Drie seconden sneller!

Onze redacteur verpulvert pizzarecord van Tom 'Tomtesterom' Waes

Onze redacteur verpulvert pizzarecord van Tom 'Tomtesterom' Waes

Foto: fvv

Hoe straf is Tom 'Tomtesterom' Waes? Is er echt niemand die sneller een pizza margherita naar binnen werkt? Uw reporter deed gisteren de test met vier vrijwilligers en klopte Tom Waes met drie seconden. Zijn record is dan nog wel officieel, officieus is hij zijn titel kwijt. Jan Claeys

Tomtesterom, het zondagavondprogramma van duivel-doet-al Tom Waes, is een stevige hype aan het worden. Of hij nu tegen de vlakte gaat in een bokswedstrijd, het Kanaal probeert over te zwemmen of foto's maakt van Posh Spice: over de tongen gaat hij sowieso.

Gisteren was hij opnieuw gespreksonderwerp nummer één op kantoor en op de trein. Waes speelde een grote pizza margherita naar binnen in 2 minuten en 19 seconden. 'Dat kan ik ook', klonk het op menige bedrijfsvloer.

Wij deden gisteren de test. Op het middaguur vorderde uw reporter drie vrijwilligers en de ober met dienst op in pizzeria Taormina in Deinze. De opdracht voor de kok was simpel: vijf margherita's van 32 centimeter diameter met extra mozarella om aan de noodzakelijke 350 gram te komen. Nog op tafel: drie grote flessen water om de Italiaanse lekkernij zo snel mogelijk door te slikken. Want dat zou het grootste probleem worden.

Met de tijd van Tom Waes in het achterhoofd beginnen we aan de opdracht. Het ronde ding oogt immens, het respect voor Tomtesterom stijgt zienderogen. Zijn tijd lijkt onhaalbaar. Een halve pizza op twee minuten lijkt ons al een steengoeie prestatie.

Uw reporter begint het rustigst aan de wedstrijd. Terwijl de concurrentie al het eerste kwart naar binnen heeft, ben ik nog met mijn eerste stuk bezig. De juiste tactiek, zal later blijken. Want met een propvolle mond krijg je al helemaal niets doorgeslikt. Getuige daarvan zijn de kokhalsgeluiden van Chakir, die vlak naast me net een kwart pizza in zijn mond heeft gestoken.

Als ik aan de tweede helft begin, wil ik weten hoeveel tijd er al verstreken is. Iets meer dan een minuut, zegt de maître die de chronometer bedient. Het lijkt alsof ik al drie minuten aan het eten was. Het goede nieuws geeft me een enorme boost, en plots gaat het happen en slikken nog beter.

Op 2 minuten en 12 seconden gaat de laatste hap pizza naar binnen. Vier seconden later is alles doorgeslikt: 2 minuten, 16 seconden. Tom Waes is met drie seconden geklopt. Zonder voorbereiding! En het vreemdste van allemaal: het heeft me nog gesmaakt ook.

Hallo, Tom Waes? 'Echt waar? En zeker dat je de regels gerespecteerd hebt? Proficiat dan. Als je het nu nog eens kan, maar dan officieel, geef ik me gewonnen.'

Bekijk alle foto's van de geslaagde recordpoging op www.nieuwsblad.be/pizza

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees