Food

Recept van de dag

De perfecte hamburger met witblauw rundvlees

De perfecte hamburger met witblauw rundvlees
Elke dag serveren wij u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen
800 g rundergehakt witblauw
1 ui, gesnipperd
4 stukjes kruidenboter
1 ei
2 el broodkruim
4 broodjes
4 plakjes cheddar
olie om te grillen en olijfolie
provençaalse kruiden
4 ronde broodjes

Voor de garnering:
1 ui
4 sneden Italiaans spek (pancetta)
een paar blaadjes rode krulsla
enkele gemarineerde tomaatjes

Voor de saus: 100 g mayonaise
1 sjalot
1 el ketchup
1 el pesto
1 el gesneden peterselie

Bereiding:

Meng het rundergehakt met de ui, het ei en het broodkruim tot een mooie bol.

Verdeel die in 4gelijke delen en steek in iedere bol een stukje kruidenboter. Maak ze plat tot mooie hamburgers.

Doe alles voor de saus in een potje en meng tot een mooie tartaar.

Wrijf de hamburgers in met olie gemengd met provençaalse kruiden. Grill ze boven een matig hete grill gedurende 5minuten aan beide zijden.

Grill ook de pancetta kort.

Wrijf de gehalveerde broodjes in met olijfolie en grill die ook kort (30seconden) op de grill of barbecue. Zorg ervoor dat ze zeker niet zwart worden.

Leg de onderkant van het broodje op een bord, bedek achtereenvolgens met een blaadje sla, stukjes gemarineerde tomaat, een lepel saus, de hamburger, een sneetje spek en een plakje cheddar.

Voor meer informatie surf naar www.lekkervanbijons.be

Corrigeer