Forum

Reacties

Exclusieve enquête: hoe lost u de problemen in ons voetbal op?

  • donderdag 28 februari 2013, 21h59

Lees het volledige artikel

Reacties

Meest Recent

Op 06 maart 2013 omstreeks 13:36, zei Wilfried Vercruysse:

omdat rt geen Belgen meer meespelen in de ploegen!!!

Op 06 maart 2013 omstreeks 13:27, zei Peter De Block:

De eersteklassers floreren met een gezamenlijke schuld van 185 miljoen Euro.

Op 06 maart 2013 omstreeks 11:57, zei Peter De Block:

Het is niet meer van deze tijd dat ieder dorp zijn eigen voetbalploeg moet hebben. Beter zou zijn per gemeente de handen in elkaar te slaan en één deftige voetbalclub met degelijke jeugdwerking op poten te zetten.

Op 06 maart 2013 omstreeks 11:21, zei Chris Silverans:

Dat ze stoppen met spelers te betalen. IS het normaal dat je op provinciaal niveau een tweede loon verdient.

Op 06 maart 2013 omstreeks 10:27, zei Luc Van Himme:

was al lang te voorspellen. Voorzitters & bestuursleden met te veel ambitie die de top willen spelen en willen promoveren en daarvoor veel geld veil hebben....dit ten nadele van de eigen jeugd die geen kans op doorstroming hebben wegens aangekochte spelers.. en dit op provinciaal niveau !! Supporters komen vooral kijken naar spelers van de gemeente zelf, wiens ouders hun kennen... Gekochte spelers hebben geen of weinig clubliefde, supporters zien dat ook en haken dan ontgoocheld af. De bedragen die in die lagere reeksen worden betaald zijn niet meer normaal.Als je dan als bestuurslid je kl... mag afdraaien om na de training de kantine te bedienen of om je zondagnamiddag op te offeren om de tombola te doen op thuismatch voor weinig erkenning dan is het normaal daarvoor weinig kandidaten worden gevonden, wetende dat het meeste geld die wordt opgehaald naar de gekochte vedetten gaat. Verplicht die clubs om met eigen jeugd te spelen, met max 2 gehaalde spelers.

Op 06 maart 2013 omstreeks 09:58, zei Etienne Vijverman:

gewoon te veel clubs en te weinig sponsers en vooral er zijn veel nieuwe sporten bijgekomen en alles draait om geld nu....

Op 06 maart 2013 omstreeks 09:39, zei Gilbert Reyniers:

Alvorens geld aan de overheid te vragen zouden ze beter eens nadenken over het nut van spelers te betalen om hun sport te laten doen. Nu worden ze overbetaald, ook in de provinciale reeksen. En wat die vrijwilligers betreft soms denken de spelers dat ze te goed zijn om deze mensen te waarderen. Moest iedere club de knip op de portemonee houden de spelers zouden wel moeten volgen of niet meer spelen. Maar ja het imago van een bestuur is soms groter dan het financieel haalbare.

Op 06 maart 2013 omstreeks 08:23, zei Claudia Rosseel:

Ze moeten inderdaad maar niet alleen willen spelen voor het geld. Er zijn zoveel onbetaalde sporten... die draaien toch ook?

Op 06 maart 2013 omstreeks 07:51, zei Staf De Wit:

Eigen schuld, dikke bult.Komt ervan als je jarenlang boven je stand hebt geleefd. Ik hoor andere sportclubs niet klagen, alleen het voetbal.Het is ook alleen het voetbal dat subsidies en renteloze leningen krijgt van gemeente- en stadsbesturen.Het lidgeld dat de jeugd binnenbrengt gaat integraal naar die pipo's vd eerste ploeg die het in 't zwart krijgen.De inzet van de talloze vrijwilligers dient enkel om elf zwartverdieners te laten bijverdienen.

Op 06 maart 2013 omstreeks 06:59, zei Patrick Vandeputte:

30 j terug kregen wij in 4 prov 2 bierbonnen enkel pistolets, nu krijgt mijn zoon tot 100 euro per punt en tankkaart, op zondag hebben ze ongeveer 50 betalend mensen,kan niet blijven duren

Hoogst aantal stemmen

Op 05 maart 2013 omstreeks 09:04, zei Johan Stallaert:

Wij zijn een kleine club uit 3de provinciale, omgeven door een club uit bevordering en één uit 2de provinciale. Op momenten dat de grote vriendelijke buren vaststellen dat onze jeugdwerking goed draait, komen ze onze jeugdcoördinatoren weghalen. Gevolg : heel de jeugd gaat mee naar de grote club. De jongens van één ploegje zijn wél gebleven en zijn nu scholier. Het is niet te geloven hoeveel spelers van die grote vriendelijke buren nu plots geïnteresseerd zijn in ons ploegje, omdat ze bij de grote vriendelijke buren geen kans meer krijgen. Als wij er niet waren geweest, waren die jongens allemaal gestopt. Aan onze grote vriendelijke buren : iedereen heeft het recht om te voetballen, of je nu goed bent in het spelletje zelf, of vooral goed in 'in de weg staan'. Bij ons kleine clubje, waar vriendschap en bewegen het belangrijkst zijn, mag IEDEREEN voetballen. Kom onze jeugd niet weghalen om bij jullie enkel lidgeld te betalen en zo de kassa te sponsoren !

1 reacties

Op 05 maart 2013 omstreeks 17:42, zei johan van lippevelde:

100 PROCENT gelijk heb je en wie is er één van de grote ' verdieners' aan dergelijke zaken ???? juist ja de Voetbalbond zélf !!!!!!! reken maar uit ......25€ pér transfer in hun zakken !!!

Op 06 maart 2013 omstreeks 06:59, zei Patrick Vandeputte:

30 j terug kregen wij in 4 prov 2 bierbonnen enkel pistolets, nu krijgt mijn zoon tot 100 euro per punt en tankkaart, op zondag hebben ze ongeveer 50 betalend mensen,kan niet blijven duren

Op 05 maart 2013 omstreeks 13:44, zei Patrick De Kinder:

Zoals altijd draait alles om geld en macht. Oude bestuursleden die zich vastklampen aan hun postje waardoor vernieuwing en verandering wordt tegengehouden. Veel clubs leven boven hun stand door absurde spelerslonen uit te betalen maar dit moet dan opgevangen worden door de jeugdwerking die werkelijk de melkkoe is voor vele clubs. Daardoor haken ook de vrijwilligers af die niet langer hun botten willen afdraaien op eetfestijnen en dergelijke omdat het toch allemaal naar de eerste ploeg gaat. Bij de voetbalbond moeten ze dringend werk maken van een controlesysteem voor de lagere afdelingen en meer dwingendere maatregelen opleggen aan clubs die niet voldoen.

Op 05 maart 2013 omstreeks 08:37, zei Jeroen Vercruysse:

Het geld is gewoon belangrijker geworden dan de sport zelf.

Op 05 maart 2013 omstreeks 08:59, zei Kurt Calebout:

zwartgeld weg is alles weg!

Op 05 maart 2013 omstreeks 12:01, zei Gerrit Defreyne:

De sport is al lang geen sport meer. Het is 'big bussines'.Alle sporten zijn in hetzelfde bedje ziek.Trouwens in de maatschappij gaat het er op dezelfde manier aan toe. Niets voor niets, alhoewel de uitzonderingen er zeker nog zijn. De jeugdopleidingen zijn er zeker nodig al was het maar om kindren te laten bewegen en met elkaar te leren omgaan.Maar daar begint reeds het probleem, want alleen de getallenteerden tellen. De anderen mogen er bij lopen als ze maar niet in de weg lopen.Laat de profs in alle takken van de sport een percentage van hun riante wedde agfstaan om te investeren in alle jeugd.En laat ons niet te veel zagen over bonussen van managers maar laat ons ook eens zagen over de lonen van dik betaalde sporters.

Op 05 maart 2013 omstreeks 12:10, zei André Mortier:

Het provinciaal voetbal interesseert de voetbalbond geen zier: één ding mag kosten wat het wil:hun Rode Duivels, de rest is van geen tel.Neem daarboven nog de 1e klasse(want dat brengt nog wat op) en het vat is af. Dit is o.a. ook één van de reden van het tekort aan scheidsrechters op provinciaal niveau.

Op 05 maart 2013 omstreeks 12:45, zei Henk De Smaele:

Ik ben én ondervoorzitter én jeugdvoorzitter van een ploeg in 2de provinciale. Feit is dat er in Belgie veel Messi's en Ronaldo's rondlopen ttz ze willen geld verdienen...is het niet bij ons, dan bij een ander...wil je op een bepaald niveau blijven, dan moet je mee in deze te gekke ratrace... langs de andere kant: we hebben een goed uitgebouwde jeugdwerking maar het is verduiveld moeilijk de spelers te houden: hun kop (of die van de ouders) wordt zot gemaakt door grotere clubs die van alles beloven...onze eerste ploeg loopt vol met spelers die nationaal hebben gespeeld. Trainers vinden is een hels karwei, ouders zijn veeleisend en willen zich vaak moeien...kortom: voetbal: soms is het niet leuk meer.....ik kan het weten

Op 05 maart 2013 omstreeks 09:39, zei Laurent Wille:

jaman. van bij de 8-9 jarigen lopen er scouts rond van grotere ploegen en die beloven de hemel op aarde. als de tijd dan komt dat er iets te rapen valt staan er 11 buitenlanders op het veld. de afgewezen eigen jeugd gaat dan watervalgewijze naar onder tot ze stoppen, maar proberen op die terugweg een huis te verdienen in provinciale. en dat lukt nog ook. iedereen die in lagere een funktie bekleed in een club kan u de namen en bedragen noemen die er steeds in slagen elk jaar een goede ploeg te vinden (financieel dan ).

Op 05 maart 2013 omstreeks 09:47, zei Jean-Pierre Stevens:

het belangrijkste is dat de jeugd aan sport doet.

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN