Phelps eindigt carrière met 18de gouden medaille

Amerika heeft zaterdag de laatste gouden medaille in het zwemmen op de Olympische Spelen in Londen veroverd. De VS wonnen de finale van de 4x100 meter wisselslag bij de mannen in het Aquatics Centre in 3:29.35.

 Matthew Grevers, Brendan Hansen, Michael Phelps en Nathan Adrian haalden het voor Japan (3:31.26) en Australië (3:31.58). Voor Phelps, die de vlinderslag voor zijn rekening nam, was het zijn 22e olympische medaille en zijn 18e gouden.

De 'Baltimore Bullet' zette na deze wedstrijd een punt achter zijn carrière.

Bekijk alle uitslagen op de uitslagenpagina van sportwereld.be

Het indrukwekkende palmares van Michael Phelps:

Olympische Spelen (22 medailles, 18 goud, 2 zilver en 2 brons):
200 m vrij: 1e (2008), 3e (2004)
100 m vlinder: 1e (2004, 2008, 2012)
200 m vlinder: 1e (2004, 2008), 2e (2012)
200 m wissel: 1e (2004, 2008, 2012)
400 m wissel: 1e (2004, 2008)
Aflossing 4x100 m vrij: 1e (2008), 2e (2012), 3e (2004)
Aflossing 4x100 m wissel: 1e (2012, 2008, 2004/niet deelgenomen aan finale)
Aflossing 4x200 m vrij: 1e (2004, 2008, 2012)

Wereldkampioenschappen:
200 m vrij: 1e (2005, 2007), 2e (2009, 2011)
100 m vlinder: 1e (2007, 2009, 2011), 2e (2003, 2005)
200 m vlinder: 1e (2001, 2003, 2007, 2009, 2011)
200 m wissel: 1e (2003, 2005, 2007), 2e (2011)
400 m wissel: 1e (2003, 2007)
Aflossing 4x100 m vrij: 1e (2005, 2007, 2009), 3e (2011)
Aflossing 4x200 m vrij: 1e (2005, 2007, 2009, 2011), 2e (2003)
Aflossing 4x100 m wissel: 1e (2003, 2005, 2009, 2011)

Wereldrecords (groot bad):
100 m vlinder: 49.82 (01/08/09)
200 m vlinder: 1:51.51 (29/07/09)
400 m wissel: 4:03.84 (10/08/08)

 

Lees alle 5 reacties