Provinciedomein Tillegembos wordt groter

BRUGGE - Het Provinciedomein Tillegembos in Sint-Michiels breidt uit met ruim 17,5ha. Daardoor komt de totale oppervlakte van het domein op ruim 130hectare.

‘De verworven gronden palen onmiddellijk aan het bestaande domein en zijn vrij van gebruik', legt gedeputeerde Guido Decorte (CD&V) uit. ‘We kochten de gronden voor 512.615euro van de familie Van Outryve-d'Ydewalle. De aankoop omvat het drevenlandschap van het kasteel Valkenbos. Dat is een ontbrekend stuk tussen de domeinen Tillegembos en Tudor. De Vlaamse regering gaf vorig jaar een groene bestemming aan dit gebied met de bedoeling om van de domeinen Tudor, Beisbroek en Tillegem één aaneengesloten stedelijk bos- en parkgebied te maken. Met deze aankoop geeft de provincie een concrete invulling aan de plannen.'

Daarnaast bestaan er ook plannen om een fiets- en wandelverbinding uit te werken tussen Tillegem en Tudor. Nu het domein groter wordt, kunnen die plannen concreet worden voorbereid. Momenteel zijn beide domeinen gescheiden door de drukke Torhoutse Steenweg, maar het is de bedoeling dat probleem op te lossen via een veilige oversteek.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio