De Bie neemt Rob Peeters, Bart Aernouts en Tom Meeusen mee naar WK

Rob Peeters

Rob Peeters

Bondscoach Rudy De Bie heeft de zeven namen voor het WK veldrijden op 29 januari in Koksijde bekend genaamd. De Bie kiest onder andere voor Rob Peeters en Tom Meeusen en laat beide Vanthourenhouts thuis.

De selectie: Nys, Albert, Pauwels, Vantornout, Peeters, Aernouts en Meeusen.

Door Sven Vanthourenhout niet mee te nemen naar Koksijde negeert De Bie de openlijke sollicitatie van Sven Nys om zijn ploegmaat te selecten voor het WK. Die had na zijn Belgische titel vorige week met aandrang gevraagd om Vanthourenhout niet over het hoofd te zien.

Rob Peeters, derde op datzelfde BK, reageerde gepikeerd op de woorden van Nys en demonstreerde afgelopen weekend zijn uitstekende vorm met winst in Lebbeke en een achtste plaats in Liévin. Ook Bart Aernouts en Tom Meeusen kregen de voorkeur op Sven en Dieter Vanthourenouts en mogen naar het WK.

De Bie: 'Geen sentiment'

'Op het WK zullen de mindere renners bij een versnelling van één van de favorieten sowieso in de achtergrond verzeilen. Bovendien kan je nooit een selectie maken op sentimentele basis', klonk het. 'Rob Peeters heeft trouwens de voorbije wedstrijden meer dan bewezen dat hij in de selectie hoort', aldus De Bie.

Zeven renners


De Bie selecteerde zeven renners, omdat de Wereldbeker in principe zal gewonnen worden door een Belg. Kevin Pauwels staat er in het klassement het beste voor, Nys ligt in tweede positie. Mathematisch is België echter nog niet zeker van de Wereldbekerzege. Moesten de Belgen er alsnog naast grijpen, zal er komende maandag één van de zeven namen geschrapt worden.
 

Lees alle 3 reacties