Gezinszorg Villers viert deze maand 60-jarig bestaan

Gratis ontbijt aan huis voor 2.000 cliënten

ANTWERPEN - Met een gigantisch ‘ontbijt te bed' voor alle cliënten en hun partners zette vzw Gezinszorg Villers zopas een echte feestmaand in. De organisatie, actief in alle gemeenten ten noorden van Antwerpen en enkele Antwerpse districten, bestaat zestig jaar.

De cliënten en hun partner, konden al dat lekkers, dat hen bij verrassing aan huis werd gebracht door de Villers-medewerkers, erg waarderen. ‘Ze kregen verse broodjes, beleg, drankjes, een stuk fruit, zoetigheden en een koffiemok met ons logo erop als blijvend aandenken. In onze wijkhuizen werden de liefst 2.000goedgevulde ontbijttassen met veel liefde klaargemaakt. De reacties zijn hartverwarmend', aldus directeur Sonia Van den Branden. ‘Nu vrijdag volgt nog een personeelsfeest en op 24 september is er een academische zitting om het jubileum af te sluiten.'

Witkapjes

‘De wieg van Villers stond destijds in de villa Aurora Consurgens aan de Alfons Servaislei in Schoten, waar de ‘Witkapjes' met het goede werk begonnen', vertellen Sonia Van den Branden en haar collega-directeur Sabine Van Gheel. ‘Die zusters waren eigenlijk leden van de Antwerpse sociëteit van apostolisch leven, een vanuit Nederland overgewaaid catechistenwerk. Het initiatief sloeg aan en de organisatie breidde snel uit. In 1958 nam de gemeenschap, inclusief de gezinszorg en het intussen opgerichte opleidingsinstituut, haar intrek in de voormalige abdij van Villers aan de Villerslei.'

Het betekende de start van een sterke expansie. Al gauw gingen de Witkapjes ook ‘dienen' in Merksem, Deurne, Brasschaat, Stabroek, Sint-Andries (Antwerpen), Borgerhout en Ekeren, waar Villers vandaag ook haar hoofdzetel heeft.

Villers is anno 2010 een onafhankelijke, maar nog steeds christelijk geïnspireerde vzw en is actief op de domeinen gezinshulp, bejaardenhulp, kraamzorg en nachtzorg en acute thuiszorg. De dienstverlening is uiteraard niet gratis. ‘We hanteren inkomensgerelateerde tarieven, maar uit ervaring weten we dat de gemiddelde kostprijs rond de 4,5 euro per uur ligt', aldus Sonia Van den Branden.

www.villersvzw.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio