Forum

Reacties

Creg waarschuwt voor risico op blackouts

  • maandag 20 augustus 2012, 13h08

Lees het volledige artikel

Reacties

Meest Recent

Op 21 augustus 2012 omstreeks 16:08, zei Jean Crabbe:

Bij tekort aan electriciteit zullen de aanhangers van Groen en de Spa de inwoners van dit apenland ter hulp snellen met kaars en olielamp.Dat ook de economie zware schade kan ondervinden, daaraan hadden deze rode en groene jongens en meisjes niet gedacht. Misschien ook al wat oefenen in ...jacht en visvangst ?

Op 21 augustus 2012 omstreeks 00:19, zei André Jacobs:

En men gaat alles toedekken en verloochenen tot 14 oktober ! Daarna komt de grote aap uit de mouw !!

Op 20 augustus 2012 omstreeks 22:45, zei Johan Dhooge:

Het is terug typisch dat er geen enkele reactie komt van de groenen.Ze zullen het natuurlijk op de anderen schuiven zoals ze gewoon zijn te doen.Waar zit dat ventje calvo nu.Ik hoop dat als we zonder electriciteit zouden komen te zitten gans den inboedel van calvo in eerste instantie plat valt tesamen met al die groene mannetjes. Je weet dus voor wie te stemmen in oktober als je zonder electriciteit wilt vallen.

Op 20 augustus 2012 omstreeks 22:08, zei Erik Bronckaers:

Dit is het resultaat van meer dan 10 jaar wanbeleid en misleiding van de burgers. Niet de opositie, maar de regeringen deden aan populisme. Roepen om de sluiting van de kerncentrales zonder een degelijk alternatief is gewoon van het platste populisme met de huidige situatie tot gevolg. Men kan zich alleen afvragen wie er baat bij heeft. Waar zal België zijn tekort aan electriciteit gaan kopen? Duitsland zal het al niet zijn, nadat ze daar al zoveel centrales hebben gesloten. Frankrijk dus, bij het beste vriendje van onze premier.

Op 20 augustus 2012 omstreeks 21:18, zei Alfons Schepers:

Dit begint verdacht veel te lijken op de taktiek die de Arabische landen toepassen om de olieprijzen op te drijven naar waanzinnige hoogtes. Gewoon de kraan dicht draaien en de vraag en aanbod strategie ten volle uitbuiten.

Op 20 augustus 2012 omstreeks 20:57, zei wospos sss:

Eerlijk gezegd, we verdienen niet beter. 10 tallen jaren geen energie beleid. Een industrie dat smeekte om structurele oplossingen (want die werden vroeger al verplicht de boel plat te leggen bij piekmomenten). Gaan we dan nu vragen om hun personeel af te danken, en in de winter te sluiten? 15 jaar geleden hadden we een nieuwe kerncentrale moeten bouwen, enkel en alleen om het feit dat de oude afgeschreven was en dat er GEEN alternatief in zicht is. Hadden we nieuwere technologie gehad, en kon die oude zooi dicht. Paniekzaaierij van de sossen en de groenen hebben dit verhinderd, toen waren er plannen voor kolencentrales (ook door sossen en groenen afgebroken in die tijd)... dus staan die investeringen nu in Nederland. Toen ook het plan voor gascentrales, groenen en sossen waren tegen want dat zijn fossiele brandstoffen. Was in ons Freya in haar hoogmoed van haar groene economie, die op geen enkel cijfer gestaafd was. ACH België. verkiezings-politici - verkiezing naar verkiezing.

Op 20 augustus 2012 omstreeks 20:50, zei Garrit Hinderyckx:

In plaats van paniek te zaaien , werk eraan, of is het misschien een systeem om een hogere prijs te kunnen vragen. het is een schande dat de mensen zoveel hebben betaald voor hun investeringen in centrales allerhande, en nu zouden we tekort komen. wel stort het tekorte dan terug aan de mensen, Dit ruikt naar diefstal

Op 20 augustus 2012 omstreeks 20:11, zei Luc Hillaert:

Misschien dat de wereld in 2012 niet zal vergaan.Feit is dat in België alles vierkant draait. De federale regering heeft nooit de energie gehad om ook maar iets te veranderen in geen enkel van hun bevoegdheden.Al 30 jaar ligt ze op apegapen.We zijn de rode lantaarn van Europa.

Op 20 augustus 2012 omstreeks 20:08, zei Mark Van Belleghem:

hoe meer blackouts hoe minder we moeten betalen! Dus laat de blackouts maar komen.

1 reacties

Op 20 augustus 2012 omstreeks 21:25, zei Vera De Roeck:

En hoe meer we kou gaan lijden en int donker zitten in de winter:pppp

Op 20 augustus 2012 omstreeks 19:24, zei Nadine Debrock:

Voor de CRISIS te dekken ????

Hoogst aantal stemmen

Op 20 augustus 2012 omstreeks 16:12, zei Hans De Gent:

Ik denk dat na de verkiezingen de hel gaat losbreken..nu houden ze de goednieuwsshows goed in stand..en achteraf...gaan we bibberen en niet alleen van kou!

Op 20 augustus 2012 omstreeks 17:30, zei Jacques Kinnaer:

Hoe lang staat de sluiting van de kerncentrales al niet op het programma? En al die tijd zijn noch de politiek, noch de inmiddels geprivatiseerde energiesector op de proppen gekomen met genoeg alternatieven om de productie van de kerncentrales op te vangen. Als we blackouts krijgen is dat te danken aan de incompetentie, het gebrek aan lange termijnvisie en vooral de graaizucht van onze verkozenen en van de energiesector.

Op 20 augustus 2012 omstreeks 15:36, zei Didier Sanfrinnon:

En Vandelanotte is er als de kippen bij om te melden dat elektriciteit niet duurder mag worden.... Daarmee bedoeld hij natuurlijk dat ze moeten wachten tot na 14 oktober. De pré-verkiezings-trukkendoos is leeg, of hoe de leugens uit het verleden de mensen waakzaam heeft gemaakt.

Op 20 augustus 2012 omstreeks 15:21, zei Roland Peeters:

Mochten er in het verleden niet zoveel leugens vertelt zijn zou ik er geloof aan hechten.Het enige waar ik van overtuigd ben is dat ik meer zal betalen.

Op 20 augustus 2012 omstreeks 16:43, zei Jan Desmet:

Het is beter niet afhankelijk te zijn van het buitenland en dat de energieleveranciers in België zelf voor voldoende energie zorgen. Niet alleen de energiebevoorrading zit in een moeilijke afhankelijke situatie, maar dat kan eventueel ook met de voedselbevoorrading. Beleid voeren is vooruitzien, heren en dames politici.

1 reacties

Op 20 augustus 2012 omstreeks 21:28, zei Alfons Schepers:

Euhm...bent u nu ècht vergeten dat onze energie al in Franse handen is?! Als er al Blackouts komen zullen het de Fransen zijn die de kraan dicht hebben gedraaid! Zij een rooie duit aan ons betalen? Vergeet het maar! Ik denk dat dit hier ook meespeelt. Maar 'die van ons' durven dat niet toe te geven. Ook dàt is politiek.

Op 20 augustus 2012 omstreeks 15:48, zei Benjamin Poppe:

Blijkbaar zijn de groene partijen vergeten dat je met groene energie in ons land niet het hele land van stroom kunt voorzien. Waarom sluiten ze die kerncentrales nu? doe dat als er een deftig alternatief is! Met buitenlandse stroom gaat de burger ook niet blij zijn want wie mag dat betalen? inderdaad wij.

Op 20 augustus 2012 omstreeks 17:05, zei Johan Arits:

10 jaar weet de regering al dat ze in de problemen gaan komen . waar wacht men op om een nieuwe centrale te bouwen,GEEN GELD ??? laat de burgers intekenen om te investeren in een centrale ,dan kunnen wij ook een beetje meegenieten van de winsten.

Op 20 augustus 2012 omstreeks 14:52, zei René Verbouw:

Resultaat van 25 jaar wanbeleid, hoe kan de burger dat blijven betalen? laagste lonen en pensioenen, hoogste belastingen van de EU en door de instroom straks ook hoge werkloosheid, bedankt CD&V,OVLD en Groen, waterdragers van de PS en zijn collaboratie partij de SPA.

2 reacties

Op 20 augustus 2012 omstreeks 18:02, zei Bernard Verstraete:

helemaal NVA-jargon, Renè

1 reacties

Op 20 augustus 2012 omstreeks 23:41, zei Willy Aelvoet:

Maar René met argumenten ongelijk geven lukt niet zo best nietwaar, Bernard ?

Op 20 augustus 2012 omstreeks 18:13, zei Yannick Thuys:

als je de wedstrijden onder daum hebt gezien dan zul je idd opmerken dat ze met 11 voor de 16 stonden maar dat was enkel om eerst de verdedigende taken op orde te krijgen. dan pas heeft hij het middenveld en aanval gedaan. De laatste 3 a 4 matchen speelden ze bijna het mooiste voetbal van eerste klasse maarja dan moet je wel die oogkleppen af doen om dit te zien. En ja momenteel draait het niet echt maar dat komt wel in orde waar ik dan wel van geniet is van kv mechelen van veldhoven gebruikt zijn ervaring uit nederland en laat ze ook zo spelen als daar

Op 20 augustus 2012 omstreeks 14:57, zei Jan Goffa:

Bij teveel zon of teveel wind (en recentelijk nog beide samen !) is het technisch mogelijk om die instant energie op te slaan in waterstof als energiedrager. Deze kan dan 's winters een blackout voorkomen. iedereen weet dat. Waarom onze politiekers niet ? Te veel mandaten en dus geen tijd ?

Op 20 augustus 2012 omstreeks 17:13, zei Marc De Lauw:

Wie zou hier achter zitten denk je?Enkel en alleen Electrabel of beter gezegd Het franse SUEZ

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN