Wielerliefhebbers op de afspraak in Leuven en Overijse

Brabantse Pijl lokt veel volk

De 52ste Brabantse Pijl heeft woensdag heel wat volk gelokt naar de startplaats in Leuven en de aankomstzone in Overijse.

Ondanks het onvoorspelbare weer – met een start onder een stralende hemel en een natte finale – beleefden de vele toeschouwers en medewerkers een sportieve hoogdag.

De Grote Markt in Leuven was rond het middaguur aardig volgelopen voor de voorstelling van de renners en de start van de koers.

Hellende stroken

Na een rit via onder meer Waterloo, Halle en Alsemberg, werd de finale gereden in en rond Overijse. Daar was het vooral op de hellende stroken druk.

In de Losweg in Overijse bracht de tweeling Bram en Bert(20) heel wat vrienden en kennissen samen voor een barbecue en een feestje met drank. ‘Voor de eerste keer in drie jaar is het weer wat minder, maar niet getreurd', zegt mama en gastvrouw Gisèle Vanderlinden. ‘De gasten maken de hele namiddag ambiance.'

‘Zo'n belangrijke wielerwedstrijd vlakbij onze deur is eens iets anders. Entertainment in de paasvakantie!',zegt Emmanuel Huyghe, die ondanks enkele flinke regenbuien samen met dochtertje Nikki(4,5) gaat kijken.

Naar werk wandelen

Jeroen Herinckx uit Overijse had geluk. Hij maakt opnames. Samen met verantwoordelijke Jelle zorgde de medewerker van EuroGrip ervoor dat VRT-cameravrouw Jenny vanuit de hoogte mooie beelden kon maken van de renners in de aankomstzone op de Brusselsesteenweg. ‘Meestal zijn we aan de slag op sportwedstrijden of muziekevents verder van huis. Het is echt wel leuk om eens te voet naar het werk te kunnen wandelen', besluit Jeroen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio