Groen! uit kritiek op plannen gemeentebestuur

KAMPENHOUT - Gemeenteraadslid Torbeyns van Groen! is niet te spreken over de manier waarop het gemeentebestuur de inplanting van de bedrijventerreinen organiseert.

‘Als we de diverse beleidsdocumenten onder de loep nemen, merken we dat ons huidig gemeentebestuur een heel andere route heeft uitgestippeld dan dat ze haar bewoners voorspiegelt', zegt Torbeyns. De partij hekelt het beleid dat het bestuur voert over het lokale bedrijventerrein dat aan het kruispunt van de Van Beethovenlaan en de Haachtsesteenweg zou komen.

Ook het bedrijventerrein aan Kampenhout-Sas lijkt voor de partij een breekpunt. ‘Nu al is er in Vlaams-Brabant overschot aan ongebruikte bedrijventerreinen en is Kampenhout-Sas een van de drukste verkeersknooppunten in de streek.' Gisteren nog liet gedeputeerde Julien Dekeyser aan deze krant weten dat een extra bedrijventerrein (gesitueerd achter Gamma) er zeker komt. Het huidige bestuur benadrukte ook dat een lokaal bedrijventerrein vlakbij het centrum van Kampenhout niet voor extra overlast zou zorgen, maar dat het begaan is met de lokale ondernemer die nu vaak plaatstekort heeft en hierdoor moet uitwijken.

Maar ook de komst van de afvaloven baart Torbeyns zorgen. ‘Dekeyser beweert dat de dossiers rond de uitbreiding aan Kampenhout-Sas en de afvaloven niets met elkaar te maken hebben. Misschien is het verstandiger om vanuit het beleid duidelijkheid te scheppen in wat er wel en niet kan aan Kampenhout-Sas. Nu wordt er alleen maar verwarring gezaaid.'

Ook over de communicatie naar de burger hij niet te spreken. ‘Door de snelle opeenvolging van plannen en het gebrek aan communicatie hierover weet de burger niet langer waarover het gaat. De openbare onderzoeken schieten hun doel voorbij. In plaats van de inspraak te vergroten neemt de onduidelijkheid toe en dreigt de burger onverschillig te worden', zegt hij. Gisteren nog uitten inwoners die rond het nieuwe bedrijventerrein aan Kampenhout-Sas wonen hun vrees voor de komst van extra industrie. Ze vrezen vooral verkeersoverlast.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio