Live voetbal

14/05Einde

Jupiler Pro League > Play-offs > Play-off I / Speeldag 8

AA Gent - Charleroi

1 - 1 Wed
Yuya Kubo40'
28'Enes Saglik

28' Geel

Nana Asare

40' Doelpunt

1-1 Yuya Kubo

78' Wissel

in: Birger Verstraete
out: Thomas Foket

78' Wissel

in: Darko Bjedov
out: Brecht Dejaegere

83' Wissel

in: Louis Verstraete
out: Jérémy Perbet

90'+1' Geel

Danijel Milicevic

90'+2' Rood (direct)

Louis Verstraete

24' Rood (direct)

Clément Tainmont

45'+1' Geel

Hamdi Harbaoui

61' Wissel

in: Stergos Marinos
out: Enes Saglik

71' Wissel

in: Francis N'Ganga
out: David Pollet

79' Wissel

in: Chris Bedia
out: Hamdi Harbaoui

86' Geel

Stergos Marinos
Start wedstrijd 14:30 Plaats Gent Stadion Ghelamco Arena Toeschouwers 19.873 Scheidsrechter Lawrence Visser

AA Gent-Charleroi 1-1

AA Gent stelt teleur, maar is wel bijna zeker van derde plaats

AA Gent en Charleroi hebben 1-1 gelijkgespeeld in Play-off 1. De Buffalo’s volgen nu al op vier punten van Club Brugge en kunnen een tweede plaats -en een plek in de voorronde van de Champions League- wel vergeten. De derde plaats is wel bijna binnen, want nummers vier Oostende en Charleroi volgen met nog zes punten te verdienen op vier punten.

Heel wat wijzigingen bij AA Gent, dat vorige week met 4-3 onderuit ging op het veld van Oostende. Nadat hij mee kopje onder ging, verhuisde Rami Gershon naar de bank. De zieke Coulibaly en Kalu ontbraken op het wedstrijdblad. Bij de bezoekers keerden Harbaoui en Marcq terug na hun schorsing.

Voor de Buffalo’s was de opdracht simpel: bij winst was de derde plaats zo goed als zeker en wie weet zat er nog een tweede plek in -goed voor een ticket in de voorrondes van de Champions League. De thuisploeg trok dus direct naar voor en Nana Asare had al snel de 1-0 aan de voet, maar Penneteau stond pal.

Charleroi paste het geliefkoosde spelletje van dit seizoen toe: het spel vertragen en af en toe uitbreken, zeker nadat Tainmont in de 24ste minuut een rode kaart kreeg nadat hij de enkel van Perbet viseerde.

AA Gent stelt teleur, maar is wel bijna zeker van derde plaats

En toch...wisten de Karolo’s te scoren: Kalinic ging onder een vrije trap van Saglik door en zo zeilde het leer tot ieders verbazing het doel in. Buitenspel of niet? Ref Visser vond van niet, bij Gent snapten ze het niet: meerdere spelers van Charleroi stonden buitenspel toen de vrije trap vertrok en probeerden de bal te beroeren.

AA Gent stelt teleur, maar is wel bijna zeker van derde plaats
Foto: BELGA

Toch zou AA Gent nog voor de rust gelijk komen. Marcq controleerde de bal met de arm, Kubo trapte de bal binnen, en hoe: aan 112 km/u torpedeerde hij Penneteau.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: Gent probeerde, Charleroi keerde...en kwam goed weg toen Saïef en Neto de bal over doel mikten en een poging van Foket de armen van Penneteau vond. Bij de thuisploeg steeg de nervositeit: met een zege was de derde plaats immers helemaal zeker geweest én kwam een Champions League-ticket in het vizier.

Maar die ene goal kwam er dus niet en de 1-1 bleef op het bord, waardoor Gent (voorlopig) op drie punten van Club Brugge komt. De derde plaats lijkt veilig: met nog twee matchen te gaan tellen de Buffalo’s vier punten voorsprong op KV Oostende. Donderdag ontvangt Gent Zulte Waregem, Club Brugge bezoekt dan Oostende (klik hier voor het klassement en speelschema). Charleroi is vijfde met evenveel punten als Oostende en met twee punten meer dan Zulte Waregem.

AA Gent stelt teleur, maar is wel bijna zeker van derde plaats
Foto: Photo News
AA Gent stelt teleur, maar is wel bijna zeker van derde plaats
Foto: Isosport
AA Gent stelt teleur, maar is wel bijna zeker van derde plaats
Foto: BELGA