Nederlander wint fantasy-schrijfwedstrijd stad Brugge

© © michel vanneuville

De Nederlander Martijn Lindeboom heeft de tweede Fantasy Strijd gewonnen, een fantasy-schrijfwedstrijd van de Dienst Cultuur Brugge.

(tds)

De Nederlandse schrijver haalde het met zijn kortverhaal 'Cyaan onder een magenta maan' van zijn landgenote Samantha Janssen en Jo Olluyn, die op de tweede en derde plaats eindigden. De Fantasy Strijd werd in 2008 voor het eerst georganiseerd door de Brugse Boekhandel naar aanleiding van haar 75-jarige jubileum, en voor de vervolgeditie nam de Brugse dienst Cultuur de organisatie op zich, met succes. 'De eerste editie was al geslaagd, maar met liefst 277 inzendingen, waarvan 202 uit eigen land, mogen we dit keer van een overdonderend succes spreken', aldus cultuurschepen Yves Roose (SP.A), die de winnende auteur een cheque ter waarde van 750 euro mocht overhandigen. De prijsuitreiking ging meteen ook gepaard met de eerste editie van een fantasy-boekenbeurs.

Derde editie

'We maken ons nu al op voor een even succesvolle derde editie. Insturen kan tot en met 25 juni.' Uit de 277 inzendingen selecteerde de jury de 28 beste verhalen, die werden gebundeld in het boek 'Fantasy Strijdtoneel II'. Te koop voor 14,95 euro in de Brugse Boekhandel en Boekhandel De Reyghere.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus