Forum

Reacties

  • dinsdag 03 juli 2012, 23h19

Reacties

Meest Recent

Op 05 juli 2012 omstreeks 03:30, zei Laura Sciacca:

Chapeau meisje ! Je gaat nog heel gelukkig worden groetjes laura

Op 04 juli 2012 omstreeks 23:13, zei Rina Van Hooff:

beste Sanne ik wens jouw en je gezin een prachtige toekomst en veel, succes als Sanne !!! ik vind dat zelfs een kind van die leeftijd de keuze moet krijgen over hoe het wil leven ik zou het wel moeilijk hebben moest 1 van mijn 5 kinderen net hetzelfde vragen maar ik zou ze alvast een kans gunnen om het te testen en te beleven . alvast veel geluk gewenst aan alle mensen die voor deze zware keuze komen te staan !!

Op 04 juli 2012 omstreeks 21:16, zei Katja Brouwers:

ik lees bewust geen reacties... ikzelf ben transgender, en weet dus hoe dit voelt... lieve mensen, het zit overal rondom je, net als anders geaard zijn... als jullie de mensen met een genderdysforie zouden aanvaarden , gewoon om wie ze zijn.... dan zou de wereld voor ons al een heel pak kleurrijker zijn. het gevecht dat we met onszelf voeren is vaak al loodzwaar. dat de mensen rondom ons er nog wat gewicht bij op smijten wordt voor ons wel eens te veel. aanvaard ons aub... wij aanvaarden jou ook! nobody is perfect, and everyone is different!

Op 04 juli 2012 omstreeks 20:31, zei Xania Debal:

ik sta geheel achter haar beslissing, als hij graag een zij wil zijn dan steun ik haar van ganse. want ik ben ook zo'n een persoon die van geslacht is verandert maarwel op oudere leeftijd als je raad wil mag je mealtijd mailen ik zal zoveel mogenlijk antwoorden op jullie vragennog veel sucses

Op 04 juli 2012 omstreeks 20:28, zei Gerbrand De Sutter:

Rare reacties hier , jullie zijn zo al gehersenspoeld door de moderne maatschappij dat jullie alles normaal vinden Niet eens een eigen denkbeeld meer hebben Ikzelf kan niet dit niet snappen , de natuur heeft hem als jongen hier gezet en niet als meisje , das mijn besluit Leef je leven zoals je het hebt gekregen Langs de ene kant vind ik dat het kind de ouders beledigd met te zeggen >> ik ben niet tevreden met wat je van mij gemaakt hebt

1 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 23:13, zei Jessica Van Vreckem:

Er zijn seksuele disfuncties aanwezig in populatie waardoor de genderrol opgelegd door de maatschappij, de eigenlijke gender en de genderidentiteit (affect verbonden aan gender) niet overeenkomen. Ik spreek niet graag van een disfunctie want ik beschouw dit als een deel van het zijn en niet een fout in de persoon zelf. Ik gebruik deze term zoals aangeleerd (ik ben studente psychologie). Is het zo moeilijk te begrijpen dat iedereen zich niet voelt hoe ze geboren wordt, dat het lichamelijke en geestelijke niet overeenkomt? Moet dit kind heel zijn leven ongelukkig blijven en voelen alsof het in het foute lichaam zit? Ik denk het niet. En aangezien het niet u is die zich zo voelt (dit zijn erg moeilijke gevoelens voor een kind), raad ik aan om niet een wijsneus uit te hangen en te doen alsof u weet hoe zwaar het is om vast te zitten in het foute lichaam. Pas dan mag u oordelen. En doe aub opzoekwerk voor hier een commentaar te zetten en te doen alsof deze 'aandoening' niet bestaat

Op 04 juli 2012 omstreeks 20:05, zei Maarten Vergucht:

Wat ik niet begrijp is dat kinderen te jong worden geacht om handel te drijven, om verantwoorde keuzes te maken zonder handtekening van de ouders. Maar op zeven jarige leeftijd worden ze wel rijp genoeg geacht om een definitieve ingrijpende persoonlijkheidskeuze te maken waarmee ze zich er kwetsbaar opstellen. Neen, ik ben zeer progressief, maar de samenleving is te hard voor zo'n kind zodat zo'n keuze schadelijk is.

1 reacties

Op 05 juli 2012 omstreeks 04:15, zei Eric Gheyskens:

Als een kind van 7 openbloeit (zoals iedereen uit haar omgeving zegt) dan kan dat alleen maar positief zijn. Er wordt soms te weinig naar kinderen geluisterd terwijl volwassenen en 'specialisten' altijd de (juiste) oplossing weten en/of opdringen! Senne sprak er al vroeger over, voor hij kon lezen; hij heeft het dus niet gelezen. Trouwens, welk kind verzint nu zoiets en blijft het dan jaren uiten? Denk na! Volgens de inhoud van het artikel is er trouwens nog niks irreversibel gebeurd. Het is sowieso altijd een moeilijke beslissing zijn, maar in andere gevallen worden die kort na de geboorte door ouders en dokters gemaakt en dat is soms niet de juiste beslissing, blijkt als het kind volwassen is. Soms is het dan te laat om nog iets te herstellen, eerder mantaal dan fysiek!

Op 04 juli 2012 omstreeks 20:03, zei Robin Cauwels:

't Is zonde... Als da kind gelukkig is als meiske op zijn 7 jaar dan is dat op die moment het belangrijkste!!! Wat er later van komt is idd koffiedik kijken natuurlijk... Véél moed aan de ouders van 'SANNE' Dit zijn trouwens niemands zaken.

Op 04 juli 2012 omstreeks 19:52, zei Ingrid Standaert:

Liever een kind die gelukkig is. Er zijn veel ouders die het niet 'willen' zien chapeau voor de ouders dat ze dit aandurven ook al zal er over geroddeld worden. Als het er vingerdik op ligt doe er dan wat aan. Deze ouders zijn gek op hun kind en zien het liever gelukkig Ik wens de familie veel geluk toe en ook Sanne zal haar weg in het leven wel vinden.

Op 04 juli 2012 omstreeks 19:30, zei Henk Goddemaer:

Ik bemerk héél veel reacties van mensen die zich echt niet kunnen inleven in wat er omgaat in iemand die met een probleem zit. Schrijnend. Typical. Jammer.

Op 04 juli 2012 omstreeks 17:46, zei Werner Wynakker:

hmm rare reacties die ik hier lees. laten we verder gaan. een kind van 9 dat een kind van 6 'verkracht' zou dan even zwaar gestraft moeten worden als een volwassene? een kind van 11 dat een kind van 9 vermoord hoort dan ook de doodstraf te krijgen ? want als een kind van 6 oud genoeg is om te beslissen over haar/zijn sekse is het zeker in staat om goed van kwaad te onderscheiden en moeten we maar ophouden met jonge criminelen te bepamperen omdat ze: 'nog zo jong zijn'. ik hoop voor Sanne dat zij gelukkig word, hoewel ik het betwijfel omdat Sanne nog steeds een jongen is en als jongen behandeld zal blijven worden. kinderen kunnen wreed zijn als ze iemand leren kennen die 'anders' is en ik hoop dat haar dat bespaard word.

1 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 20:45, zei Marleen Colpaert:

van rare reactie's gesproken...Wat hebben moord en verkrachting met dit artikel te maken ?

Hoogst aantal stemmen

Op 04 juli 2012 omstreeks 05:50, zei Kristel Geuns:

Heel veel respect voor deze ouders, moet nt gemakkelijk zijn, maar jullie hebben de juiste keuze gemaakt. Ik wens Sanne al het geluk toe van de werled, mag zij aanvaard worden zoals ze is, voor haar is het ook nt altijd even gemakkelijk geweest in haar nog jong leven. Blij dat ze eindelijk is opengebloeid en haar leven nu goed kan verder zetten.

5 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 08:22, zei Annemie Van Goeye:

Chapeau aan de ouders. Hier is veel moed en karakter voor nodig ook in de komende periode. Aan Sanne geniet van je leven en trek je niks aan van de mensen die het niet begrijpen. Succes. Velen zullen zich gesteund voelen door met dit naar buiten te komen. Misschien in boekvorm? Ik zou het zeker lezen.

Op 04 juli 2012 omstreeks 08:48, zei Sonja Desruelles:

Hey Kristel mooier of jij kan ik het niet verwoorden heel mooi geschreven en ik wens ook de ouders en senne veel sterkte en veel geluk in het verdere leven

Op 04 juli 2012 omstreeks 09:16, zei Ray Hen:

Helemaal mee eens!

Op 04 juli 2012 omstreeks 10:17, zei Lut Duprez:

Ik kreeg er de tranen van in de ogen bij het lezen. Moet héél moeilijk zijn. Kindje blij met een jurkje, mama gans de nacht wenen. Moeilijk.

Op 04 juli 2012 omstreeks 10:46, zei Patrick Van Belle:

een serieuze hoek af bij veel mensen,7jaar dat kan nog niet alleen plassen,maar wel al beslissen over zijn latere leven,ik persoonlijk denk dat de moeder liever een meisje zal gehad hebben.is in die 7 jaar in deze richting gemanipuleerd.

2 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 13:54, zei Louis Renders:

Als dat volgens u de basis is van genderdysforie mag je mij eens vertellen hoe het komt dat mijn neef, geboren als mijn nicht, en die ouders had die absoluut een voorkeur hadden voor een meisje zich al duidelijk als jongen manifesteerde toen hij een jaar of 2-3 was?

Op 04 juli 2012 omstreeks 14:12, zei Lut Duprez:

U vind dat bij veel mensen er een serieuze hoek af is hé. Zou het mogelijk zijn dat er bij u geen enkele hoek aan is misschien?

1 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 19:07, zei Robin Cauwels:

zoiets

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:13, zei Eddy Wijnants:

beste mensen bedankt voor jullie steun het gaat hier wel over mijn dochter sanne.voor de mensen met onbegrip spijtig maar ik kan jullie al vast zeggen dat ons sanne in behandeling is bij psycholoog en psychiater dus zeg krijgt alle hulp die ze nodig heeft.en met deouder, klasgenootjes of de andere kinderen op school is er geen probleem zij aanvaarden haar als meisje dus niks om ons nu al zorgen over te maken.wat de toekomst uit wijst zien we dan wel.haar geluk komt nu op de eerste plaats

1 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 12:36, zei Henk Goddemaer:

@ papa van S[e/a]nne : Succes met je kindje, dat ongetwijfeld ook het liefste kind ter wereld is. Ik hoop voor haar dat het ukkie (en jullie erbij) nu evenwicht vindt in haar leventje. Uiteindelijk is het maar dat die telt. En die online-kritikasters ? Tja, zij kunnen het ook niet helpen dat hun bevattingsvermogen beperkt wordt door hun eigen frustraties dat niet alles loopt zoals zij het willen.

2 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 13:44, zei Viviane Defour:

Ik wil hier alleen maar zeggen , dat wij daar niet over moeten oordelen , wij hebben daar niks mee te maken en iedereen die kritiek wil geven , eerst nadenken in plaats van te schrijven ...Goeie moed aan het kind en de ouders , het voornaamste is dat iedereen nu gelukkig is en wat de toekomst brengt , dat weet je nu nog niet ...hou jullie goed.

Op 04 juli 2012 omstreeks 17:54, zei Werner Wynakker:

een forum is er nu eenmaal om gedachten uit te wisselen. elk thema heeft zijn voor en tegenstanders en iedereen heeft het recht om daar als dusdanig op te reageren. mensen die niet jouw mening delen in een vakje plaatsen zegt veel over jouw eigen bevattingsvermogen. het kind heeft jammer genoeg geen evenwicht gevonden, misschien als ze oud genoeg is en een geslachtsverandering kan ondergaan wel ja. maar ik vrees dat het dan al te laat is, want leg het kind maar eens uit dat hoewel ze denkt en voelt een meisje te zijn ze nog steeds het lichaam van een jongen heeft, nooit zwanger zal worden en dat ze tot ze 18 is met een mannelijk aanhangsel zal moeten blijven rondlopen. en zolang dat aanhangsel er is blijft ze een jongen.

Op 04 juli 2012 omstreeks 06:50, zei Gino Dubois:

Het kind weet begot nog niet dat het op de wereld is, laat staan dergelijke beslissingen te mogen nemen. Als elk kind zijn gedacht krijgt, waar gaan we naar toe. Ik wil met de auto rijden, ik wil kaal zijn, ik wil naar Australie verhuizen, ik wil tien adoptie-broertjes enz... Een psychiater is hier beter op zijn plaats.

9 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 10:39, zei Marc Sabbe:

Een kind weet heel goed als het in een verkeerd lichaam zit. En wat is je 'oplossing'? Eerst nog even 15 jaar van de ene depressie in de andere vallen? Stel u even voor dat je als kind 15 jaar als meisje door het leven moet terwijl alles in je zegt dat je een jongen bent? En als men tot hun 18é wacht krijgt hij vast de kritiek dat het een puber-gril is.

Op 04 juli 2012 omstreeks 10:42, zei Willy Brandt:

Blijkbaar ben je zélf aan een psychiater toe... Het besef dat je transgender bent kan al heel vroeg aanwezig zijn. Ik vind dat die ouders een heel juiste beslissing hebben genomen.

Op 04 juli 2012 omstreeks 10:57, zei Johan Van den Bergh:

Gino, misschien ga je best eens een boek lezen over genderdysforie. Dit wordt aanzien als een soort ziekte maar eigenlijk is het een fout van de natuur in de hersens van mensen. Waar heb je dan ECHT een probleem mee?

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:06, zei Pieter Degraeve:

Het kind heeft deze beslissing dan ook niet genomen. Dat hebben de ouders gedaan in het belang van hun kind. Sanne krijgt heus niet steeds haar zin maar steeds nee zeggen omdat het niet past in het gemiddelde denkpatroon (als dat al bestaat) is ook niet optimaal.

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:10, zei Rim Degroot:

Gino Dubois: Volkomen met je eens!!!

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:22, zei Freia Quik:

beste, ik begrijp uw bekrompen idee, maar als je zo jong realiseert dat je in een verkeerd lichaam zit, vind ik niet dat u zo mag reageren. Het ware beter dat u respect toonde voor het begrip van de ouders, het zal tenslotte nog een lange strijd zijn te mogen zijn wie je bent. Ik neem aan dat u hetzelfde idee heeft over homosexualiteit. Een beetje begrip ten overstaande de ouders en de mensen die zulke situaties ondergaan zou gepast zijn, het is voor de ouders tenslotte ook een beslissing die ze niet over één nacht slapen genomen hebben. En inderdaad, hier betreft het een zeer jong individu, maar is het niet beter zo, dan dat over enkele jaren het besluit genomen wordt om uit het leven te stappen of in de psychiatrie terecht te komen?

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:42, zei Dirk Van Dessel:

Het gaat hier niet om wat het kind wil, maar om wat het kind is. Genderdysforie is een medisch erkende aandoening. En psychiater is zeker nodig, maar niet om het kind van gedacht te laten veranderen, zoals jij waarschijnlijk denkt, maar omdat dat kind nog veel moeilijke jaren wacht. Vooral door mensen die reageren zoals jij.

Op 04 juli 2012 omstreeks 11:47, zei Erika Wauters:

U weet niet waarover u spreekt,als kind ervaard men dat gevoel van kleinsaf aan .Heb het zelf ervaren maar dan in de jaren 1950,60 !!!

1 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 14:00, zei marie jansen:

Ik was als kind véél liever een jongen geweest, geboren 1955 en steeds naar 'meisjesscholen' geweest. Ik was daar héél ongelukkig omdat je verplicht werd om je als 'deftig' meisje te gedragen. Ik speelde véél liever met het jongensspeelgoed van mijn broers. Gelukkig had ik een paar goede vriendinnen die ook geen nagels lakten of later op hoge hieltjes liepen.Achteraf ben ik heel blij dat ik toch een meisje was want...jongens kunnen geen kdn krijgen en ik heb 3 schatten van kdn en een liefhebbende man. Willen we a.u.b. stoppen met die domme karikaturen van meisjes met rokjes, poppen,gelakte nageltjes..., jongens die nooit wenen,hun autootjes en hun voetbal?

Op 04 juli 2012 omstreeks 12:01, zei Luc Masson:

Wel, wat mij betreft mogen al je wensen uitkomen, autorijden, kaal zijn en naar Australië verhuizen al denk ik dat je voor de 10 adoptiebroertjes nog niet rijp bent maar voor de psychiater dan weer wel...

Op 04 juli 2012 omstreeks 08:54, zei David Desmet:

Sterk van de ouders, respect! Het is niet makkelijk om hiermee om te gaan. Maar als ouder doe je al het mogelijke om je kind gelukkig te maken.

Op 04 juli 2012 omstreeks 08:52, zei Mia Vandenbussche:

Meer ouders zouden zo moeten reageren !!! Het geluk van je kind gaat voor alles : meisje of jongen !! Veel succes gewenst met jullie beslissing en ook aan de kleine Sanne veel geluk !

Op 04 juli 2012 omstreeks 21:16, zei Katja Brouwers:

ik lees bewust geen reacties... ikzelf ben transgender, en weet dus hoe dit voelt... lieve mensen, het zit overal rondom je, net als anders geaard zijn... als jullie de mensen met een genderdysforie zouden aanvaarden , gewoon om wie ze zijn.... dan zou de wereld voor ons al een heel pak kleurrijker zijn. het gevecht dat we met onszelf voeren is vaak al loodzwaar. dat de mensen rondom ons er nog wat gewicht bij op smijten wordt voor ons wel eens te veel. aanvaard ons aub... wij aanvaarden jou ook! nobody is perfect, and everyone is different!

Op 04 juli 2012 omstreeks 08:12, zei Els Seré:

Proficiat aan deze ouders die in het belang van hun kind het onbegrip en de onwetendheid van de mensen willen trotseren! Veel sterkte!

Op 04 juli 2012 omstreeks 15:42, zei Evelyne Weynants:

Bravo aan de school en ouders om Sanne de kans te geven om eindelijk haar leven te kunnen starten. Doe het goed meid en trek je alle opmerkingen van de mensen die er commentaar op hebben niet aan. Enkel jij weet hoe je je voelt en wat je wilt zijn in het leven.

Op 04 juli 2012 omstreeks 12:21, zei Liselotte Vervaeke:

Ik vraag mij af wie wij zijn om de beslissing van de ouders in vraag te stellen ? En om dan te suggereren dat dit dilemma hetzelfde is als 'ik wil in een auto rijden' of 'ik wil kaal zijn'... Het spijt me maar deze reactie komt zeer bekrompen op mij over. Nu hoop ik dat Sanne idd de juiste beslissing maakte en dat mensen rond haar dit aanvaarden. Toch zal dit een lang proces worden, waarin hopelijk duidelijk wordt wat zij wil en of zij dit ook effectief blijft willen. Sterkte aan de ouders en Sanne en ik hoop dat jullie begrip en warmte krijgen van jullie omgeving !

2 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 17:14, zei Filip Vandewalle:

Kinderen van 7 weten nog niets van de wereld waarin ze leven en geslachtsverandering zou niet aan de orde zijn,moest het hen niet op de een of andere manier aangepraat worden.

Op 04 juli 2012 omstreeks 17:16, zei Filip Vandewalle:

Als een kind graag een ander kind verwondt of zelfs vermoord,wie zijn wij dan om dit te veroordelen ?

1 reacties

Op 04 juli 2012 omstreeks 18:59, zei Henk Goddemaer:

Filip, ik denk niet dat U het artikel ten gronde hebt gesnapt. Als een vijfjarige uiteindelijk toch de moed vindt om dergelijk iets op te biechten, dan luister je en probeer je te begrijpen. En vlucht je niet in allerhande ondermaatse reacties.

Op 04 juli 2012 omstreeks 13:31, zei Ingrid Bonnaerens:

Dikke proficiat voor de ouders! Niet gemakkelijk maar zeer begripvol tegenover hun dochtertje! Als men dat ernstig begeleid en hun Sanne de nodige aandacht, respect en opvang geven zal Sanne daar eeuwig dankbaar voor zijn dat ze alle andere opmerkingen en problemen aankan ! Zeker van ! Het belangrijkste volgens zijn de manieren en opvoeding die hier gelden! Met de liefde van haar ouders, die haar liefhebben en aanvaarden kan zij alles aan , ook de negatieve dingen ! Goede aanpak van de ouders . Respect!!!!!!

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN