Live voetbal

18/02Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 27

Zulte Waregem - STVV

4 - 1 Wed
Lukas Lerager54'Babacar Gueye72'Mbaye Leye77'Onur Kaya81'
32'Steven De Petter

41' Wissel

in: Babacar Gueye
out: Christophe Lepoint

46' Wissel

in: Sander Coopman
out: Marvin Baudry

53' Geel

Mbaye Leye

54' Doelpunt

1-1 Lukas Lerager
Assist: Onur Kaya

72' Doelpunt

2-1 Babacar Gueye
Assist: Alessandro Cordaro

77' Doelpunt

3-1 Mbaye Leye
Assist: Babacar Gueye

81' Doelpunt

4-1 Onur Kaya

86' Wissel

in: Aliko Bala
out: Lukas Lerager

32' Doelpunt

0-1 Steven De Petter
Assist: Pieter Gerkens

64' Geel

Cristián Cuevas

75' Wissel

in: Roman Bezus
out: Pieter Gerkens

82' Geel

Yohan Boli

84' Wissel

in: Alexis De Sart
out: Cristian Ceballos
Start wedstrijd 20:31 Plaats Waregem Stadion Regenboogstadion Toeschouwers 9.056 Scheidsrechter Bart Vertenten

Zulte Waregem heeft maar één helft moeite met STVV

Zulte Waregem heeft een duidelijke overwinning geboekt op eigen helft. STVV werd naar huis gestuurd met 4-1. Nochtans stonden de Kanaries halfweg nog 0-1 voor na een doelpunt van De Petter, maar in de tweede helft toonde Zulte Waregem zijn ware gezicht. Het scoorde nog vier keer, dankzij vier verschillende doelpuntenmakers. Zo komt Essevee op twee punten van Anderlecht op de tweede plaats.

Zulte Waregem-coach Francky Dury had kopzorgen voor de wedstrijd tegen STVV. Naast Derijck en De Fauw moest ook Hamalainen nog geblesseerd afhaken. Marrone en Madu kwamen op die manier in de basis, Mühren en Coopman werden geslachtofferd na de verliespartij in Anderlecht. Bij STVV was het zo mogelijk nog erger, met enkel Kotysch beschikbaar als centrale verdediger. Bagayako moest vandaag depanneren.

De thuisploeg speelde een flauwe eerste helft, en had het flink lastig met een fris voetballend Sint-Truiden. De Kanaries verzilverden één van hun kansen, De Petter kopte een hoekschop van Gerkens aan de eerste paal overhoeks binnen: 0-1 voor STVV. Na het openingsdoelpunt kon Zulte Waregem ook geen vuist maken, zelfs tegen een nooddefensie brachten Leye en co te weinig. De 0-1 halfweg was dan ook verdiend. Het zag er na 45 minuten even benard uit voor Essevee, dat mogelijk zijn derde plaats op het spel zette, maar na de rust liep het heel wat beter.

Lukas Lerager toonde zich opnieuw van goudwaarde voor de thuisploeg. Na 54 minuten zette hij zijn hoofd tegen een voorzet van assistgever Kaya, Pirard geklopt en 1-1 voor Zulte Waregem. Alles te herdoen voor Sint-Truiden, dat na de rust echter niet meer in het spel voorkwam. Via Gueye, Leye en Kaya werd het nog 4-1 in het slotkwartier. Door deze zege komt Zulte Waregem tot op twee punten van Anderlecht op de tweede plaats, STVV blijft veertiende, het blijft acht punten voorsprong behouden op rode lantaarn Moeskroen.