Thomas Vaitkus breekt duim

De Litouwer Tomas Vaitkus (Discovery Channel), één van de slachtoffers van de massale valpartij in Gent, heeft zijn duim gebroken en komt dinsdag niet meer aan de start van de derde etappe van de Tour de France. De onfortuinlijke renner is maandagavond in Waregem al geopereerd.
De duim van Vaitkus was op vijf plaatsen gebroken. "Dit komt zwaar aan bij Tomas", vertelt zijn sportdirecteur Dirk De Mol. "Hij was zeer blij dat hij voor de eerste keer de Tour mocht rijden en was dan ook zeer gemotiveerd."

George Hincapie, de Amerikaanse ploegmaat van Vaitkus, werd gehecht aan zijn linkerknie, maar hij kan dinsdag wel starten.

Ook de Italiaan Daniele Bennati (Lampre) start dinsdag. Bij hem werd gevreesd voor een bekkenbreuk, maar op de foto's is niets te zien.

Bij Predictor-Lotto kwam er eveneens goed nieuws uit het ziekenhuis. Zowel Fred Rodriguez als Leif Hoste kunnen hun Tour verder zetten. De gehavende linkerheup van Rodriguez is ok en aan zijn linkerelleboog zijn twee open wonden gehecht met 6 en 4 draadjes. De Amerikaan heeft verder nog schaafwonden aan knie, bil en kuit. Leif Hoste liep een zware kneuzing aan de rechterknie op, maar de meniscus is niet geraakt. Mits een goede nachtrust kan ook hij vermoedelijk morgen starten.