Nieuw Michielshof opent de deuren

Nieuw Michielshof opent de deuren

Het nieuwe Michielshof opent dit weekend.kvh Foto: © kvh

HAMONT-ACHEL - Met man en macht wordt gewerkt aan de laatste afwerkingen van het Michielshof. Dit weekend zullen de deuren van het nieuwe ontmoetingscentrum openen.

In november van vorig jaar werd gestart met de afbraak van het oude Michielshof. De oude parochiezaal was versleten en modernisering drong zich op. Het gemeentebestuur koos ervoor om voor de Achelse gemeenschap een gloednieuw gebouw te voorzien.

Dat het nieuwe Michielshof een open huis voor de Achelse gemeenschap moet zijn, wordt duidelijk gemaakt door de architectuur. Grote raampartijen trekken buiten naar binnen, en omgekeerd. 'De foyer werd beklinkerd met dezelfde klinkers als buiten', zegt schepen van Openbare Werken Lambert Van de Schans (CD&V). 'Wanneer de temperaturen laten afweten, kan de uitbater van het cafetaria hier een terras inrichten', voegt burgemeester Theo Schuurmans (CD&V) eraan toe.

De verenigingen krijgen er met het Michielshof een modern gebouw met verschillende vergaderlokalen, repetitielokalen voor de fanfare en het Niko, en een grote feestzaal bij. 'Naast de Posthoorn en Cinema Walburg beschikken we nu met het Michielshof over een ijzersterke derde pijler voor het culturele en verenigingsleven in Hamont-Achel. En voortaan kunnen de verenigingen in het Michielshof zelfstandig de uitbating van de catering doen. Privéfeesten blijven ook mogelijk in het ontmoetingscentrum', meldt schepen van Cultuur Guy Joosten.

De totale kostprijs bedraagt 3,5 miljoen euro. Dit voor de bouw, de inrichting van de bibliotheek die in september naar daar zal verhuizen en de buitenaanleg.

Zondag 13 mei gaan de deuren open voor het grote publiek. Van 11 tot 17.30 uur kan iedereen het Michielshof bezoeken. Er wordt een straattheaterfestival ingericht en in het horecadorp kunnen allerlei lekkernijen geproefd worden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio