Vermiste kasteelheer lid van groene sekte

WINGENE - De vermiste kasteelheer speelde al een tijd met het idee om naar Australië te verhuizen. Want daar kwam Stijn Saelens een tijd geleden in contact met de sekte Ringing Cedars, wat zoveel betekent als ‘rinkelende ceders'.

Eenheid met de natuur, dat is het hoofddoel van de sekte. De sekteleden zijn bijvoorbeeld radicale tegenstanders van muizenvallen. Saelens verbleef een maand bij een afdeling van de groepering in Australië, en wilde na zijn thuiskomst onmiddellijk terugkeren om down under een ecologische boerderij op te richten. Op zijn website duidt hij houtbewerking, natuur, tuinieren, ijzergieten en zijn handen gebruiken aan als zijn interesses.

De Ringing Cedars zijn trouwe volgelingen van een Siberische Rus, Vladimir Megré, die in 1994 zijn succesvolle carrière als ondernemer achter zich liet om op zoek te gaan naar de rinkelende cederbomen. Die bomen zouden met hun naalden als antennes in de loop der eeuwen zo veel energie verzameld hebben dat ze hoorbaar ‘rinkelen'. Op zijn reis kwam hij naar eigen zeggen Anastasia tegen, de ‘boskoningin' die ‘dankzij de natuur over magische krachten beschikt'.

Na die ontmoeting koos Megré voor de spirituele kant van het leven en begon hij boeken te schrijven over Anastasia. De tien boeken veranderen volgens Megré je leven, want de ‘volgorde en de combinatie van bepaalde woorden stralen een soort energie uit'. ‘De manier van schrijven opent deuren naar een wereld waarvan je het bestaan was vergeten', zeggen de leden van Ringing Cedars.

Wereldwijd zijn van de boeken 11 miljoen exemplaren verkocht, maar bij het ‘federaal informatie- en adviescentrum inzake schadelijke sektarische organisaties' zijn de Ringing Cedars niet bekend.

Corrigeer

MEER NIEUWS