Forum

Reacties

10 procent meer ongevallen met niet verzekerde auto's

  • zaterdag 11 augustus 2012, 23h10

Lees het volledige artikel

Reacties

Meest Recent

Op 13 augustus 2012 omstreeks 11:03, zei Ghislain Reymen:

Is het zo moeilijk dat verzekeringsmaatschappijen, bij laattijdige of geen betaling, de dienst inschrijvingen van voertuigen verwittigen, die dan verder de plaatselijke politiediensten op de hoogte stellen om alzo de wagen in beslag te nemen en pas terug vrij te geven na betaling verzekering en een fikse boete voor stalling van het voertuig. Misschien iets te omslachtig maar op termijn wel een goede oplossing.

Op 12 augustus 2012 omstreeks 20:16, zei Willy Van Craen:

In tijden van alle soorten computer mogelijkheden is er één die in fout is en dat is de regering. Het beste middel is zoals in UK , maak er schroot van als de verzekering 2 maanden is vervallen. De twee open maanden een 1000 €/maand pof de wagen. Autokontrole voor al in ons land wonende al of niet vreemdeling.

Op 12 augustus 2012 omstreeks 18:07, zei Rudy Dannau:

er roepen er hier vlug de wagen in de pers ik zou eerder de wagen verbeurt verklaren en met de opbrengst deze hun benadeelden vergoeden.

Op 12 augustus 2012 omstreeks 17:37, zei Werner Debuigne:

Eerstens de groene kaart wordt nog wel gevraagd op de tech kontrole ,maar het probleem zit hem in het feit dat duitse,nederlandse en franse wagens hun nummerplaat behouden en dat degenen die zo een wagen kopen gerust zijn want die worden aanzien als toeristen en moeten niet naar de techn kontrole omdat dat voertuig niet ingeschreven is in belgie en zodoende geen uitnodiging voor de kontrole krijgt

1 reacties

Op 12 augustus 2012 omstreeks 20:42, zei Eric Gheyskens:

Voor zover ik mij herinner heb ik nooit 'groene kaarten' moeten tonen bij de auto-keuring. Trouwens, dat werkt ook maar voor auto's vanaf 4 jaar ouderdom. Voordien moet je niet naar de controle met je wagen. Er zijn er ook die zelfs niet naar de controle gaan, dus die worden zeker nooit om hun groene kaart gevraagd!

Op 12 augustus 2012 omstreeks 15:54, zei Achiel Hoebeke:

Wij goede burgers met plichtsgevoel kunnen hier zoveel keren het uitleggen als we maar denken; maar zolang de luiheid en de onwil bij de politie en bevoegde instanties blijft bestaan om deze piraten van de weg te halen kunnen we er over blijven klagen. Let maar eens op met wat sommige politieke partijen hun frustraties op hun pamfletten wijd en zijd verkondigen , maar nergens iets concreet te lezen

Op 12 augustus 2012 omstreeks 15:05, zei Ferdinand Peeters:

Waarom kan dit niet zoals in Duitsland? Geen verzekering, geen nummerplaat en als je niet betaald voor de volgende termijn wordt je nummerplaat onmiddellijk doorgegeven aan de politie. een wielklem heb je dan zeker binen de week. Waar het nog mooier is, is in Engeland. Je wagen wordt gewoon tot schroot verwerkt als je geen verzekering hebt.Opgeruimd staat netjes! Ferre

1 reacties

Op 12 augustus 2012 omstreeks 15:41, zei Eric Gheyskens:

Ja, maar daar heeft de wegpolitie ook camera's en software die hun toelaat nummerplaten te lezen en direct de status op te vragen van die auto, z'n verzekering, al of niet gestolen gerapporteerd, etc.. Die kunnen dan direct ingrijpen (ter plekke) en als je niet verzekerd bent of er is iets niet pluis met je rijbewijs dan kan je te voet verder, want de wagen wordt getakeld naar een afgesloten ruimte tot alles in orde is en betaald is ...

Op 12 augustus 2012 omstreeks 12:26, zei Eric Gheyskens:

En dat verschil mogen alle wel-verzekerden bijbetalen! Dat ze die onverzekerden eens pakken, hun auto en hun rijbewijs afnemen! En als ze nog betrapt worden in een auto, dan de cel in! Ik weiger voor zo'n mensen te betalen!

Op 12 augustus 2012 omstreeks 11:58, zei Frans Verstrepen:

Juist Vicky, maar de meesten die onverzekerd rondrijden zitten daar helemaal niet mee - die betalen dit niet en de rest ook niet. Wat doet men daar tegen?

Op 12 augustus 2012 omstreeks 11:58, zei Frans Verstrepen:

Juist Vicky, maar de meesten die onverzekerd rondrijden zitten daar helemaal niet mee - die betalen dit niet en de rest ook niet. Wat doet men daar tegen?

Op 12 augustus 2012 omstreeks 11:54, zei Vicky Verscuren:

Zelf vind ik het gewoon een verstandige keuze om een degelijke verzekering te hebben en te zorgen dat je voertuig in orde is. Maak maar eens een zwaar ongeval zonder, ze kleden je echt wel uit!!! Dus vind ik dit zeker een onterechte beslissing van vele om hierop te besparen. Denk maar aan de personen die in jou wagen zitten, zij zijn hier mede slachtoffer van, net als de tegenpartij die heel veel moeilijkheden zal hebben om zijn schade vergoed te krijgen. Ook vele vluchtmisdrijven zijn te wijten aan onverzekerde, want zij weten dat het problemen gaat vormen en gaan er dan maar vandoor. Zelf heb ik een zeer zwaar ongeval gehad en vind dat het bedrag dat je jaarlijks betaald een peulenschil tegenover de kosten die er bij een ongeval volgen. Dus menselijk en verstandelijk gezien is een verzekering een must voor iedere bestuurder!!! Voor mij mogen ze vaart zetten achter het AMPH zodat de politie ze er één voor één tussenuit kunnen halen!!!

1 reacties

Op 12 augustus 2012 omstreeks 12:31, zei Eric Gheyskens:

Groot probleem dat ook veel bestuurders niet kennen is het feit dat zelfs als je in orde bant met je auto-verzekering, je als bestuurder NIET verzekerd bent. Je betaald dus voor alle inzittenden, maar diegene die betaald is zelf niet verzekerd. Daarvoor moet je een aparte verzekering afsluiten! Logisch toch? En zoiets is na al die decennia NOG STEEDS NIET aangepast door de Verzekeringen die ook alles aangrijpen om de kosten van de verzekeringen op te drijven!

Hoogst aantal stemmen

Op 12 augustus 2012 omstreeks 09:46, zei Etienne Vijverman:

en de regering laat maar begaan, alleen in het opleggen van nieuwe directe en indirecte belastingen zijn ze meester...........de correcte man in de straat word alles zo moe ......want ten slotte hij draait er voor op .....op de een of andere manier word het hem door gerekend!!!!!!!!!!!!!

Op 12 augustus 2012 omstreeks 08:26, zei Willy Berckmoes:

Via autokeuring problematisch,voor nieuwe voertuigen is dit pas na vier jaar,tweedehands wel mogelijk.Voorstel 1: Zonder bewijs van betaalde verzekering geen registratie en geen nummerplaat,rijden aldus niet mogelijk.Voorstel 2: Nummerplaten in database van politie pluggen ,controle mogelijk of voertuig verzekerd is ja of neen.

1 reacties

Op 12 augustus 2012 omstreeks 12:43, zei Gilbert Haelewyn:

Zonder verzekering krijgt men nu al geen nummerplaat,aangezien de verzekering die aanvraagt.Maar een databank moet kunnen.Als men een lening afsluit gaat men toch ook na bij de nat.bank of men een goede betaler is.Waarom de flitscamara's ook niet instellen op 'niet toegelaten' nummerplaten?

1 reacties

Op 12 augustus 2012 omstreeks 15:19, zei Eric Gheyskens:

Als jij een verzekeringscontract sluit dat je na de eerste maand niet meer betaald, ben je al vlug onverzekerd ... / Die check bij de aanvraag van een nummerplaat is allesbehalve sluitend!

Op 12 augustus 2012 omstreeks 08:27, zei Johan Pacolet:

De goeie wil van meerdere partijen ontbreekt duidelijk om dit probleem op te lossen. Een sticker zou inderdaad al een eerste oplossing zijn en een doeltreffende gegevensverspreiding via databanken zou de politie in staat moeten stellen meteen op te treden. Als dit in zo'n klein land als Belgie nog niet kan ... Wie geen verzekering wil of kan betalen dient uit het verkeer te worden gehouden. Het verkeer kost teveel levens en leed om er zo nonchalant mee om te gaan!

Op 12 augustus 2012 omstreeks 09:25, zei Jan Walraeve:

Als men wil kan dat nu reeds gebeuren door de politieauto's uitgerust met camera's die nummerplaten herkenen,men doet het reeds voor te zien of men zijn rijtaks betaald heeft.Het is om een of andere reden (brussel,antwerpen te veel niet betalende allochtonen?)onwil.Wie wel zijn verzekering betaald betaald voor die mannen mee.

1 reacties

Op 12 augustus 2012 omstreeks 11:04, zei André Jacobs:

Juist , daar bevind zich het probleem .ZE zijn zo vernuft in het omzeilen van de keuring en verzekering via Z-platen! Dit fenomeen is gekend maar men laat maar begaan !Bij niet verzekering tijdens een controle is het hun auto niet en men kan de eigenaar niet opsporen , dus wordt de wagen in beslag genomen en de carrousel herhaalt zich .

Op 12 augustus 2012 omstreeks 09:26, zei Greta Boel:

Een beetje naïef van touring om te denken dit probleem op te lossen via de autokeuring.Als men het nalaat om zijn wagen te verzekeren,zal men er ook niet met naar de autokeuring gaan.In het pc tijdperk kan het toch niet zo moeilijk zijn om een database aan te leggen van elke Belgische nummerplaat en een meldingsplicht voor de verzekeringsmaatschappijen ieder jaar dat nrplaat verzekerd is.Nrplaat na 1 maand niet teruggestuurd naar DIV , controle politie.

Op 12 augustus 2012 omstreeks 07:54, zei Johan Heyndrickx:

Men wil het gewoon niet oplossen, nochtans simpel hoor, verzekering betalen = verplichte sticker op voorruit.

1 reacties

Op 12 augustus 2012 omstreeks 08:53, zei Guido Bernaerdt:

Stickers zijn na te maken, dus géén goede oplossing! Een database met gegevens van: inschrijving bij DIV, verzekeringsgegevens en betaalde wegentaks raadpleegbaar door de poltiediensten is de oplossing! Alleen is er misschien het probleem met de privacy-wetgeving. En ten slotte als strafmaatregel, langdurige gemeenschapsdienst!

1 reacties

Op 12 augustus 2012 omstreeks 11:40, zei Johan Heyndrickx:

Wellicht zal niet elke onverzekerde zich bezighouden met zo'n sticker na te maken (zeker niet als daar bv. hoge boetes zouden opstaan wegens vervalsing). Zo'n database staat hier nog niet op punt denk ik, dus misschien toch voorlopig zo'n soort stickers zoals die Zwitserse autowegenvignetten. Nummerplaatherkenning vanuit een rijdende politiewagen bestaat ook al in sommige landen. Maar de wil moet aanwezig zijn hé, misschien ondertussen ook eens werken aan het rijbewijs met punten zoals in het buitenland.

Op 12 augustus 2012 omstreeks 09:31, zei Stijn Vandamme:

Wie zijn auto niet verzekerd zal er ook niet mee inzitten om hem niet te keuren.. dus dat lijkt mij een nogal kromme redenering. In veel landen kan de politie via de nummerplak uitlezen in een centrale db, of de auto vrzekerd EN gekeurd is,maar in Belgie zal dat nog niet geregeld zijn zeker?

Op 12 augustus 2012 omstreeks 09:08, zei Guido Koens:

maak de verzekering nog duurder dan volgen er nog meer wanbetalers, geef nog meer macht aan de verzekeringen, zij gooien te pas en te onpas de klanten op straat zonder verzekering, voertuigen nieuw of niet jaarlijks naar de keuring en tonen van geldige verzekering voor één jaar niet intrekbaar door verzekering dat jaar.

Op 12 augustus 2012 omstreeks 11:27, zei Roger Coghe:

Vroeger werd bij de autokeuring het verzekeringsbewijs gevraagd, waarom heden niet meer? Meer politiecontrole gewenst, en bij het ontbreken van keuringsbewijs of verzekeringsbewijs, geen probleem, zoals in Engeland, auto aanslaan en te voet verder, auto naar schroothandelaar en in een vierkant pakje verpletteren. Waarom het moeilijk maken, als het zo gemakkelijk kan gaan????? Er is toch gebrek aan oud ijzer!!!!!!!!!

Op 12 augustus 2012 omstreeks 11:37, zei François Beyl:

het kan toch zo moeilijk niet zijn om de gegevens van de verzekeringen te koppelen aan de div. Niet verzekerde auto's hun nummerplaat te schorsen, de wagen in beslag te nemen. Bij herhaling, tussen de pers.

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN