zoon van gemeentesecretaris vocht week lang voor zijn leven

Jeroen bezwijkt aan zware verwondingen na ongeval

Jeroen Van Releghemif Foto: © Robin De Becker

ZEMST - Jeroen Van Releghem (32) is in de nacht van maandag op dinsdag bezweken aan de zware verwondingen die hij vorige week woensdag opliep bij een tragisch ongeval op de Elewijtsesteenweg.

De 32-jarige Jeroen Van Releghem, zoon van gemeentesecretaris Louis Van Releghem, lag sinds 13juli in kritieke toestand in het UZ Brussel.

Jeroen reed vorige woensdag omstreeks 18.30 uur op de Elewijtsesteenweg in Eppegem toen hij om een nog onbekende reden in een bocht op het andere rijvak terechtkwam. Daar kwam op dat moment net een zware pikdorser aangereden. De klap was enorm. Jeroens wagen schoof onder het zware landbouwvoertuig. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd. Daar bezweek hij gisternacht aan zijn verwondingen.

‘Ik kan het niet vatten dat ik net mijn zoon heb verloren', reageerde Louis Van Releghem gisteren kort. ‘En dat door zo'n dom ongeval. Het zag er lang niet goed uit. Maar hoe langer het duurde, hoe meer hoop ik begon te koesteren. Ook de dokters stelden me gerust dat Jeroen nog jong was en wel zou vechten voor zijn leven. Jammer genoeg ging het de laatste dagen opnieuw bergaf. De druk werd blijkbaar te groot op zijn hersenen. Hij is nooit meer bij bewustzijn geweest en ik heb er dan ook niet meer mee kunnen praten.'

Het gemeentebestuur werd gisterochtend officieel op de hoogte gesteld van het overlijden. Burgemeester Bart Coopman (CD&V) was gisteren op werkbezoek in Roemenië. ‘Ik werd vanochtend (gisteren, red.) via sms op de hoogte gesteld van het overlijden. Wij leven allemaal mee met Louis en zijn familie.'

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op 28 juli om 11.30 uur in de kerk van Zemst

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio