5 favorieten voor de Amstel Gold Race

De aankomst van de Amstel Gold Race ligt niet meer op de Cauberg, maar 1,5 kilometer verder. Daar waar Gilbert zijn regenboogtrui veroverde. Een Gilbert die de Gold Race twee keer won op de Cauberg. Maar de wereldkampioen is zeker niet de enige die mikt op deze klassieker. Onze wielerredactie kwam na een moeizame selectie tot deze vijf favorieten:

5. Maxim Iglinskiy  Sinds Astana in 2007 van wal stak, onder die benaming, scoorden de Kazachen drie keer een top vijf-plaats en één keer een top tien in de Amstel Gold Race. Vorig jaar leverden de Kazachen de winnaar met Enrico Gasparotto. Misschien dat die nu iets te veel in de kijker zal lopen, maar Astana heeft nog andere ijzers in het vuur. Zoals Maxim Iglinskiy, vorig jaar elfde in de Amstel maar de week nadien winnaar van Luik-Bastenaken-Luik. De 31-jarige Kazach startte niet in Parijs-Roubaix. Hij trok na de Ronde van Vlaanderen naar Tenerife op stage voor de Ardennenklassiekers en de Amstel.
5. Maxim Iglinskiy Sinds Astana in 2007 van wal stak, onder die benaming, scoorden de Kazachen drie keer een top vijf-plaats en één keer een top tien in de Amstel Gold Race. Vorig jaar leverden de Kazachen de winnaar met Enrico Gasparotto. Misschien dat die nu iets te veel in de kijker zal lopen, maar Astana heeft nog andere ijzers in het vuur. Zoals Maxim Iglinskiy, vorig jaar elfde in de Amstel maar de week nadien winnaar van Luik-Bastenaken-Luik. De 31-jarige Kazach startte niet in Parijs-Roubaix. Hij trok na de Ronde van Vlaanderen naar Tenerife op stage voor de Ardennenklassiekers en de Amstel.