Forum

Reacties

Zwartwerk blijft horeca teisteren

  • dinsdag 17 juli 2012, 21h24

Lees het volledige artikel

Reacties

Meest Recent

Op 18 juli 2012 omstreeks 12:09, zei Robin Le Roy:

Zwartwerk zal er altijd en overal zijn in België en nog toenemen met de nieuwe regelgeving. Zo lang de belastingen op arbeid zo hoog blijven zal het zeker niet minderen en het heeft een belemmering op de economische ontwikkelingen en zin om een bedrijf te starten.

Op 18 juli 2012 omstreeks 12:06, zei Johnny Vandoorne:

Als je in de horeca gaat werken verdien je geen bal, de lonen zijn zeer laag en de uren zeer verschillend, om maar te zwijgen over weekendwerk en avondshiften. Vroeger vond men genoeg personeel omdat het een groot deel in het zwart was, nu zijn het maar een paar enkelingen die voor een laag loon wil gaan werken, er zijn er die evenveel verdienen aan den dop. De enige oplossing voor dit probleem is de lonen verhogen zonder dat de loonkosten voor de werkgever aangetast worden, dit betekent dus minder belasting op loon, dan pas zal je het zwartwerk kunnen verminderen. De horeca heeft nu maar twee mogelijkheden, zwartwerk tolereren of failliet gaan, degene die zeggen dat horecauitbaters heel veel poen scheppen zijn degene die totaal geen weet hebben van deze branche, natuurlijk zullen er wel zijn die veel geld verdienen, maar de merendeel heeft moeite om boven water te blijven en verdienen als je de uren vergelijkt die ze moeten investeren in hun zaak zeer weinig.

Op 18 juli 2012 omstreeks 10:58, zei Albert Jacobs:

Als er zwartwerkers zijn wil dit zeggen dat ze veel werk hebben en moeten de horeca niet klagen dat ze slecht verdienen, het zwartwerk aanpakken zoals in andere branches zodat ze hun personeel degelijk kunnen betalen en in het wit dan

Op 18 juli 2012 omstreeks 09:45, zei Willy De Bie:

de waarheid komt nu nog maar eens aan het licht en wat gaat er nu aan gebeuren juist weer niets geef ze nog maar cadeus nog een paar huizen meer en luxe autos en maar klagen dat het slecht gaat al die zelf standigen zijn gewoon gangsters en in BRUSSEL helpt men nog een handje ale btw verlaging terug betalen en flinke boete

1 reacties

Op 18 juli 2012 omstreeks 10:26, zei Paul Verspeelt:

Kleine tip: misschien zelf een cafeetje beginnen? Binnen 5 jaar een Porsche, een grote villa,een buitenverblijf en een appartement op de dijk in Knokke....of....failliet????

Op 18 juli 2012 omstreeks 09:42, zei Jan Eeraerts:

Als ze in Horeca het zwart werk aanpakken kunnen ze ineens ook het veelvuldig in het zwart aankopen onder de loep nemen

Op 18 juli 2012 omstreeks 08:44, zei Fredo Le Duq:

Geen zwart, geen personeel ! Zo makkelijk is het. Welke jonge kerels willen nog weekends, feestdagen opofferen en nachturen kloppen voor een platte enveloppe ? Is alles aangegeven als bijverdienste dan betaal je je blauw aan belastingen op het eind van 't jaar. Hoe zit het eigenlijk met dat fameuze dimona-systeem heren politiekers ? De grote winnaars en ook schuldigen zijn de hotelscholen en media die de stiel afschilderen als een droomjob. De dropouts zijn niet te tellen terwijl de opleiding tienduizenden Euro's kost ! Iedere leerling van een Hotelschool zou VERPLICHT moeten worden om tijdens zijn opleiding maandelijks één volledig weekend praktijk te volgen in de Horecazaak. Zo zou het tekort deels opgelost zijn en zouden die jonge gastjes na een jaar wel weten en zien hoe hard de stiel is .Werken aan een karig loon als z'n vriendjes feesten.

Op 18 juli 2012 omstreeks 08:43, zei Rogier Ver:

ach, je schrijft ze drie uur in, en je laat ze de volle week werken in de schemerzone, dat is toch de gewoonte niet, alsof je met de BTW verlaging hier iets aan zou veranderen. De prijzen zijn alvast niet gedaald voor een etentje, integendeel. Langs de andere kant is het met al die horeca wetten er niet beter op geworden , Klanden durven geen wijnte meer drinken, inplaats van rokers zie je nu meer controleurs voor de koeling, netheid, inspectie voor dit en dat. Gelukkig wordt er nog dik geld verdiend in de branche.

Op 18 juli 2012 omstreeks 05:15, zei Marnix Vandenberghe:

Nergens waar meer zwart gewerkt wordt of in de horeca en de bazen profiteren tot en met van het personeel. Soms zijn de personeelsleden zelf niet op de hoogte (in het begin) dat het zwartwerk betreft. Ze moesten die bazen gewoon hun vergunning afnemen

1 reacties

Op 18 juli 2012 omstreeks 08:42, zei Paul Verspeelt:

Is het misschien omdat die bazen profiteren tot en met,dat er meer dan ooit failliet gaan?

1 reacties

Op 18 juli 2012 omstreeks 11:05, zei Alex Defruyt:

Wat een mogelijkheid is dat is die dat over kop gaan dat er net die zijn die door de belastingen gepakt zijn voor zwart werk en nu hun boete niet kunnen betalen..... Men kan zwart werk niet goed praten het is niet eerlijk tegen over de mensen die wel alles aangeven. En wordt een horecazaak gepakt voor zwart werk een boete en terug 21%btw i.p.v. 6% nu Want daar hebben de klanten nooit iets aan gehad het was gewoon om zogezegd zwart werk tegen te gaan. Maar we weten ondertussen beter ze willen gewoon meer winst! En als er zijn die over kop gaan zijn dit blijkbaar slechte zelfstandigen die men beter kwijt dan rijk is.

Hoogst aantal stemmen

Op 18 juli 2012 omstreeks 05:15, zei Marnix Vandenberghe:

Nergens waar meer zwart gewerkt wordt of in de horeca en de bazen profiteren tot en met van het personeel. Soms zijn de personeelsleden zelf niet op de hoogte (in het begin) dat het zwartwerk betreft. Ze moesten die bazen gewoon hun vergunning afnemen

1 reacties

Op 18 juli 2012 omstreeks 08:42, zei Paul Verspeelt:

Is het misschien omdat die bazen profiteren tot en met,dat er meer dan ooit failliet gaan?

1 reacties

Op 18 juli 2012 omstreeks 11:05, zei Alex Defruyt:

Wat een mogelijkheid is dat is die dat over kop gaan dat er net die zijn die door de belastingen gepakt zijn voor zwart werk en nu hun boete niet kunnen betalen..... Men kan zwart werk niet goed praten het is niet eerlijk tegen over de mensen die wel alles aangeven. En wordt een horecazaak gepakt voor zwart werk een boete en terug 21%btw i.p.v. 6% nu Want daar hebben de klanten nooit iets aan gehad het was gewoon om zogezegd zwart werk tegen te gaan. Maar we weten ondertussen beter ze willen gewoon meer winst! En als er zijn die over kop gaan zijn dit blijkbaar slechte zelfstandigen die men beter kwijt dan rijk is.

Op 18 juli 2012 omstreeks 09:45, zei Willy De Bie:

de waarheid komt nu nog maar eens aan het licht en wat gaat er nu aan gebeuren juist weer niets geef ze nog maar cadeus nog een paar huizen meer en luxe autos en maar klagen dat het slecht gaat al die zelf standigen zijn gewoon gangsters en in BRUSSEL helpt men nog een handje ale btw verlaging terug betalen en flinke boete

1 reacties

Op 18 juli 2012 omstreeks 10:26, zei Paul Verspeelt:

Kleine tip: misschien zelf een cafeetje beginnen? Binnen 5 jaar een Porsche, een grote villa,een buitenverblijf en een appartement op de dijk in Knokke....of....failliet????

Op 18 juli 2012 omstreeks 10:58, zei Albert Jacobs:

Als er zwartwerkers zijn wil dit zeggen dat ze veel werk hebben en moeten de horeca niet klagen dat ze slecht verdienen, het zwartwerk aanpakken zoals in andere branches zodat ze hun personeel degelijk kunnen betalen en in het wit dan

Op 18 juli 2012 omstreeks 08:44, zei Fredo Le Duq:

Geen zwart, geen personeel ! Zo makkelijk is het. Welke jonge kerels willen nog weekends, feestdagen opofferen en nachturen kloppen voor een platte enveloppe ? Is alles aangegeven als bijverdienste dan betaal je je blauw aan belastingen op het eind van 't jaar. Hoe zit het eigenlijk met dat fameuze dimona-systeem heren politiekers ? De grote winnaars en ook schuldigen zijn de hotelscholen en media die de stiel afschilderen als een droomjob. De dropouts zijn niet te tellen terwijl de opleiding tienduizenden Euro's kost ! Iedere leerling van een Hotelschool zou VERPLICHT moeten worden om tijdens zijn opleiding maandelijks één volledig weekend praktijk te volgen in de Horecazaak. Zo zou het tekort deels opgelost zijn en zouden die jonge gastjes na een jaar wel weten en zien hoe hard de stiel is .Werken aan een karig loon als z'n vriendjes feesten.

Op 18 juli 2012 omstreeks 09:42, zei Jan Eeraerts:

Als ze in Horeca het zwart werk aanpakken kunnen ze ineens ook het veelvuldig in het zwart aankopen onder de loep nemen

Op 18 juli 2012 omstreeks 12:06, zei Johnny Vandoorne:

Als je in de horeca gaat werken verdien je geen bal, de lonen zijn zeer laag en de uren zeer verschillend, om maar te zwijgen over weekendwerk en avondshiften. Vroeger vond men genoeg personeel omdat het een groot deel in het zwart was, nu zijn het maar een paar enkelingen die voor een laag loon wil gaan werken, er zijn er die evenveel verdienen aan den dop. De enige oplossing voor dit probleem is de lonen verhogen zonder dat de loonkosten voor de werkgever aangetast worden, dit betekent dus minder belasting op loon, dan pas zal je het zwartwerk kunnen verminderen. De horeca heeft nu maar twee mogelijkheden, zwartwerk tolereren of failliet gaan, degene die zeggen dat horecauitbaters heel veel poen scheppen zijn degene die totaal geen weet hebben van deze branche, natuurlijk zullen er wel zijn die veel geld verdienen, maar de merendeel heeft moeite om boven water te blijven en verdienen als je de uren vergelijkt die ze moeten investeren in hun zaak zeer weinig.

Op 18 juli 2012 omstreeks 12:09, zei Robin Le Roy:

Zwartwerk zal er altijd en overal zijn in België en nog toenemen met de nieuwe regelgeving. Zo lang de belastingen op arbeid zo hoog blijven zal het zeker niet minderen en het heeft een belemmering op de economische ontwikkelingen en zin om een bedrijf te starten.

Op 18 juli 2012 omstreeks 08:43, zei Rogier Ver:

ach, je schrijft ze drie uur in, en je laat ze de volle week werken in de schemerzone, dat is toch de gewoonte niet, alsof je met de BTW verlaging hier iets aan zou veranderen. De prijzen zijn alvast niet gedaald voor een etentje, integendeel. Langs de andere kant is het met al die horeca wetten er niet beter op geworden , Klanden durven geen wijnte meer drinken, inplaats van rokers zie je nu meer controleurs voor de koeling, netheid, inspectie voor dit en dat. Gelukkig wordt er nog dik geld verdiend in de branche.

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN