Forum

Debat

Michelle Martin komt vervroegd vrij

  • dinsdag 31 juli 2012, 09h07

Reacties

Meest Recent

Op 04 augustus 2012 omstreeks 10:20, zei Gisleen Thomaes:

normaal gezien heeft die geen recht om vrij te komen moest reeds lang verdwenen zijn samen met haar echtgenoot mark en nog vele anderen bereken de onkosten eens van die twee alleen daar zou je wel van kunnen rentenieren en zo zitten er velen in de zogenaamde cel als je gevangenissen moet gaan huren om den brol op te sluiten dan ben je wel goed verkeerd bezig maar daar is belgie specialist in in verkeerd bezig zijn!!!

Op 04 augustus 2012 omstreeks 02:10, zei Oliva Kiekens:

Een gans proces gaat vooraf aan de in beschuldiging stelling. Uiteindelijk wordt de straf uitgesproken en een strafmaat opgelegd. Waarom moet men op genomen beslissingen terug komen ? Schuldigen moeten hun straf uitzitten zoals voorzien. Daarna kunnen ze zich bewijzen en misschien terug integreren in de maatschappij. Een ding is zeker mocht er een kind van een hooggeplaatste persoon bij betrokken zijn, dan zou er zeker geen vervroegde vrijlating zijn.In ons land heeft alles 2 maten en 2 gewichten.

Op 03 augustus 2012 omstreeks 09:47, zei Danielle Scherrens:

# tja soms probeer ik daar ook eventjes menselijk over na te denken. Ik wil ook niet aan de massa-hysterie deelnemen. Het is precies omdat ze nu in de omgeving van een school gaat wonen dat ze daar direct kinderen gaat ontvoeren en doden. Ze deed wel mee aan ontvoering onder invloed van een kindermoordenaar. Deze is nu voor goed uit de maatschappij gehaald. Misschien geraakt ze nu wel op het rechte spoor. Dit is dan vanuit het oogpunt van een buitenstaander bekeken. Moesten mijn kinderen daar in de kelder zijn omgekomen wetende dat zij de kans had om ze te bevrijden en het niet gedaan heeft dan zou ik daar ook niet meer menselijk kunnen over nadenken. Dan zitten ze aan je eigen vlees en bloed. Maar ze was medeplichtig en dat maakt haar even schuldig. ik lees graag boeken over menselijk gedrag en soms ja val je achterover van hoever mensen kunnen gaan.Maar ook hoever mensen kunnen gedreven worden. En of ze nog recht hebben op een kans of hoe je dat moet, wil, kan, bekijken dat hangt er dan vanaf in welk kamp je zit denk ik. Iedereen mag daar anders over denken eh.

Op 01 augustus 2012 omstreeks 22:07, zei Josée Hermans:

gewoon schandalig

Op 01 augustus 2012 omstreeks 19:05, zei Hilde Palstermans:

De wet Lejeune is er nu eenmaal, maar in dit geval zou die zeker niet mogen toegepast worden. Zij was op de hoogte van wat Dutroux, welke vrouw zou dat aanvaarden? Hoe is het mogelijk dat een onderwijzeres, of toch iemand die in een laere school gewerkt heeft, kinderen laat verhongeren in een kelder, en zij wist heel goed dat de meisjes daar zaten, terwijl ze in hetzelfde huis de honden ging eten geven, zelf moeder zijnde!!!!! Men mag nog komen beweren dat ze volledig onder de invloed van Dutroux was, maar dit was de meest geschikte gelegenheid om hem aan te geven. Had zij het toen gedaan, zouden er GEEN doden gevallen zijn. Het feit dat zij naar het huis ging en de kindjes geen eten gaf, daar ben ik 100% zeker van, dit heb ik vernomen van iemand die haar goed kende en wist dat zij naar het huis in Marcinelle ging de honden voeden. Als ik mij goed herinner was ze zelf zwanger op dat moment! Alle redenen zijn er om haar, net zoals haar compagnon in crime, voor 30 jaar vast te houden.

1 reacties

Op 01 augustus 2012 omstreeks 21:47, zei Eric Gheyskens:

't Is niet omdat de wet zegt dat je kans maakt op vervroegde vrijlating dat die je ook moet gegeven worden! Je moet die vervroegde vrijlating verdienen, maar in dit geval, voor een recidiviste, kan dat niet en had de Rechtbank die NIET mogen toestaan. De fout ligt dus niet bij de wet (alhoewel die kan verbeterd worden), maar bij het Gerecht en zij die rapporteren aan 't Gerecht!

Op 01 augustus 2012 omstreeks 18:22, zei André Deschepper:

Eten geef aan de beesten maar zy behoort daar zelf niet eens by.

Op 01 augustus 2012 omstreeks 16:36, zei Philippe Audenaert:

Ik vindt dat deze vrouw zeker in de cel zou moeten blijven ze zeggen dat iedereen een tweede kans verdiend maar wat zij gedaan heeft valt niet te vergeven. ze heeft genoeg kansen gehad om de kinderen vrij te laten of eten en drinken te geven maar heeft ze gewoon laten verhongeren en dit is zeker niet goed te praten dus voor mijn part laat ze in de cel en volledig haar straf uitzitten.

Op 01 augustus 2012 omstreeks 15:58, zei Patrice Konings:

Onverantwoord dat dit mogelijk is. Het is alleen in Belgie dat dit kan Zoals zoveel. En dan nog in een klooster ! Open staan voor alle mensen in de samenleving ook de uitgeworpen !!!! Dit zijn dan de woorden van Mieke Van Hecke Vind dit wel een schande ,iemand die zoveel pijn en leed aan andere doet is deze maatschappij niet waardig. Opsluiten en HOUDEN ZO De kerk staat niet open voor mensen met genderdysforie. Maar wel voor mensen die veel andere pijn doen. Homo, lesbisch of transseksueel mag niet, moorden en pedofiel dus wel !!! Proficiat het gaat goed vooruit met het geloof. En het geloof in het rechtssysteem.

Op 01 augustus 2012 omstreeks 15:19, zei Patrick Kennivé:

Wat moet men dan wel doen vooraleer men zegt: 'Genoeg!!!' Dat men aub niet de dooddoener 'Iedereen heeft recht op een 2de kans' aanhaalt om haar vervroegde vrijlating goed te praten/ te verrechtvaardigen. Sommige misdaden zijn van een dusdanige orde dat enkel de doodstraf een gepaste straf zou zijn. En zij heeft verschillende van die doodstrafverdienende misdaden gepleegd!

Op 01 augustus 2012 omstreeks 13:01, zei Lena Van den Bundere:

Neen Martin moet geen tweede kans krijgen die vermoorde kinderen hebben door haar toedoen ook geen tweede kans gekregen en hun ouders hebben zelfs levenslang gekregen terwijl Martin er normaal met 30 jaar vanaf komt, zo dus laat ze zitten waar ze zit en voor mijn part levenslang . Ze verdiend het.

1 reacties

Op 01 augustus 2012 omstreeks 15:10, zei Mathieu Peeters:

Ten volle haar volledige straf doen uitzitten is niet meer dan normaal.

Hoogst aantal stemmen

Op 31 juli 2012 omstreeks 10:16, zei Laurent Baeke:

Dit is te gek voor woorden. De misdaden die ze samen met haar echtgenoot pleegde waren van een dergelijk erg en gruwelijk niveau dat van een vervroegde vrijlating nooit sprake had mogen zijn. Dat ons land de doodstraf voor dergelijke misdaden afschafte is voor discussie vatbaar, maar een misdadiger van dergelijk niveau na 15 jaar terug vrij laten komen zou zelfs geen debat waardig mogen zijn: zoiets doe je gewoon niet. Dit getuigt van een totaal gebrek aan respect voor de slachtoffers, en is een misplaatst gevoel van menselijkheid voor iemand die zelf nooit menselijkheid toonde voor haar slachtoffers. Een ware schande, die ongetwijfeld het wankele vertrouwen in het gerecht door de bevolking verder zal ondermijnen.

Op 31 juli 2012 omstreeks 10:46, zei Mirja Carovillano:

Een schande, die vrouw heeft die kinderen niet eigen handig vermoord, maar als ze initiatief genomen had, zouden deze kinderen de dag van vandaag wel nog rondlopen. Dat ze haar vrijlating durft aan vragen vind ik al erg laag, dat is een bewijs dat ze de ernst van haar daden niet kent!!!

4 reacties

Op 31 juli 2012 omstreeks 11:41, zei Hugo Descheemaecker:

Ik ben ook tegen haar vrijlating en van nog vele anderen vrij gelatende,maar het is nu eenmaal de rechtstaat.

Op 31 juli 2012 omstreeks 11:57, zei Marc Maryns:

Volledig akkoord met uw redenering; heeft ze vroeger ooit 1 moment van spijt of schaamte gekend voor haar daden? Ik denk het niet. Waarom gaat men (politiekers) zo lichtzinnig om met de wet op vervroegde vrijlating? Ik heb het nog al geschreven: wat je krijgt aan jaren straf heb je verdiend mar niet als je ten onrechte beschuldigd wordt waar er hier geen sprake van is. Wat een slag in het gezicht van de ouders van de kinderen en de familie. Beseffen die rechters die dergelijke beslissingen nemen niet wat voor een leed dat ze aan de nabestaanden bezorgen? Hebben zij dan geen menselijk of ouderlijk gevoel; je zou moeten denken van niet. Het tarief is tarief, gerechtigheid is geen bollenwinkel maar wat men aan straf uitspreekt of oplegt moet uitgevoerd worden.In een winkel is het soms solden of reclame maar niet in gerechterlijke kringen waar recht wordt gesproken. Te weinig plaats in gevangenissen: steek ze in een containerdorp, er staan genoeg lege containers in de havens, want ze zijn er nog beter af dan de kinderen die vermoord zijn, ze zijn er niet meer en dat is het ergste wat er

Op 31 juli 2012 omstreeks 12:11, zei Claude Tanghe:

Jawel, ze heeft ze wel eigenhandig vermoord, ze heeft ze laten verhongeren, kan je je inbeelden hoe lang de doodstrijd voor die kinderen geweest is ????

Op 31 juli 2012 omstreeks 12:34, zei René Verbouw:

Mirja, M.Martin is verantwoordelijk voor de dood van die kindjes en heeft ze dus vermoord door hen geen eten of drinken te geven, vrij te laten, of een signaal te geven waar die opgesloten zaten.

Op 31 juli 2012 omstreeks 10:43, zei Bruno Leirens:

Ongelooflijk! De kinderen en de ouders hebben wel levenslang gekregen en zelfs met een 'straf' van 30 jaar, komt ze na amper de helft weer vrij. Voor haar daden en medeplichtigheid was er maar een straf gerechtvaardigd: levenslang effectief! Schaf gelijktijdig ook gewoon die wet Lejeune af!

3 reacties

Op 31 juli 2012 omstreeks 11:24, zei Louis Lambermont:

ze heeft wetens en willens gedurende maanden de kinderen opgesloten en is mede schuldig aan de dood van de kinderen. Waarom voor haar een pardon? Niks van! Zelfs een volledige straf is nog te licht.

Op 31 juli 2012 omstreeks 12:00, zei Lena De Nil:

Nog maar eens een gelegenheid om er op te wijzen dat de wet Lejeune voorbijgestreefd is en gewoon moet worden afgeschaft. Effectief levenslang is de enige aanvaardbare straf voor dit soort misdaden: dat kregen ook de ouders van de slachtoffers: effectief levenslang verdriet.

1 reacties

Op 31 juli 2012 omstreeks 14:24, zei Werner Wynakker:

natuurlijk is dit voorval weer een duidelijk signaal voor de in onze samenleving talloze 'specialisten' om de Wet Le Jeune aan te vallen.

Op 31 juli 2012 omstreeks 12:35, zei Patricia Toebinte:

Hoe 'vrij' is vrij als je zoiets gruwelijks op je geweten hebt? Zelfs in een klooster zal ze elke dag met haar geweten geconfronteerd worden. Door haar daden heeft ze zichzelf al levenslang gegeven, waar ze dan verblijft, maakt niet uit. Als ze geen geweten zou hebben, hadden ze haar toen anders moeten bestraffen en laten interneren.

1 reacties

Op 31 juli 2012 omstreeks 13:04, zei Karin Druyts:

Da mens heeft geen geweten !

Op 31 juli 2012 omstreeks 10:37, zei Marcel De Kegel:

Mag nooit meer vrij komen. Dit is absurd. Diegenen welke haar vrijlating hebben goedgekeurd maken zich daardoor ook schuldig aan dezelfde weerzinwekkende daden die zij gepleegd heeft. Denk aan de ouders van de slachtoffers. U maakt van belgie een straffeloos land !!!

3 reacties

Op 31 juli 2012 omstreeks 11:07, zei Patricia Simonet:

ik ben het volledig met u eens. Waar zijn die kinderen hun 2de kans . Er is er GEEN.

Op 31 juli 2012 omstreeks 11:55, zei Maurice Van Rentergem:

Juist geschreven en moet ook uit gevoerd worden, nooit meer vrij laten ,want hier hebben daders nog meer rechten dan slachtoffers in achterlijk belgie

Op 31 juli 2012 omstreeks 12:12, zei Roland Vanraefelghem:

Levenslang dwangarbeid want zoiets kan je niet meer goedmaken. Eens monster altijd monster als je van dat kaliber bent. Niemand moet voor zo een soort mensen opdraaien om het verder te laten leven.

Op 31 juli 2012 omstreeks 10:48, zei Hugo Raeymaekers:

Ze kreeg 30 jaar. Een gepaste straf. Niemand vond dat toen teveel. Nu wel?

9 reacties

Op 31 juli 2012 omstreeks 11:16, zei Henri Chinasky:

Ik vind dit NU ook niet teveel, maar de gekregen straf zou volledig moeten worden uitgezeten. Het is nonsens om straffen gedeeltelijk of zelfs helemaal niet te ondergaan. Er zijn te weinig gevangenissen; een schande in dit land !

Op 31 juli 2012 omstreeks 11:17, zei Gonda Bosteels:

Ik vind dit schandalig. Zo'n mensen zouden nooit mogen vrijkomen! Aan zo'n daden meewerken is even erg dan ze uitvoeren. Onbegrijpelijk en van ons gerecht verschiet ik niet meer. We zijn dit gewend.

Op 31 juli 2012 omstreeks 11:28, zei Anne-Marie De Cock:

Heeft de kinderen ook geen tweede kans gegeven!

Op 31 juli 2012 omstreeks 11:33, zei Xavier Verhaeghe:

in België is het normaal dat men vrij komt na de helft van de straf te hebben ondergaan - hier is dat niet niets - tenzij psychopaten. Laat ons niet haatdragend zijn : haat neemt veel van onze kracht weg!

Op 31 juli 2012 omstreeks 12:10, zei ingrid suply:

30 jaar zou MOETEN 30 jaar zijn!!! Dus, jij gaat ermee akkoord,laag bij de grond!

Op 31 juli 2012 omstreeks 12:14, zei Monika Macken:

NEEN, met koeien van letters: NEEN. Zo iemand verdient alleen van in een vergeetput gegooid te worden, zoals in die goeie middeleeuwen. Misschien wat cru, maar ik denk dan aan de ouders van de vermoorde meisjes. Die hebben wel levenslang verdriet.

Op 31 juli 2012 omstreeks 12:17, zei Oscar Philips:

30 jaar is 30 jaar? zeker voor haar !!!!!

Op 31 juli 2012 omstreeks 12:30, zei Agnês Paduart:

als zo iemand een tweede kans krijgt! wat moet men nog meer doen? en het is geen 30 jaar! maar levenslang en haar doen afzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Op 31 juli 2012 omstreeks 12:33, zei Nadia Buskens:

Dit kan alleen weer maar in België! Zij heeft verdorie kinderen mee vermoord! 30 jaar is 30jaar .Laat haar maar in de gevangenis zitten . De kinderen in haar kelder werden ook hun vrijheid afgenomen .

Op 31 juli 2012 omstreeks 10:40, zei Lutgarde Troch:

Afschuwelijk, een kaakslag voor de ouders van de slachtoffertjes.

Op 31 juli 2012 omstreeks 13:03, zei Yolande De Ryck:

t'is een echte schande ,een moordenares die gewoon onverschillig kinderen laat dood gaan!!en nu al vrij 30jaar is 30 jaar.Hoe kan men dat vrijlaten, onbegrijpelijk!!!Die kinderen hadden gewoon geen kans?ZIJ NU WEL,,

2 reacties

Op 31 juli 2012 omstreeks 13:26, zei Hilde Penners:

Heel beschaamd belg te zijn!!! Wat is een land dat een wijf die kinderen laat verhongeren vrijlaat? Een rotland voor de inwoners een paradijs voor moordenaars en criminelen. Wat een laks nietszeggend land. Koning Albert heb jij überhaupt IETS te zeggen? Ik dacht het niet, wat als dit gebeurde met elisabeth of één van je andere kleinkinderen?!?! Een niet belgische belg!!

Op 31 juli 2012 omstreeks 15:15, zei Jeannine Vermeiren:

wat een gevoel voor de ouders,hun kinderen kunnen nooit meer terugkomen en zij gaat in een klooster waar ze goed beschermd is. Schandalig!!!!!!

Op 31 juli 2012 omstreeks 10:02, zei Guy Everts:

De motivatie van dit vonnis wil ik wel eens zien. In alle geval een serieuze klap in het gezicht van haar slachtoffers, meer ook een klap in het gezicht van de meeste Belgen. Waar is het gerecht toch mee bezig!!!!!!!!!!. Tot wat heeft die witte mars van toen geleid. Nu nog Dutroux, want die moet dezelfde kansen krijgen. ONBEGRIJPELIJK !!!!!!!!!!!!!

Op 31 juli 2012 omstreeks 13:01, zei Rim Degroot:

Hopelijk lezen de nonnen van de armen klaren de tegenkantingen die er zijn om dat onmens vrij te laten! Hopelijk lezen ze dan ook dat het héél klein beetje respect voor de nonnen, dat er nog was nu totaal verdwenen is!!! Wat ik denk van die zogezegde dienaressen van het geloof zal ik hier niet mogen schrijven want dat is niet zo fraai! Blijkbaar heeft het geloof een pakt met misdadigers, moordenaars, pedofielen,... Misschien zoekt soort soort!? Jaren terug in een verlaten klooster in de tuin x-aantal kinderscelettjes opgegraven. Dienaressen en dienaars van god... Schande schande schande!!! De getroffen ouders komen NOOIT eer vrij!!! Die zijn eeuwig gestraft!

4 reacties

Op 31 juli 2012 omstreeks 14:04, zei Pierre François:

Uw verklaring wijst eral genoeg op dat je ook bij het soort onmensen behoort om zulke uitspraken te doen tegenover vergevings gezinde personen en uit dit tegenover de Rechters die de uitvoering ervan hebben gedaan.

1 reacties

Op 31 juli 2012 omstreeks 18:37, zei Be Duroc:

Het logischdenken blijkbaar bij je geboorte niet ontvangen

Op 31 juli 2012 omstreeks 15:56, zei Guido Verheyden:

ik geef je gelijk en doen dat ze in god geloven mooi en dan misdadigers helpen mijn hond mag niet plassen of boodschap doen op wandelpad als ze het zien worden we harder gestrafd dan moordenaars je moet in belgie wonen om dat tegen te komen zo zie je maar

Op 31 juli 2012 omstreeks 16:39, zei François Beyl:

allen schrijven, e^mailen en telefoneren om te protesteren naar het klooster, bisschop Leonard en denoods Rome.

Op 31 juli 2012 omstreeks 19:56, zei Lea Lamers:

Soort zoekt soort? En wat met de stelling: 'Tegenpolen trekken elkander aan.' Ik wil maar zeggen dat je niemand over de gelijke kam mag scheren.

1 reacties

Op 31 juli 2012 omstreeks 22:23, zei John Debacker:

Alee mensen zoiets kan toch niet, zelfs vangheluwe moet gestraft worden, zo te zien gaan we weer naar de tijd dat de kerk alles te zeggen heeft, en wij gewoon moeten zwijgen , zo is het toch oe groter crimineel oe meer kans bij de nonnen?

1 reacties

Op 01 augustus 2012 omstreeks 00:04, zei Lea Lamers:

Maar enfin, Vangheluwe is wettelijk niet gestraft wegens verjaring van de misdaad. En dat heeft niets met de kerk te maken maar met onze wetgeving. Schaf de verjaring af en Vangheluwe kan gestraft worden. En dit heeft ook niets met die zusters te maken.

Op 31 juli 2012 omstreeks 10:13, zei Eric Gheyskens:

De grootste SCHANDE van België!

2 reacties

Op 31 juli 2012 omstreeks 10:23, zei Daniel Vanhees:

Zeker weten, samen met alle andere zaken die hier zomaar kunnen. Stilaan tijd dat we massaal op straat komen om ons ongenoegen met deze vormen ongerechtigheid, te hoge loonbelasting (die naar niet werkende parlementariërs ea gaat)....stel voor een dag in september.....

Op 31 juli 2012 omstreeks 11:46, zei Jean Vincke:

Helaas, belgische politici hebben geen geweten en kennen dus geen schande....

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN