaar.

1 reacties

Op 15 juli 2012 omstreeks 17:22, zei Philip Gaeremyn:

Ik blijf het jammer vinden dat toen het succes nog niet zo evident was, er niet overal evenveel aandacht bestond voor de kleinere gemeenten. Nu heerst toch een beetje het gevoel dat men overal N-VA kierslijsten als paddestoelen uit de grond ziet schieten omdat er zekerheid omtrent het succes bestaat. Persoonlijk zou ik als kandidaat liever afgerekend worden op mijn verdiensten i.p.v. op die van een verre kopman. Voor 2014 zie ik het uiteraard zitten.

Op 15 juli 2012 omstreeks 09:37, zei Yves Van Walle:

Man toch! Hou toch eens op met den calimero uit te hangen. Waar maken ze elkaar dan zwart? discussieer dan toch over dat 'goede programma' waarover je het hebt. Ik heb al lang beslist hoor, partijen die de index willen afschaffen krijgen mijn stem niet, dat kost me veeeeeeeeeeeeeel meer dan die fameuze belasting op bedrijfswagens.

1 reacties

Op 15 juli 2012 omstreeks 16:33, zei jan verduren:

Groot gelijk stem voor de spa die weten tenminste hoe geld te beheren. Hun eigen geld dan wel. Bij twijfel vraag het in Oostende of Antwerpen Daar zitten twee experts.

1 reacties

Op 15 juli 2012 omstreeks 18:29, zei Yves Van Walle:

Doe jij nu niet net dat wat de originele poster zei (zwart maken ipv discussiëren over programma)? Neen, mij krijg je niet zo ver... en ja ik stem sp.a (en ben daar nog trots op ook).

1 reacties

Op 15 juli 2012 omstreeks 22:49, zei Philip Gaeremyn:

Waarom zou U daar niet trots op mogen zijn? Ik neem aan dat U net als ik in een partijprogramma gelooft en niet blindelings achter het gat van de grote leider(s) aanloopt. Persoonlijk vind ik het belachelijk dat men kiezers aanvalt omdat de door hen verkozen politici er niets van bakken.

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN