Brugse hoteliers willen meer vluchten op Oostende

Brugse hoteliers willen meer vluchten op Oostende

Brugse hotels hopen op meer toeristen via de luchthaven van Oostende.mvn Foto: © michel vanneuville

BRUGGE - Op de jaarlijkse samenkomst van de vzw Hotels Regio Brugge hebben de hoteliers gepleit voor een betere bereikbaarheid van Brugge.

De vzw Hotels Regio Brugge blijft vragen voor een betere bereikbaarheid van de Stad. Dat zei voorzitter Thierry Lemahieu zondagavond tijdens de bijeenkomst in het Provinciaal Hof op de Markt.

Luchthaven

'Het wegvallen van de ferrylijn Rosyth-Zeebrugge is een tegenvaller voor de Brugse hotelsector, want in het verleden kwamen er veel Schotten die het geld lieten rollen. We hopen dat hiervoor in 2011 een oplossing gevonden wordt, hetzij over zee of via de lucht. We dringen er bij de overheid ook op aan om zo snel mogelijk werk te maken van extra vluchten naar de luchthaven van Oostende', zegt Lemahieu.

Volgens de Brugse schepen voor toerisme Jean-Marie Bogaert (N-VA) wordt er werk gemaakt van dit probleem.

'Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de overeenkomst met toerisme Vlaanderen om een luchtvaartmaatschappij warm te maken voor een verbinding tussen Edinburgh en Oostende, maar ook met andere Britse luchthavens. Verder denken wij nog aan luchtverbindingen met Barcelona, Italië en Zuid-Frankrijk, wat zou kunnen zorgen voor extra boekingen, want Brugge is ook geliefd bij Spaanse toeristen.'

Annulaties

Lemahieu zei dat de Brugse hoteliers dit jaar veel annulaties hadden door het gure winterweer, de aswolk en de stakingen van spoorweg- en luchtvaartmaatschappijen. 'Wij kunnen dit toch niet op onze nek blijven nemen', meent de voorzitter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio