Geetbets droomt van promotie

GEETBETS - Het afhaken van de vrouwenploeg van Geetbets legt geen hypotheek op de clubwerking. Meer zelfs, de ambities van de Betse mannenploeg worden er niet minder om.

'Wij blijven onze eigen koers varen en die vertrekt nog altijd in onze eigen zaal', vertelde voorzitter André Pieraets toen het nieuws rond de vrouwenploeg bekend raakte.

Daarmee bedoelen ze bij Bevo onder meer dat de mannenploeg als favoriet start. 'De kern werd uitgebreid tot 15spelers. Ik tel daar de oudjes Plees en Mahieu bij. Ze mogen dan al extra jaren hebben, Patrick en Jean-Marc willen er nog altijd bij zijn en wie weet kunnen ze nog het verschil maken', zegt secretaris André De Keyzer. 'Door de kernuitbreiding werd de ploeg sterker. De rode draad is een operatie verjonging. Dat was de uitdrukkelijke wil van de clubleiding.'

Met Hans Haesevoets heeft Geetbets ook een jonge trainer. Hans speelde niet zo lang geleden bij Averbode, maar kiest op zijn 29ste voor de combinatie speler-trainer. 'Hans heeft zijn sporen als trainer nog te verdienen, maar wij hebben het volste vertrouwen in hem.'

'Ik kan de sterkte van de reeks nog niet inschatten, maar met de Antwerpse ploegen wordt het zeker niet makkelijk. Promoveren is geen must, maar mag altijd.' (wkp)Kern: Steven Cabus, Jef Claes, Andy De Lombaert, Hans Haesevoets, Wietse Nauwelaerts, Ward Urlings, Andy Volders, Wim Bartholomees, Wim Diliën, Nik Demuyer, Sven Govers, Koen Mathijs, Patrick Plees, Michel Smeysters en Jean-Marc Mahieu.

Trainer: Hans Haesevoets.Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio