Daders vinden sleutel appartement in aanbouw

Dieven stelen voor 5.000 euro materiaal

LENNIK - Dieven zijn in de nacht van dinsdag op woensdag in Lennik binnengedrongen op de werf van een appartementsgebouw voor mensen met een beperking. Er verdween voor 5.000euro aan materiaal.

Tijdens een inbraak in de nacht van dinsdag op woensdag zag Marc Tielemans uit Lennik heel wat van zijn werkmachines gestolen worden. De machines stonden in zijn afgesloten bouwwerf in de Kroonstraat. De daders vonden de sleutel van de voordeur.

De stukadoor, die woensdagochtend als eerste op de werf aankwam, deed de onaangename ontdekking. Toen de man de stekker van een verlengkabel in het stopcontact stak om zijn radio aan te zetten, hoorde hij geen geluid. De man vond ook zijn werfradio niet meer terug.

Buurtonderzoek

‘Toen ik aankwam, bleek dat ook onze boormachine, elektrische schroevendraaier en een tang om buizen te plooien weg waren', zegt aannemer Marc Tielemans. ‘Ze namen alles mee wat ze konden. We willen verder afwerken, maar plots zitten we zonder gereedschap. Ik schat dat er toch voor 5.000euro materiaal weg is.'

De daders wisten blijkbaar goed hoe ze probleemloos het gebouw konden binnengeraken. ‘Ze gebruikten de sleutel die we achter een goot verstopten, waardoor onderaannemers gemakkelijk naar binnen konden. Die sleutel hebben ze trouwens ook mee genomen. Ze lieten de deur open achter. Er hebben zich voorlopig nog geen getuigen gemeld', zegt Tielemans, die zelf op onderzoek gaat. Ook de politie voert een buurtonderzoek, maar voorlopig nog zonder resultaat.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de zes appartementen, die speciaal voorzien zijn voor de huisvesting van mensen met een beperking. Tielemans stuurde zijn oorspronkelijke plannen grondig bij toen hij het verhaal hoorde van een jongen uit Lennik die maar met veel moeite een appartement vond waar hij met zijn rolstoel naar binnen kon.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio