FOTOSPECIAL. Dochter Bob Marley kleedt Usain Bolt

Snel is hij, Usain Bolt. Kandidaat voor nieuw olympisch goud in Londen deze zomer. De Jamaicaan trekt alvast ambi-tieus naar de Engelse hoofdstad. En in kledij ontworpen door Cedella Marley, de dochter van de legendarische reggaezanger Bob Marley.

Zij vertrok voor haar ontwerpen van de levensstijl van haar vader en van de band tussen sport en muziek in de Jamaicaanse cultuur. Zo staat het gelaat van Bob Marley op enkele schouderstukken.

'Hierdoor gaat alvast een deel van mijn vader naar Londen', aldus Cedella, over haar ontwerpen waarvoor ze de voorspelbare kleuren groen, geen en zwart gebruikte.Bolt, die in zijn nieuwe pakje op de catwalk verscheen met de ontwerpster, is er alvast opgetogen over.

'Cedella is een topontwerpster. Haar creaties stralen het gedachtegoed van mijn land en de erfenis van Bob Marley uit. De daaraan geboden energie zal me inspireren om in Londen sterk te presteren. In Londen voel ik me zo al thuis door de vele Jamaicaanse eethuisjes. Het kan niet anders dan meevallen, op voorwaarde dat ik van de kippennuggets kan afblijven', aldus de wereldrecordhouder.