'Een leuke binnenkomer'

VOETBAL SV OUDENAARDE - AA GENT Jesse Martens vanavond tegen zijn ex-ploeg

VOETBAL SV OUDENAARDE - AA GENT Jesse Martens vanavond tegen zijn ex-ploeg

Jesse Martens (tweede van rechts) op de eerste training van KSVO: 'Dit is een zeer aantrekkelijke ambitieuze club.'Hendrik De Rycke Foto: © De Rycke Hendrik

OUDENAARDE - Net als vorig jaar werken de Buffalo's hun eerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen op SV Oudenaarde af. De kassier hoopt daarbij zijn graantje mee te pikken van de hype rond de beste voetbalploeg uit onze provinciehoofdstad.

Ook sportief is dit voor de jongens van trainer Leleu een duel om naar uit te kijken. 'Wie weet is het een van de laatste keren dat ze tegen een Bryan Ruiz kunnen voetballen', verwoordt de coach het enthousiasme waarmee zijn troepen deze week kwamen trainen.

Daaronder ook Jesse Martens. De 19-jarige middenvelder speelde zeven jaar lang bij de Buffalo's. 'Ik stapte over naar AA Gent na vijf seizoenen SK Deinze op 12-jarige leeftijd. Ik doorliep alle jeugdreeksen tot de B-kern. Ik maakte geen deel uit van de A-kern, al mocht ik onder trainer Sollied een paar weken meetrainen met de grote jongens. Ook onder de trainers Leekens en Preud'homme trainde ik enkele dagen mee met de A's', vertelt de universiteitsstudent talen uit Nazareth-Eke. 'Natuurlijk is een duel tegen AA Gent voor mij iets speciaals. Ik ben hier amper en mag dan al meteen meespelen tegen mijn ex-ploeg. Eigenlijk is elk duel tegen een eersteklasser voor een jonge gast iets speciaals', vervolgt Jesse, die beaamt dat hij eigenlijk een stap terugzet.

'Maar misschien ook net niet. Bij SV Oudenaarde maak ik meteen deel uit van de A-kern en dat heeft een serieus ander gevoel. Bovendien is het voor een jonge voetballer beter dat hij eens in een eerste ploeg kan spelen. KSVO is trouwens een zeer aantrekkelijke ambitieuze club', meent Jesse Martens, die woensdag al kon bekoren. Dat ze hem in de tribunes beoordeelden als 'een goed voetballertje, maar wat klein in gestalte' is iets wat hij al vaker heeft moeten horen. 'Mijn gestalte valt niet echt mee, maar dat heeft ook zijn voordeel als er over de grond gevoetbald wordt. Voor eerste klasse is dit misschien een probleem, want je komt eigenlijk wel wat kracht te kort. Enkel heel goede voetballers zoals Boussoufa kunnen dat compenseren.'

Over zijn verwachtingen bij SV Oudenaarde is hij duidelijk, maar ook realistisch. 'Het is het eerste seizoen dat ik bij een A-kern zit. Ik zal al blij zijn als ik elke week bij de selectie sta. Op termijn wil ik redelijk veel spelen, maar het eerste seizoen in een eerste ploeg lijkt het mij normaal dat ik geleidelijk aan groei', besluit de technisch vaardige ex-Buffalo.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio