Christ Schepens wil ook particulieren naar zakenhotel-restaurant lokken

Cateraar neemt Biznis Hotel over

Cateraar neemt Biznis Hotel over

Christ Schepens en zijn vrouw Claudine Van Peteghem.ghl Foto: © ghl

LOKEREN - Cateraar en 'Feestarchitect' Christ Schepens (45) uit Lochristi heeft het Biznis Hotel op de Zelebaan in Lokeren overgenomen. Als amateurkok organiseerde hij vijftien jaar geleden in zijn garage barbecues voor vrienden. 'Een uit de hand gelopen hobby, ik besefte zelf niet altijd hoe vlug het ging.'

'Ik had altijd een passie voor het creatief aanpakken van feestjes waardoor ik als thuiskok al eens bij kennissen moest gaan om een handje te helpen', vertelt de nieuwe eigenaar wanneer we hem in keurig maatpak ontmoeten in de lounge van zijn hotel. 'Vorig jaar zetten wij in Lochristi al een nieuw gebouw neer voor ons cateringbedrijf 'De Feestarchitect'. Met twintig vaste personeelsleden werken we daar feestconcepten op maat uit.'

Via een vriend kwam Schepens in contact met Caroline Engels, de eigenares van het Lokerse Biznis Hotel, die omwille van drukke beroepsactiviteiten haar zaak wilde overlaten. 'Het vroegere Brouwershof was natuurlijk een begrip in Lokeren. Zeven jaar geleden werd er op deze site een gloednieuw hotel gebouwd. Mijn eerste idee was nu 'wat moet ik met een hotel', maar onze visies op het beheer kwamen wonderwel overeen en op korte tijd hadden we een deal', klinkt het.

'Dit is een gezond zakenhotel met een uitstekende ligging. Alle vijfendertig kamers zijn tijdens de week bezet. We gaan wel de troeven die hier aanwezig zijn volop uitspelen. Hier is een fantastisch terras dat bij de eerste zon volloopt, en er zijn fiets- en wandelroutes naar het natuurreservaat Molsbroek. Mogelijkheden die we aangrijpen om in het weekend ook particulieren naar ons hotel-restaurant te brengen.'

Schepens pendelt nu dagelijks tussen zijn twee bedrijven. 'Ik merk al een kruisbestuiving tussen het hotel en ons cateringbedrijf. Aankoop- en personeelsbeleid lopen parallel, maar een hotel beheren eist een strakkere organisatie. Ik heb nu ook vierenveertig vaste medewerkers. In alle bescheidenheid: over voeding en mensen kan ik niet veel meer leren. Iedereen is voor mij belangrijk op zijn manier. Ik weet welke zakenlui er hier in Lokeren overnachten, of wie in het restaurant komt dineren. Ik wil die mensen kennen. Een hotel levert fijne menselijke verhalen op, dat heb ik al ervaren.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio