Live voetbal

13/10Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 10

KV Mechelen - Anderlecht

3 - 4 Wed
Rob Schoofs34'Nicklas Pedersen60'Boureima Hassane Bandé90'+1'
18'Pieter Gerkens30'Henry Onyekuru37'Henry Onyekuru43'Lukasz Teodorczyk

34' Doelpunt

1-2 Rob Schoofs
Assist: Mats Rits

46' Wissel

in: Ahmed El Messaoudi
out: Uros Vitas

53' Geel

Seth De Witte

55' Wissel

in: Nicklas Pedersen
out: Silvère Ganvoula

60' Doelpunt

2-4 Nicklas Pedersen
Assist: Faycal Rherras

72' Wissel

in: Tim Matthys
out: Yohan Croizet

90'+1' Doelpunt

3-4 Boureima Hassane Bandé
Assist: Seth De Witte

18' Doelpunt

0-1 Pieter Gerkens
Assist: Sofiane Hanni

30' Doelpunt

0-2 Henry Onyekuru
Assist: Sofiane Hanni

37' Doelpunt

1-3 Henry Onyekuru
Assist: Pieter Gerkens

43' Doelpunt

1-4 Lukasz Teodorczyk
Assist: Adrien Trebel

70' Geel

Sofiane Hanni

74' Wissel

in: Nicolae Stanciu
out: Sofiane Hanni

79' Geel

Frank Boeckx

83' Geel

Leander Dendoncker

85' Wissel

in: Alexandru Chipciu
out: Pieter Gerkens

90'+2' Wissel

in: Ivan Obradovic
out: Henry Onyekuru

90'+4' Geel

Nicolae Stanciu
Start wedstrijd 20:30 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Toeschouwers 16.713 Scheidsrechter Jonathan Lardot

Anderlecht wint spektakelmatch, maar toont twee gezichten bij debuut Vanhaezebrouck

De eerste wedstrijd van Anderlecht onder Hein Vanhaezebrouck was meteen om van te smullen: Anderlecht won bij KV Mechelen met 3-4 na een doelpuntenkermis… en flauw verdedigen bij de thuisploeg. Rob Schoofs en Niklas Pedesen, nota bene ex-spelers van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent, scoorden voor KV Mechelen. Door deze overwinning springt Anderlecht naar de derde plaats in de stand.

Hein Vanhaezebrouck koos in zijn eerste officiële wedstrijd bij Anderlecht voor een dominante en offensieve 3-4-3. De surprise van de chef luisterde naar de naam Pieter Gerkens, die naast Hanni voorin Teodorczyk mocht bijstaan. Boeckx stond tussen de palen, achterin stond Deschacht in de driemansdefensie. Bij KV Mechelen sleutelde coach Yannick Ferrera op drie plaatsen aan zijn ploeg. Vitas, Tomecak en Cocalic namen de plaats in van Smolders, Cobbaut en Matthys.

Anderlecht wint spektakelmatch, maar toont twee gezichten bij debuut Vanhaezebrouck
Foto: Photo News

Defensie staat te slapen

Beide ploegen kozen van bij de aftrap vol voor de aanval en sloegen de studiefase over. Het leverde vooral voor KV Mechelen enkele kleine kansjes op, bij Anderlecht was het wachten op een knal van Hanni die net over ging. De eerste echte kans voor paars-wit werd echter gevolgd door de vroege 0-1, na een uittrap van Boeckx verlengde Hanni knap de bal in de loop van Pieter Gerkens. Oog in oog met doelman Coosemans bleef de jonge Limburger koelbloedig: 0-1 na 18 minuten.

Het doelpunt bezorgde Anderlecht het nodige vertrouwen, Kums knalde de bal maar net naast. Opnieuw was de gemiste kans de voorbode voor een Brusselse goal, want drie minuten later stond de defensie van KV Mechelen en masse te slapen toen Hanni Onyekuru diep stuurde. Die werkte zelf af met Teodorczyk in steun, de 0-2 na 31 minuten was een feit.

Anderlecht wint spektakelmatch, maar toont twee gezichten bij debuut Vanhaezebrouck
Foto: Isosport

Toch kwam KV Mechelen nog heel even terug in de match, Rob Schoofs trapte via de dij van Kara de 1-2 op het bord. KVM letterlijk nog heel even in de wedstrijd, want in de laatste tien minuten voor het rustsignaal zorgden Onyekuru en Teodorczyk voor de 1-4 halfweg. In de tweede helft ging Anderlecht op hetzelfde elan verder. Teo omspeelde doelman Coosemans, maar zag de 1-5 van de lijn gekeerd door goed verdedigen van Cocalic.

Toch nog spanning

KVM vermeed dus een vijfde treffer, en trof op het uur zelf raak: een duikende Pedersen kopte vanuit een moeilijke hoek mooi de 2-4 voorbij een kansloze Boeckx. De fans van de thuisploeg geloofden er nu weer helemaal in en stuwden hun ploeg naar voor, een alerte tackle van Dendoncker voorkwam de Mechelse 3-4 op een belangrijk moment. Die goal viel uiteindelijk wel nog via Bandé in de toegevoegde tijd, maar die goal kwam te laat.

Anderlecht wint spektakelmatch, maar toont twee gezichten bij debuut Vanhaezebrouck
Foto: Photo News

De eerste match van Vanhaezebrouck leverde dus meteen drie punten op, al zullen de drie doelpunten van KV Mechelen een doorn in het oog van de nieuwe coach zijn. Door deze zege springt Anderlecht naar een voorlopige derde plaats, op zes punten van leider Club Brugge. KV Mechelen staat dertiende.

Anderlecht wint spektakelmatch, maar toont twee gezichten bij debuut Vanhaezebrouck
Foto: Isosport