Forum

Reacties

  • dinsdag 03 juli 2012, 21h54

Reacties

Meest Recent

Op 05 juli 2012 omstreeks 19:31, zei Daisy Daelemans:

Dan word het hoog tijd dat daar iets aan gedaan word.

Op 04 juli 2012 omstreeks 20:41, zei Wim De Smedt:

Het wordt inderdaad hoog tijd dat me paal en perk stelt aan de beroepsprofiteurs en de 'parasieten' van ons sociaal stelsel. Let wel, niet iedere werkloze is een profiteur. Helaas worden werknemers soms het slachtoffer van bedrijfssluiting, ... Voor hen die reeds jarenlang hun steentje hebben bijgedragen aan de sociale zekerheid lijkt het me niet meer dan logisch dat zij op dit stelsel kunnen terugvallen. Een harde aanpak van de profiteurs dringt zich echter wel snel op ! Met 100.000 'en werklozen lijkt het me niet langer logisch dat bedrijven moeten smeken om personeel. Massaal veel ondernemingen vinden geen oplossing om de openstaande vacatures ingevuld te krijgen. Maar goed, de profiteurs onder ons zullen zeggen dat de lonen en andere diverse voordelen niet interessant genoeg zijn. Het kan evenwel niet langer dat werklozen beslissen of ze al dan niet een job aanvaarden. Het kan niet langer dat een werkloze kan beslissen of hij werkloos blijft of een job aanvaard. Dit is echt pervers

Op 04 juli 2012 omstreeks 20:05, zei Michel Juchtmans:

En hoeveel haken er niet af omdat ze het niet zien zitten of de financiële middelen niet hebben om naar Hent of Kortrijk te reizen ? Ooit al geweten dat er een nationaal examen in Hasselt of Genk werd georganiseerd ? Ge zou die 'Vlaanderaars' nogal eens van hunnen tak horen maken !

Op 04 juli 2012 omstreeks 12:08, zei Marina Van Essche:

Dat er veel profiteurs zijn dat weten we al lang, maar wordt het ook niet eens hoog tijd om de werkgevers aan te pakken. Zij profiteren volop van de cadeau's van de staat. Ik ben zelf 55 plusser en ontslagen (ik vermoed wegens te mondig). Ondertussen zal mijn plaats wel ingepakt zijn door een andere 'oudere' waarvoor de werkgever van de staat financiële compensaties krijgt - ofwel zit er een goedkopere jonge werkkracht op mijn plaats. Nu moet ik zelf na 34 jaar beginnen te soliciteren - niet evident !!! Er zijn hier veel negatieve reacties maar scheer iedereen toch niet over dezelfde kam

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:31, zei Walter Huyghebaert:

aan allen die op de kap van de steuntrekkers zitten , wil ik even dit zeggen , als je na 35 jaar trouwe en goede dienst op straat komt te staan wegens sluiting van het bedrijf en je bent 'al' 56 jaar !! kan ik u verzekeren dat het géén gemakkelijke opgave is om nog n job te vinden !!! de werkgevers denken dan '' oei das de moeite ni meer '' dat er bij de steuntrekkers profiteurs zitten dat zal wel best zo zijn ! maar niet elke werkloze over de zelfde kam scheren aub !!!!

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:29, zei Nico Timmermans:

Ik vind dat de reacties toch wel streng zijn voor de dopper en zeker voor de 'beroepsdopper' want deze laatste heeft meestal nog een bijberoep als 'zwartwerker'... Hou er ook rekening mee dat deze mensen geen vakantiegeld krijgen waarmee ze wat kunnen 'ontstressen'. Misschien is er toch een politieke partij bereid om gratis vervoer te regelen naar één of ander gratis vakantieoord van de ziekenkas in het zuiden van Frankrijk (gesponsored door belastingbetaler). Dat een 'hangmat' geen overbodige luxe kan ik bevestigen : ben momenteel zelf in mijn 2de week met ziekteverlof.

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:21, zei Gert Van Bunderen:

Laat de werkloosheidsuitkering in geld afhalen van het aantal gewerkte jaren. En betaal ze daarna niet meer uit in cash maar via bonnen, etc. Je zou bv. iemands huur door de RVA kunnen laten storten op de rekening van de verhuurder op die manier is fraude met domiciliering zo goed als onmogelijk en vermijd je huur achterstand.

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:14, zei Mieke Houthaeve:

Het is een uropie te denken dat iedereen werk kan vinden. gezien crisis, bedrijven meer en meer in het buitenland, niet te tellen afvloeiingen, en dan schreeuwen: iedereen werk????!Politiekers ( liberalen op kop) hebben ons al honderduizenden jobs beloofd, die er maar niet komen. Al die heisa brengt ertoe bij dat mensen elkaar niet meer kunnen uitstaan. Verdraagzaam-heid? Ga als alleenstaande, 50-plusser eens rondzoeken naar werk: onnoemelijk moeilijk. Ofwel te duur, ofwel hopeloos onaangepaste werkuren, zeker als er kinderen zijn. Dringend nood aan bedrijven die menselijker zijn op vlak van werkuren. Tel de uitgebluste, oververmoeide volwassenen in de wachtkamers van dokters: een industrie die volop draait door die dolgedraaide moeten-werken-tot-je-erbij-neervalt-maatschappij.

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:14, zei Jürgen Vijverman:

Toen Selor nog Vastwervingssecretariaat heette moest een bijdrage betaald worden om te mogen deelnemen aan een overheidsexamen. Misschien kan men weer een bijdrage vragen en die eventueel terugstorten aan de sollicitanten die effectief deelnamen aan het examen. Een andere oplossing kan erin bestaan dat de inschrijving voor een examen niet als sollicitatie erkend wordt door VDAB en FOREM maar enkel de door Selor, na deelname aan het examen,afgestempelde oproepingsbrief.

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:13, zei Frans Verstrepen:

Onmiddellijk uitkering stopzetten. Er worden hopen kansen gecreëerd voor werkzoekenden (sommigen beroepsdoppers genoemd), wel dan hebben ze de plicht daaraan gevolg te geven. Er zijn trouwens anderen die een job bij de ambtenarij beogen en ernaast vissen omdat ze de 'nodige' diploma's niet bezitten, maar wel méér dan bekwaam zijn (trouwens, er zitten bij de ambtenarij al genoeg onbekwamen). Zij die niet 'willen'.... eruit verdorie toch.

Hoogst aantal stemmen

Op 04 juli 2012 omstreeks 06:11, zei Peggy Bauwens:

Halveer de dop na 1jaar , en na 1,5 jaar geen dop meer . Er zijn heel veel mensen die ervan profiteren.

10 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 08:12, zei Jens Van Neyghem:

Het probleem hiermee is dat er wel mensen zijn die hun best doen, en die om een of andere reden toch geen werk vinden (in deze tijden door de crisis). En die halveer je dan ineens na een jaar hun dop, terwijl ze wel hun best doen.

Op 04 juli 2012 omstreeks 09:15, zei Van Aelst Edward:

De schijnpolitiekers waren er eerst.Nuzijn er de schijnsollicitanten.Neem dan eveneens de verloning van die politiekers af die niet aanwezig zijn waar ze dienen te zijn. Iederéén gelijke behandeling.Oa. politiekers verspreiden het gevoel van 'straffeloosheid'.

Op 04 juli 2012 omstreeks 09:22, zei Gaston De Winter:

Juist !!! en de rest mogen ze bij de gepensionneerden bijdoen,want na 36 jaar te hebben gewerkt krijg je echt niet waar je recht op hebt,en dan zouden wij nog langer moeten werken zeker.Hoeveel van die doppers wonen nog thuis en krijgen alles voor hun neus geschoteld!! Gemakkelijk niet?

Op 04 juli 2012 omstreeks 09:24, zei Willy Geuens:

Kan goed zijn tussen elk koren zit kaf. Alleen hoop ik dat u nooit of nooit moet terugvallen op werklooheid omdat uw werkgever van u af wil wegens te duur en te oud. En dat na meer dan 38 jaar trouwe dienst. En ander werk is als 55+ geen eenvoudige zaak want overal te oud en zogezegd niet meer gemotiveerd.

Op 04 juli 2012 omstreeks 09:26, zei Soof Elhas:

ik ben helemaal akkoord met u, maar probleem is als ze geen dop meer krijgen is er nog recht op ocmw..... daar moet ook iets aan gedaan worden en dringend

Op 04 juli 2012 omstreeks 09:35, zei Peter Struyf:

Klopt, maar niemand durft dit uit te voeren. Zelf krijgen wij hier regelmatig sollicitanten over de vloer die inderdaad voor 'de schone schijn' komen solliciteren. Heel veel van onze toch kostbare tijd wordt hierdoor verscheten. Opvolging door RVA of VDAB is nihil wanneer wij hen hierover inlichten. Want ocharme toch, je kan deze sukkelaars hun centjes toch niet afnemen zeker. Nee zullen wij daar wat voor opdraaien.

Op 04 juli 2012 omstreeks 09:41, zei Paul Reggers:

En veel meer mensen die echt geen werk vinden. Stop met te veralgemenen.

Op 04 juli 2012 omstreeks 09:41, zei Rudy Dannau:

al vele malen geweest bij SELOR telkens een hoop bulshit als antwoord zoals u haalde 68% maar daar de gemiddelde Schore op 85% ligt kunt u niet deelnemen aan de interviews wel dan haak je af temeer er voor je hoger-onderwijs diploma dat nodig was voor die post er burgerlijke ingenieurs opdagen voor de examens en de score de hoogte insturen en zich nadien niet meer interesseren voor de job met als gevolg zij komen niet en u mag niet deelnemen, ik heb dit reeds aangeklaagd en tevergeefs nu vecht ik al lang niet meer tegen de windmolens ze doen maar!!

Op 04 juli 2012 omstreeks 10:22, zei Bart Doom:

@ Peggy. Nog een paar van die oplossingen en ge kunt Premier worden. Nu nog de juiste partij vinden.

Op 04 juli 2012 omstreeks 10:33, zei Gilbert Haelewyn:

Akkoord,al is 1 jaar wat kort.Bedenk ook dat die personen dan ten laste van het OCMW zullen vallen.

Op 04 juli 2012 omstreeks 08:36, zei Erik Snarevlis:

Iedereen heeft recht op onderdak, voedsel en hygiëne, maar zij die daarvoor steun trekken moeten beter worden opgevolgd. Waarom niet 2 x daags terug gaan stempelen ? Je loopt in het zicht en zwartwerken wordt moeilijker als je jezelf 2 x daags moet aanbieden. Na 1 jaar werkloos geen cash geld meer maar voedselbonnen / maaltijdcheques en gewaarborgd wonen..er zullen rap veel werklozen minder zijn !

1 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:13, zei Gerry Clé:

Ja, mensen zullen zo wanhopig zijn dat ze eender wat aannemen voor een hongerloon. Werkgevers zullen dan u en mij voor de keuze stellen: ook voor een hongerloon komen werken of vervangen worden door zo iemand. Onze economie is gered maar ten koste van de bevolking.

Op 04 juli 2012 omstreeks 08:06, zei Bruno Cornelis:

Laat de duur van de dop afhangen van wat men in zijn leven al bijgedragen heeft. Iemand die tot zijn 55 geen dag gedopt heeft en dan werkloos wordt, mag het wel een beetje kalmer aan doen. Maar gooi die 20-ers en 30-ers die nog maar amper gewerkt hebben onmiddellijk van de dop! En in elk geval : zorg voor een essentieel financieel verschil tussen dop en werk!!

Op 04 juli 2012 omstreeks 08:40, zei Laurent Baeke:

Van de socialisten mag je zelfs niet eens suggereren dat er met de sociale zekerheid veel misbruiken en verspilling is. Zelfs maar suggereren dat sommige mensen liever het gratis geld van de werkloosheid krijgen dan werk te zoeken (als bediende of als zelfstandige) leidt al gauw tot het label 'asociaal'. Maar overal zien we tekenen dat die misbruiken, die onwil om te werken, er wel degelijk is. Hoog tijd dat er eens heel grondig hervormd wordt in de sociale zekerheid, zodat het terug wordt waarvoor het bedoeld is: een vangnet voor wie echt in de miserie wordt. Waarom is België het enige land ter wereld waar werkloosheidsuitkeringen onbeperkt zijn in de tijd? Waarom zouden we wie geld geld krijgt van de overheid (werkloosheid, OCMW, ...) niet verplichten iets te doen voor dat geld (klusjes opknappen, de straten en de parken schoon maken, vrijwilligerswerk bij vzw's, opleiding volgen, ....) zodat ze ook 30 of 40 uren per week iets terug geven, iets doen voor hun geld.

Op 04 juli 2012 omstreeks 08:13, zei Guido De hornois:

Op regelmatige basis worden er jaarlijks examens gehouden voor cipiers waar heel veel volk voor komt opdagen. Wat lees ik dan ook met zeer veel regelmaat ? Juist ja, onze cipiers die staken wegens personeels tekort. Waar zijn al die examens dan voor nodig als men toch niet put uit de database van mensen die hiervoor geslaagd zijn. Waarom zou men dan nog meedoen aan de examens voor de overheid, dit is ook stof tot nadenken en één van de vele voorbeelden van hoe het er hier aan toe gaat. Nadien komt men dan nog schreeuwen dat de helft van de kandidaten niet opdaagt voor een overheidsexamen. Ter info ik ben niet in de werkloosheid, maar maak toch deze bedenking. Zorg dan ook voor een redelijke werkkans voor deze mensen want die examens zijn maar een paar jaar geldig en dan schrijft men nieuwe uit en kan je opnieuw beginnen.

Op 04 juli 2012 omstreeks 12:08, zei Marina Van Essche:

Dat er veel profiteurs zijn dat weten we al lang, maar wordt het ook niet eens hoog tijd om de werkgevers aan te pakken. Zij profiteren volop van de cadeau's van de staat. Ik ben zelf 55 plusser en ontslagen (ik vermoed wegens te mondig). Ondertussen zal mijn plaats wel ingepakt zijn door een andere 'oudere' waarvoor de werkgever van de staat financiële compensaties krijgt - ofwel zit er een goedkopere jonge werkkracht op mijn plaats. Nu moet ik zelf na 34 jaar beginnen te soliciteren - niet evident !!! Er zijn hier veel negatieve reacties maar scheer iedereen toch niet over dezelfde kam

Op 04 juli 2012 omstreeks 08:36, zei Wilfried Vercruysse:

de uitkeringen zijn veel te groot en deze giften in de tijd beperken (max 1 jaar)Er zijn veel te veel profiteurs en fraudeurs op de markt!!!

Op 04 juli 2012 omstreeks 10:40, zei Patrick Messagie:

Laat de dop afhangen van het aantal gewerkte jaren. nog niet gewerkt max 6 maanden dop. enz. Verplicht de jongeren te gaan werken.

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:31, zei Walter Huyghebaert:

aan allen die op de kap van de steuntrekkers zitten , wil ik even dit zeggen , als je na 35 jaar trouwe en goede dienst op straat komt te staan wegens sluiting van het bedrijf en je bent 'al' 56 jaar !! kan ik u verzekeren dat het géén gemakkelijke opgave is om nog n job te vinden !!! de werkgevers denken dan '' oei das de moeite ni meer '' dat er bij de steuntrekkers profiteurs zitten dat zal wel best zo zijn ! maar niet elke werkloze over de zelfde kam scheren aub !!!!

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:13, zei Frans Verstrepen:

Onmiddellijk uitkering stopzetten. Er worden hopen kansen gecreëerd voor werkzoekenden (sommigen beroepsdoppers genoemd), wel dan hebben ze de plicht daaraan gevolg te geven. Er zijn trouwens anderen die een job bij de ambtenarij beogen en ernaast vissen omdat ze de 'nodige' diploma's niet bezitten, maar wel méér dan bekwaam zijn (trouwens, er zitten bij de ambtenarij al genoeg onbekwamen). Zij die niet 'willen'.... eruit verdorie toch.

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN