Forum

Reacties

Planbureau verwacht stijgende inflatie na recordprijs diesel

  • donderdag 23 augustus 2012, 10h28

Lees het volledige artikel

Reacties

Meest Recent

Op 26 augustus 2012 omstreeks 15:18, zei Eric Gheyskens:

In de V.S. rijden ze nu nog voor ong. 0,79 Euro per liter Benzine rond! Voor hun 'Gasoil' (Diesel) betalen die nu ong. 0,85 Euro per liter. De taksen zijn er ook navenant: tussen 12 en 13% !!! Deze prijzen komen rechtstreeks van de website van de U.S. Energy Information Administration.(zelf omgerekend natuurlijk: de Euro staat €1 = US1,2514 $ en een Amerikaanse Gallon is = 3,78541178 liters).

Op 24 augustus 2012 omstreeks 09:17, zei Erwin Minnebo:

Mensen geloof toch hun zever niet want in julie is er na een daling plots een stijging van 4 cent geweest maar aan de pomp werd dit 40 cent. Weet wel dat er bij ons een taks is op taks van taks dus op 50 cent brandstof = 1,20 euro cent accijns en taks en btw en groen taks en en de schatkistgat word daarmee onrechtstreeks gevuld DANK U PS/SP en CO.

Op 24 augustus 2012 omstreeks 09:09, zei Roger Geens:

Niet alleen in België kennen wij recordprijzen,die recordprijzen kennen ze in alle 'EURO'landen en dat komt door de stijging van de Dollar ten opzichte van de EURO.En de daling van de EURO komt door de onbekwaamheid van het ganse 'EUROCIRCUS' om orde op zaken te stellen.Ze wisten dat bv.Griekenland in de jaren 2002-2008 massaal geld leende ,de belastingen had teruggeschroefd zodat nu Griekenland op een berg van schulden 'zit',in 2008 had men 'per direct'dat land uit de EUROzone moeten werken op grond van onbetrouwbaarheid en midadig opzet en men heeft dat niet gedaan men blijft maar leuteren met als gevolg dat wij nu rekordprijzen betalen voor benzine en diesel.

1 reacties

Op 24 augustus 2012 omstreeks 11:02, zei Eric Gheyskens:

En in de U.S.A. rijden ze nog steeds aan de helft van de prijs van hier en in Canada zijn ze uit olie-slijk olie aan 't halen en er is daar naar t' schijnt een voorraad zo groot of groter dan wat de Saoedies nog onder de grond hebben steken. Ook op andere plaatsen zijn er nog grote bronnen gevonden; die komen even in 't nieuws en worden daarna doodgezwegen! We worden dus langs alle mogelijke kanten in 't zak gezet, niet alleen door onze eigen regering die een tijd terug maatregelen beloofde maar de maatregelen die er voordien waren eind 2011 liet aflopen zonder verder vervolg! Allemaal om ter grootste zakkenrollers!

Op 23 augustus 2012 omstreeks 23:49, zei Luk Lambeir:

2/3de van de brandstofprijs is voor de staat, dat weet toch iedereen hé?

Op 23 augustus 2012 omstreeks 22:28, zei Steve Dehouck:

collectief melden dat we ziek zijn en ALLEMAAL minstens twee weken niet tanken! eens kijken of er dan reactie komt!? om ook efkes te reageren op de mensen die de stemhokjes afwachten: zijn ze nu Rood, Groen, Oranje of Blauw, liegen en bedriegen zullen ze toch doen!! en ons verder de dieperik induwen.

Op 23 augustus 2012 omstreeks 22:05, zei Guy Van Severen:

Waarom klagen ! Iedereen blijft zich maar verplaatsen met de wagen, dikwijls voor de grootste onnozeliteit ! En waar blijven de camionneurs die een 20 jaar geleden alle wegen in Europa, en zeker in Frankrijk, blokkeerden als de diesel enkele franken duurder werd !!!

Op 23 augustus 2012 omstreeks 21:02, zei Marc Vinck:

En volgens Di Rupo en zijn kontlikkers is er niets aan de hand, gaat alles goed. Beste regering ooit... etc bla bla bla. De schuld stijgt, de belastingsdruk op de mensen is nooit zo hoog geweest en nu blijkt dat het PS-gedrocht NMbs extra miljarden schuld heeft en wie gaat dat betalen, de belastingbetalers. Dit beleid is zo slecht at het bijna misdadig is. Enige oplossing lijkt me een revolutie.

Op 23 augustus 2012 omstreeks 19:05, zei Johan Goemaere:

de rijken pluimen de regering en laten de politici meegenieten. De heren politici pluimen dan op hun beurt de gewone burger!!!!!!

Op 23 augustus 2012 omstreeks 17:56, zei Paul Van Beek:

Hallo, Kijk mensen..... een aantal maanden geleden stond de ruwe olie 125 dollar... toen stond de dieselprijs ook aan een record bedrag. Nu staat de ruwe olie 97 dollar en de dieselprijs staat weer aan zijn record bedrag. Ik weet ook wel dat de sterkte of zwakte van de Euro invloed heeft, maar zo kan je opmerken hoe vuil dat het spelletje van de regering is door toepassing van het kliksysteem bij daling.Ze zijn zelf voor een groot deel schuldig aan de inflatie. Maar dat mag niet gezegd worden.....Straks moeten ze weer geld weggeven om bepaalde sectoren in leven te houden.......... maar ja dat geld komt dan in de brieventas van bevriende managers..... dan mag dat.

1 reacties

Op 23 augustus 2012 omstreeks 20:03, zei Eric Gheyskens:

Aangezien u zelf de olieprijzen in dollars (USD) vernoemt is het logisch dat de Dollar-Euro verhouding een grote rol speelt. Alle olie (behalve die van 1 land die Euros hanteerden) wordt verrekend in USD, dus als ons Euroke door stomme uitlatingen van de baas van de ECB en door inactie van de grote Europese leiders in waarde daalt t.o.v. die dollar dan zijn we de pineut omdat we ze toch in duurdere dollars moeten betalen. Dat stamt allemaal uit een oude DEAL van de Amerikanen met de Arabieren (destijds); sindsdien willen die in USD betaald worden. Zoals ze zeggen, ze hebben ons bij onze b*llen.

1 reacties

Op 23 augustus 2012 omstreeks 20:38, zei Peter:

Klopt voor een deel, maar de euro is naar verhouding minder gedaald tov de dollar, dan dat de olieprijs is gezakt. Ongeveer factor twee, dus feitelijk zou diesel lager moeten staan aan de pomp. Conclusie: de staat graait weer stevig in de portemonnee.

Op 23 augustus 2012 omstreeks 16:14, zei Koen Torrekens:

dit kan natuurlijk alleen maar in een apenland als belgië. extra belastingen moeten betalen omdat je al belastingen betaald! En voor de rest moeten we ons gesplitst systeem dankbaar zijn waardoor de ene politicus zijn verantwoordelijkheid kan afschuiven op de andere en omgekeerd

Hoogst aantal stemmen

Op 23 augustus 2012 omstreeks 11:06, zei Patrick Van Assche:

Oorzaak: duurder worden van olie op de internationale markten, akkoord. Maar méér nog de woekerwinsten die sommige speculanten op die internationale markten maken en de woekerwinsten die de Overheid middels aksijnzen, taksen en BTW maakt.

2 reacties

Op 23 augustus 2012 omstreeks 18:20, zei Yoerie De Groote:

Inderdaad. Je moet er eens opletten als de beurzen stijgen, nu al sinds juni, stijgen ook de brandstofprijzen! Dus het louter door speculatie en door accijnzen dat wij zoveel moeten betalen!

Op 23 augustus 2012 omstreeks 21:15, zei Bert Van Bomen:

Inderdaad, speculanten. Zeg nu zelf, als men U nu 1 miljard toevertrouwt met als doel om er winst (en natuurlijk liefst zo veel mogelijk) mee te maken, wat gaat U dan nu met dit miljard aanvangen ? Aandelen kopen ? Staatsobligaties ? Bedrijfsobligaties ? Of termijncontracten (futures) en afgeleiden in aardolie, graan, mais,... waarmee men 'bubbels kan blazen' (sinds Bush begin 2000 massa-aankopen ervan terug heeft toegelaten) door massaal aan te kopen (veel vraag = hogere prijs) en door de naïeve media te bespelen met slecht nieuws om de prijs nog verder te doen stijgen ?

Op 23 augustus 2012 omstreeks 11:27, zei Ann Dupont:

en dan zijn ze verbaasd dat de mensen niet meer buitenkomen, bij wijze van spreken, en op alles gaan besparen. Wanneer gaat de verhoging van de vergoeding voor woon-werkverkeer volgen? O ja, juist 't is maar weer de gewone werkmens die voor alles moet opdraaien... Zoals gewoonlijk

1 reacties

Op 23 augustus 2012 omstreeks 19:38, zei Dirk Vandemoortele:

Niet meer buitenkomen????? Drie zonnestralen en je hebt megafiles naar de zee dure brandstof????? Dit ongaat hen niet!!!!

Op 23 augustus 2012 omstreeks 10:57, zei Marc Debreyne:

Wie nu nog niet weet dat de crisis bij de brandstof te zoeken is blind alles komt duurder door de energie prijzen in plaats van te besparen zouden ze beter daar iets aan doen maar ja die melkkoe he.

Op 23 augustus 2012 omstreeks 11:12, zei Etienne Vijverman:

en zijn dan verwondert dat de mensen de knip op véél uitgavenhouden en het de alleen nootzakelijke houden .....je zou voor minder

Op 23 augustus 2012 omstreeks 11:06, zei René Verbouw:

Geen zorg voor zij die tegen de grens wonen,stukken goedkoper bij de buren, je kan er meteen ook goedkoper winkelen.

Op 23 augustus 2012 omstreeks 12:25, zei Roland Peeters:

Het ligt aan alles,behalve aan de geldhonger van speculanten en de geldverslindende overheden.

Op 23 augustus 2012 omstreeks 12:23, zei Tony De Back:

Niet alleen de duurdere olie, maar vooral de zwakte van de euro tov de dollar is de oorzaak van prijsstijgingen. Op de markten wordt olie doorgaans in dollars verhandeld. Die zwakte is een gevolg van de Europese schuldencrisis. De gewone burgers (die geen enkele schuld hebben aan die crisis) betalen nu een tweede maal. Voor de diegene die zich hebben verrijkt op de kap van de belastingbetaler (oa via gigantische pemies) zijn die verhogingen peanuts. Ondernemingen zullen die verhogingen uiteraard ook doorrekenen aan de klanten (die nogmaals slachtoffer worden). Onze 'Vlaamse' minister-president betreurt dat gewone burgers geïnformeerd worden over de slechte economische vooruitzichten. Een forse daling van de koopkracht zal absoluut NIET worden gecompenseerd door het koopgedrag van diegene (minder dan 1%) die zich schaamteloos verrijkten. Bovendien parkeren die graaiers hun gestolen kapitalen in het buitenland (en zelfs buiten de eurozone).

1 reacties

Op 23 augustus 2012 omstreeks 15:59, zei Roberto Rizzo:

Inderdaad, 100% gelijk. Men zou zot zijn om, als men voldoende kapitaal heeft, het in de Eurozone te houden. De muntunie is de grootste miskleun uit de recente Europese geschiedenis. Hoe langer onze 'bekwame' politici proberen een dood paard verder te slepen, hoe kostelijker het zal worden als het paard ook effectief zal dood verklaard zijn. M.a.w., we kunnen beter terug onze oude BEF invoeren, want, hoewel het pijn zal doen, zal de pijn op dit moment veel minder hard zijn, dan als we nog maanden of jaren proberen voort te pruttelen met de Neuro!

Op 23 augustus 2012 omstreeks 12:28, zei Carl Coulembier:

en de gewone werkende belg maar betalen!!!

Op 23 augustus 2012 omstreeks 16:14, zei Koen Torrekens:

dit kan natuurlijk alleen maar in een apenland als belgië. extra belastingen moeten betalen omdat je al belastingen betaald! En voor de rest moeten we ons gesplitst systeem dankbaar zijn waardoor de ene politicus zijn verantwoordelijkheid kan afschuiven op de andere en omgekeerd

Op 23 augustus 2012 omstreeks 12:21, zei Jo Tolleneer:

Raar hé,de zomer is voorbij en daar zijn ze weer met hun stookolie en benzine prijsstijgingen.Kwestie van er maar met allemaal goed bij te zijn om als het kouder wordt de burger te strikken.Ze weten dat de mensen toch stookolie moeten innemen en vermits de electriciteitsprijs aan de stookolieprijs gekoppeld is,is electrisch verwarmen geen optie.De gewone man wordt langs alle;kanten in de tang genomen.Zij die de weten maken hebben zichzelf voorzien van hoge lonen,onkostenvergoedingen en bijbaanxtjes.Die in Europa zitten een monstervergoeding en schandalige onkosenvergoedingen.Van zelfbediening gesproken ?Wie stop dat

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN