Vlaams Belang pakt uit met opvallende ‘terugkeercampagne'

‘Emirdag heeft je nodig!'

GENT - De slogan ‘Emirdag heeft je nodig!' zal over twee weken overal te zien zijn in de Gentse buurten waar veel mensen van Turkse origine wonen. Met die campagne wil het Vlaams Belang die mensen aanraden om terug te keren naar hun land van herkomst.

Om Gentse Turken te overtuigen om België de rug toe te keren, zal de Gentse Koepel van het Vlaams Belang begin december 10.000 pamfletten bussen met de boodschap Emirdag heeft je nodig! Die slogan zal ook te zien zijn op 500affiches die in voornamelijk gekleurde Gentse buurten worden gehangen. Het VB wil ook een advertentie laten verschijnen in het Turkse huis-aan-huisblad Binfikir, dat in Gent wordt bedeeld.

Affiches

Het ontwerp van de campagne is nog niet klaar, maar de kans is groot dat op de affiches een foto zal prijken van de Gentse VB'ers die vorige week naar Turkije trokken. Op de flyers zal zeker het telefoonnummer van de Internationale Organisatie voor Migratie staan, zodat allochtonen met een ‘prangende terugkeerwens' onmiddellijk te weten komen hoe ze naar Turkije kunnen terugkeren. Ook tijdens de vorige campagne Ik keer tevreden terug werd dat nummer consequent vermeld.

‘Dit kan alleen maar leiden tot een win-winsituatie. Bij ons vermindert de migratiedruk en Turkije, dat de laatste jaren een grote economische groei kent, krijgt er arbeidskrachten bij', zegt Vlaams VB-parlementslid Johan Deckmyn.

Om hun campagne voor te bereiden, trokken de VB-leden Johan Deckmyn en Tanguy Veys vorige week naar Turkije. Ze gingen er op bezoek bij enkele parlementsleden en bij de burgemeester van Emirdag om te praten over de mogelijke remigratie van Belgische Turken en over de toetreding van Turkije tot Europa. Cengiz Pala, de burgemeester van Emirdag, liet zich ontvallen dat ‘Emirdag openstaat voor de terugkeer van Turken uit Europa, maar dat dit gepaard moet gaan met een project'.

Vrijwillig

De Gentse koepel van Vlaamse Belang pleit er dan ook voor dat alle politieke niveaus in België economische projecten in Turkije steunen. ‘Zo zouden we logistieke steun kunnen verlenen aan marmergroeven in Emirdag of we kunnen mee onze schouders zetten onder onderwijsprojecten', zegt Deckmyn. Ook pleit het VB voor een terugkeerpremie voor wie vrijwillig België inruilt voor Turkije.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio