Instituut Charles Dejaegher aan Donystraat gaat tegen de vlakte

TIENEN - Het schepencollege heeft de intentie om het vroegere Charles Dejaegher-instituut aan de Donystraat te slopen en te vervangen door nieuwbouw.

Het schepencollege heeft de intentie om het vroegere Charles Dejaegher-instituut aan de Donystraat te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Volgens schepen van Sociale Zaken Jean Defau (SP.A) kan de voorkant in aanmerking komen voor woningbouw. In de vroegere schoolgebouwen, met sportzaal, zijn nu de stedelijke Jeugddienst, de jeugdclub 't Alternatief, een scoutsgroep en de vereniging van vrijzinnigen gevestigd.

Er zijn ook lokalen voor opvang van kinderen tijdens vakanties Zij beschikken over een speelplein. De Jeugddienst verhuist naar een nieuw complex op de Arena-site (Kazerne).

De andere verenigingen moeten volgens Defau niet vrezen dat ze op straat zullen terechtkomen. Zij krijgen onderdak in een nieuw gebouw op de site.

Het terrein strekt zich uit tot tegen de Kapelstraat en de Veldbornstraat, waar het gebouw met de Werkwinkel (de vroegere School 1) niet verdwijnt. Wel ontstaat de mogelijkheid dat gebouw te vergroten.

‘Het voorontwerp ligt klaar', zegt Jean Defau. ‘Het past in het raam van een herwaardering van het binnenstedelijke gebied. Al die nu van elkaar losstaande schoolgebouwen aan de Donystraat zijn eigenlijk een oude boel. Het is een wanorde. Het wordt hoog tijd er eens het mes in te zetten.'

Een timing daarvoor heeft hij nog niet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio