Open VLD en SP.A samen naar Pittemse kiezer

Open VLD en SP.A samen naar Pittemse kiezer

Open VLD, SP.A en enkele onafhankelijke kandidaten hopen als Groep2012 op vier zetels.rdh Foto: © credit

PITTEM - Onder de noemer Groep2012 trekken Open VLD, SP.A en een aantal onafhankelijke kandidaten samen naar de gemeenteraadsverkiezingen in Pittem. Ze hopen op vier zitjes.

Op twee na worden alle zetels in de gemeenteraad van Pittem ingenomen door CD&V. 'Door de krachten te bundelen, hopen we meer mensen op de oppositiebanken te krijgen', zegt Kaat De Waele (Open VLD), die zaterdag samen met Koen Berton (SP.A) Groep2012 voorstelde.

Wie de lijst zal trekken, staat nog niet vast, maar wellicht wordt dat De Waele zelf. 'Maar ook onafhankelijke kandidaten zijn nog altijd welkom.'

Groep2012 wil in elk geval de gemeenteraden meer body geven. 'Veelal duren die nu hoop en al een tiental minuten. Met een sterkere oppositie willen wij de discussie aanwakkeren', aldus Berton, die alvast de hoge gemeentebelastingen op de korrel neemt, net als de bijdrage van de jeugdverenigingen in de bouw van de nieuwe jeugdlokalen. Hij wil een doorlichting van de gemeentefinanciën door een onafhankelijke expert en een betere bereikbaarheid van de gemeentediensten door het gemeentehuis ook op zaterdagvoormiddag open te stellen. Verder ijvert Groep2012 onder meer voor meer betaalbare bouwgronden, het wegwerken van de zwarte verkeerspunten en het aanpakken van de verdoken armoede.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio