Forum

Reacties

‘6.257 euro boete omdat mijn schilder RSZ-schulden had'

  • donderdag 19 juli 2012, 22h02

Lees het volledige artikel

Reacties

Meest Recent

Op 22 juli 2012 omstreeks 21:58, zei wospos sss:

Daarmee begrijpen de mensen is iets beter hoe zelfstandigen in dit land worden behandeld. Een normale particulier is onschuldig tot het tegendeel bewezen is... een zelfstandige t.o.v. de staat is standaard schuldig tot het tegendeel bewezen is. Wat denk je dat die jonge ondernemer nu denkt ?! En zo is het met BTW, financiën , ... . De kudde ambtenaren terroriseren je met dreigbrieven, en ander terrorisme... ze verwachten van alle zelfstandigen dat ze alle wetten kennen en toepassen. Dus eigenlijk meer dan een rechter kent... want die is slechts in 1 onderdeel gespecialiseerd. Je moet gek zijn om te ondernemen in België.

Op 22 juli 2012 omstreeks 18:41, zei Patrick DE SWAEF:

Deze regels worden gemaakt door onze verkozenen omdat zij geen risico lopen he. Zij laten alles in het zwart of gratis doen. Laat de kleine man maar betalen. Tussen haakjes Belgie is geen provincie van Absurdistan - Belgie is Absurdistan.

Op 22 juli 2012 omstreeks 08:13, zei Geert Van Glabeke:

ook wij hebben dit voorgehad 15000 euro boete en de raad was vlug betalen vooraleer er intresten bijkwamen . de aannemer in kwestie is 3 maand later terug herbegonnen met zijn nieuwe vriendin . wij hadden hem wel gekontroleerd bij de ondertekening van het kontrakt doch 9 maand later niet meer met alle gevolgen

Op 21 juli 2012 omstreeks 18:49, zei GUY DANON:

waarom niet de naam noemen ?

Op 21 juli 2012 omstreeks 01:24, zei Marc Bohets:

Moraal van het verhaal ? Hij had beter zijn muur in het zwart laten schilderen, veel goedkoper, en minder kans om gepakt te worden. Geen wonder dat de Belgen kampioen zijn in belastingsontduiking, dat is gewoon zelfverdediging

Op 20 juli 2012 omstreeks 20:23, zei Karl Sternau:

Dit kan allemaal in België, waar de hardwerkende burger schuldig wordt beschouwd, tot bewijs van het tegendeel, en waar de politici, magistraten, en het staatshoofd, tot de meest corrupte personen ter wereld behoren. Laat morgen, 21 juli een stem van protest horen, en hang de zwarte vlag buiten.

Op 20 juli 2012 omstreeks 20:17, zei Ronny Dekimpe:

Dus deze zelfstandige ondernemer moet een fikse boete betalen omdat de schilder RSZ schulden had? Wablief??? Weten ze ginder niet in Brussel dat deze man, RSZ schulden heeft? Ze hebben zoveel overheidspersoneel. Zitten ze dan daar met hun vingers te draaien of wat. Het is al ver gekomen dat een zelfstandige ondernemer ZELF moet controleren of een bepaalde vakman schulden heeft. Wat een apenland zeg. Particulieren worden vrijgesteld van dergelijke zaken en zelfstandige ondernemers niet. Ik ben nu geen zelfstandige ondernemer, maar verdomme het is hier al ver gekomen. Alles is hier met de dag absurder en absurder aan het worden. Ik hoop voor deze zelfstandige ondernemer, dat er nog dergelijke mensen zich aanmelden, en dat ze dit gezamelijk maar eens voor het gerecht brengen. In mijn ogen zijn dit wanpraktijken van de overheid en de desbetreffende dienst, en de zelfstandige ondernemer treft geen schuld.

Op 20 juli 2012 omstreeks 20:12, zei Carlos Baillieu:

De fiscus staat voor niets, ben al bang over wat ik schijf. Misschien had hij beter een zwartwerker in huis gehaald. Ik wist ook niets van een dergelijke regel en het zou mij ook overkomen zijn.

1 reacties

Op 21 juli 2012 omstreeks 12:00, zei Sandra Veraart:

Niet dat ik het normaal vind, vind het ook gewoon absurd. Ik dacht dat het in België verplicht was om minstens een attest bedrijfsbeheer te hebben als je een zelfstandig beroep uitoefent. Heb die curus een jaar of 10 gevolgd en daar zat een onderdeel recht en wetgeving bij. Kan zo'n cursus overigens iedereen aanraden als je zelfstandig wilt worden ook al heb je de nodige papieren. Je zou deze regel dus wel moeten kennen. Moet wel toegeven dat ik ook nooit controleer of de persoon die hier werken komt uitvoeren in orde is met RSZ.

Op 20 juli 2012 omstreeks 19:59, zei Martin Claessens:

Pure oplichterij ! Trouwens 35% van 3681 € is maar 1288 € en geen 6000 €.

Op 20 juli 2012 omstreeks 19:23, zei Guido Leenders:

Dit is de omgekeerde wereld. Niks zwarte lijst checken. De RSZ moet zelf maar zorgen dat alles in orde is.

Hoogst aantal stemmen

Op 20 juli 2012 omstreeks 07:20, zei René Verhoeven:

Nog maar eens Jan met dPet die opdraait voor een slecht georganiseerde en luie overheid. Enkel en alleen omdat de overheid zijn werk niet doet zoals het moet !

2 reacties

Op 20 juli 2012 omstreeks 07:38, zei Nadine Dejonghe:

ben ik volledig mee eens !!!!

Op 20 juli 2012 omstreeks 12:22, zei Jan Verbeek:

Jan met de pet is dan in dit geval ook waar hij voor staat! De overheid heeft hier geen uitstaans mee, het is de aannemer in kwestie die de oplichter is, maar hier in Vlaanderen heeft iedereen de reflex naar de overheid...

Op 20 juli 2012 omstreeks 07:15, zei Eddy Roefs:

Hier probeert de fiscus en dus ook de federale regering munt te slaan uit een regel die zo goed als niemand kent. Maar en dat zal zo altijd blijven de GROTE FRAUDEURS durven ze niet aan te pakken. Zitten ze er misschien zelf bij daar kun je wel op aan want zij kennen de regels wel en zullen ze ook wel gebruiken.

2 reacties

Op 20 juli 2012 omstreeks 10:48, zei Maria Boonen:

volledig mee eens! Dat ze t gaan zoeken waar t zit, maar dan zitten ze zelf nie meer veilig waarschijnlijk !

Op 20 juli 2012 omstreeks 12:30, zei Jan Verbeek:

Een regel die iedereen moet kennen, vooral de aannemer (en eventueel de begeleidende architect die dit per kwartaal controleert). Als je dit soort fraudeurs in Vlaanderen wil aanpakken, dan kan je op dit moment 40% van de zaken sluiten... Bij het aannemen van een werk is dit het eerste wat je moet doen: controle RSZ of, als je wil werken met dit soort van oplichterij, 50% doorstorten aan de staat. Ik begrijp dit soort van domme reacties niet, want dit is verdomme de basis waarop jouw pensioen en andere zaken betaald worden... Ik wordt onnozel van deze simplistische reacties, wat vooral te wijten is aan simplistische journalistiek die juist hier gebruik van moeten maken om zaken in juist daglicht te stellen!

1 reacties

Op 20 juli 2012 omstreeks 15:15, zei Tim Beullens:

Dus als jij je belastingen niet betaald, en ik laat jou een werk doen voor mij is dat maar normaal dat IK daarop beboet wordt.... Het moet niet gekker worden!

Op 20 juli 2012 omstreeks 06:53, zei Gilbert Haelewyn:

Wat een zotte maatregel.Als zelfstandige heb je wel andere dingen te doen dan controleur spelen.En waarom moeten loontrekkenden dat niet doen?Dit is gewoon pesterij naar de zelfstandigen toe.Hoe minder zelfstandigen,hoe liever,zoveel temeer vakbondsleden?Zo nemen de vakbonden de economie over.We kunnen ieder dag vaststellen waar dat ons brengt,uiteindelijk in de miserie.

2 reacties

Op 20 juli 2012 omstreeks 08:51, zei Karel Verstockt:

Particulieren moeten dit niet doen omdat ze de 'zwarte lijst' niet kunnen zien, enkel zelfstandigen kunnen die raadplegen, al die 'zwarte' lijsten moesten afgeschaft worden en mochten eigenlijk niet bestaan (net zoals het 'bewijs van goed gedrag en zeden', hierdoor worden diegene die erop staan nogmaals gestraft en - naar alle waarschijnlijkheid - kunnen ze er niet aan doen dat ze erop staan, .... hierdoor wordt men als zelfstandige niet beschermd, maar diend deze (zoals in dit geval) omdat ze dan een stok hebben om mee te slaan (je had het moeten weten .... want hij staat op 'zwarte lijst')

Op 20 juli 2012 omstreeks 10:25, zei Anne-Marie Dedecker:

Ik ben akkoord dat de zelfstandige meer moet ingelicht worden over deze maatregelen. Maar zoals bij de werknemers moet men zelf bij alle instanties nagaan wat en hoe bij werken. Een werknemer moet ook bij meerdere diensten gaan om te weten welke rechten en plichten hij heeft.Werkgevers zeggen ook niets en in een contract staat ook niets vermeld!Klagers zijn en blijven toch altijd de zelfstandigen, die ook iedereen nodig heeft.Maar een werknemer kan in tegenstrijd met de zelfstandigen niets verzwijgen voor de belastingen, want alles is gekend.Wanneer ze iets verzwijgen op de aangifte krijgen zij ook promt boetes, maar de zelfstandige vergelijk zich altijd met de werknemer. Van hun aftrekposten die e.werknemer niet heeft hoort men niet klagen!Je kiest altijd zelf of je werknemer of zelfstandige wil worden!

2 reacties

Op 20 juli 2012 omstreeks 10:54, zei Bart Vansteenkiste:

Daarom dat er nu bijna geen Zelfstandigen meer bijkomen.. Omdat ze gepluimd worden door de regering. Ge zou zot moeten zijn om nu zelfstandig te worden, werknemer worden is veeeeeeeeeeel voordeliger naargelang de uren dat ge moet werken.. En denkte dat de zelfstandigen zoveel kunnen verzwijgen tegenwoordig? Er is een klopjacht aan de gang op de zelfstandigen. Dus komt hier ni janken dat de zelfstandigen zagen e?

Op 20 juli 2012 omstreeks 11:23, zei Patrick Deleu:

Met alle respect, maar ik zou de werknemers die dingen 'verzwijgen' voor de fiscus, maw in 't zwart werken, geen eten willen geven. Dat iedereen eens voor zijn eigen deur veegt en de wereld zou veel properder zijn. Ondernemers en zelfstandigen zijn per definitie geen bedriegers. Dat zijn werknemers ook niet. Dat er nu bij alle categorieën mensen zijn die buiten de lijntjes kleuren is ook geen geheim. Maar laten we een gezonde en eerljke discussie voeren en eerst kijken naar de balk in eigen ook. Los daarvan; de winkelier had moeten weten dat hij de ingehuurde aannemer had moeten doorlichten en had moeten controleren of die schulden had bij fiscus en/of RSZ en niet zoals verkeerdelijk vermeld of die al dan niet failliet was. De sanctie is dan ook terecht; zonder sanctie immers geen naleven van de verplichting, maar of daar nog eens boetens en intresten bovenop moeten komen... dat is wel van het goede te veel. Dat zou onze rode ster mijnheer Crombez ook moeten beseffen.

Op 20 juli 2012 omstreeks 05:00, zei Viktor Reznov:

Mensen bestelen kan men als de beste in belgie.

Op 20 juli 2012 omstreeks 05:22, zei Nathalie Van Meenen:

Wat een stomme regel! Da ze ne keer geld eisen aan diegene waar ze nog geld van moeten in plaats van jonge ondernemers een boete te geven voor iets waar ze geen schuld aan hebben!

Op 20 juli 2012 omstreeks 05:54, zei Johan van de Sande:

Ik vind dit niet kloppen dat is verantwoordelijkheid wegnemen bij de zwart werkende schilder en dat doorschuiven aan degene die dit werk aanneemt. Lijkt me beter dat men deze schilder nog harder aanpakt. Laat hem een tijdje in de bak zitten om zn daad nog eens goed over na te denken. Overheid is dan enkel bezig om zo geld in het laadje te krijgen via zo'n schilder en is dus medeplichtig. Ook al zet men een lijst op de site. Ik zou niet eens weten waar ik dit moet vinden. Op deze manier bestrijd je geen fraude maar werk je stilzwijgend mee aan een systeem waar dit (zwart geld) nog dieper verborgen blijft. Om via de rug van anderen onwetende geld te innen is laf en maakt misbruik van situaties en zal uiteindelijk leiden naar andere vormen om zwart werk te laten doen.

Op 20 juli 2012 omstreeks 04:43, zei Michel Schoolmeesters:

Nu beloofd men een campagne om de regel 'beter' bekend te maken! Daar zal de RSZ niet content mee zijn! Daardoor zullen ze de jonge ondernemers niet meer kunnen bestelen door hun onvrijwillige onwetendheid van deze regel!

1 reacties

Op 20 juli 2012 omstreeks 08:43, zei Marleen Maes:

Het is bijna stemtijd mensen. Zullen jullie allemaal blijven stemmen op creaturen die het jonge ondernemers, die soms bulken van het talent, onmogellijk maakt om op een eerlijke manier hun boterham te verdienen?

Op 20 juli 2012 omstreeks 05:33, zei Mark Grosemans:

te gek om los te lopen !!

Op 20 juli 2012 omstreeks 10:13, zei Gerard Van Coninckxloey:

Onlangs heeft men in een overheidsgebouw (gerechtshof) renovaties laten uitvoeren (zwartwerk) door polen en illegalen. Per toeval is dit ontdekt. Wie is er op gepakt en gestraft? Niet de persoon die dit werk aangevraagt had. (Overheid). Niemand in dit land kent alle wetten, maar de burger moet ze wel kennen. Ga met één (dezelfde) vraag langs 10 instanties en je hebt 10 verschillende antwoorden. Waar houd men zich wel mee bezig? De burger pluimen.

Op 20 juli 2012 omstreeks 06:44, zei Guy Everts:

De wet is discriminerend omdat het alleen voor de zelfstandigen is. Klacht neerleggen bij de raad van State. Laat me niet lachen als deze wet bedoeld is om het zwart werken tegen te gaan. Het zwart werken is een gemeengoed zowel bij zelfstandigen als particulieren. Laat ons eerlijk zijn.

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN