Uitbraak mazelen in twee Gentse scholen

GENT - De ouders van kinderen op twee Gentse scholen hebben een brief mee naar huis gekregen om na te kijken of hun kinderen volledig gevaccineerd zijn tegen de mazelen. Er zijn daar vermoedelijk meer dan tien gevallen van de mazelen.

De ontdekte besmettingen met de mazelen zijn te situeren in de Steinerschool aan de Kasteellaan en in De Teunisbloem. Mazelen zijn geen onschuldige ziekte. Er duiken af en toe verwikkelingen op en in één geval op de duizend kan de ziekte zelfs leiden tot ernstige complicaties zoals een herseninfectie.

Mazelen zijn zeer besmettelijk, alleen vaccineren helpt. In principe worden kinderen in ons land gevaccineerd als ze een jaar oud zijn en opnieuw tussen de 10 en 12 jaar. Maar niet iedereen laat zijn kinderen vaccineren en zo duiken er af en toe nog haarden op. Meestal blijft het echter beperkt tot geïsoleerde gevallen. De vorige keer dat er in Vlaanderen een wat grotere uitbraak was als deze, is al een paar jaar geleden. Er zijn wel nog geen kinderen gemeld die last hadden van complicaties.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio