Olivier Rochus mag niet naar de Olympische Spelen, David Goffin wel

Olivier Rochus

Olivier Rochus

Tennisser Olivier Rochus mag niet naar de Olympische Spelen. Dat besloot het deliberatiecomité van het BOIC. Rochus voldoet aan de internationale normen voor uitzending naar de Olympische Spelen, maar niet aan de Belgische.

Bij de vorige olympiade deed zich hetzelfde probleem voor. Olivier Rochus en Steve Darcis werden niet geselecteerd. Maar via een arbitragetribunaal dwongen ze alsnog hun selectie af. ‘Ik heb geen zin om opnieuw een juridische strijd te gaan voeren. De sfeer is eigenlijk nu al om zeep. Want uiteraard zullen ze ons niet met open armen verwelkomen.' Rochus is uiteraard van oordeel dat hij erbij hoort. ‘Ik ben de hoogst gerangschikte Belg.'

In het tennis verkoos het BOIC wel youngster David Goffin (ATP 66) na zijn uitstekende prestaties op Roland Garros. Ook Kim Clijsters en Yanina Wickmayer zijn sinds dinsdag zeker van hun selectie voor de Spelen. Opvallend is wel dat ze allemaal aangeduid werden voor het enkelspel, waardoor er voorlopig geen Belgen zullen dubbelen in Londen.

Goffin gaf eerder al aan dat hij het gemengd dubbelspel met Wickmayer op het Londense gras wel zag zitten.

 

 

Lees alle 15 reacties