Flamboyante boer zoekt nieuw onderkomen om te ‘boeren'

Jezus Van Malderen verkoopt boerderij

Wilfried promoot het artisanaal Kosaatbier.jhp Foto: © Joris Herpol

LONDERZEEL - Wilfried Verdoodt, in de regio alom bekend onder zijn alias Jezus Van Malderen, heeft zijn boerderij verkocht. Hij zoekt een nieuw ‘kleinschalig' onderkomen in de omgeving om verder te kunnen boeren. Verdoodt moest zijn boerderij verkopen wegens financiële problemen.

Wilfried Verdoodt, in Londerzeel en omgeving beter bekend als Jezus van Malderen, kwam aan zijn bijnaam door zijn opgemerkte deelname aan de boerenbetogingen in 1999. Toen stapte hij mee op verkleed als Jezus, terwijl hij een groot kruis torste. Hij haalde toen zelfs het wereldnieuws via CNN. Dat het allemaal zo lang geleden is, maakt de man niet minder strijdvaardig. Hij blijft een lans breken voor de boerenstiel, maar moet nu zelf door een dal.

‘Ik heb mijn boerderij in de Broekstraat in Malderen moeten verkopen nadat ik bedrogen ben door banken en zaakvoerders', zucht Wilfried Verdoodt. ‘Het ging om zogezegd onbetaalde facturen, maar dat was al geregeld. Toch haal ik moed uit mijn werk, ik ben nu in bijberoep rondtrekkende vertegenwoordiger voor kunstmeststoffen in de Kempen.'

‘Ik boer enkel nog in bijberoep. Ik heb nog een koe en een kalfje, en leg me nu volledig toe op de akkerbouw. Ik teel maïs en gras voor hooi, maar geen groenten meer zoals vroeger. Vermits ik mijn boerderij heb verkocht, zoek ik nu een nieuwe stek waar ik mijn landbouwactiviteiten kan voortzetten, weliswaar kleinschalig.'

Boerenstiel

Jezus Van Malderen liet de laatste jaren geen kans onbenut om de boerenstiel onder de aandacht te brengen. Hij nam deel aan een modeshow voor de mooiste boer en boerin. Hij was een enthousiast deelnemer aan het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor Boeren en Boerinnen. Hij schreef in voor het groot Boerendictee en maakte promotie voor het artisanaal Kosaatbier. Tussendoor is hij ook nog dichter én zanger bij ‘Kapstok', waarbij hij de boerenstiel bezingt.

‘Ik zorg voor de teksten, Jean Blaute voor de muziek, en met Kapstok voeren we dan de nummers op, vooral tijdens evenementen waar we gevraagd worden', vertelt Verdoodt.

Wat zal de toekomst voor hem brengen? ‘Ik weet het niet. Ik zou het liefst blijven werken tot mijn 75ste. Als ik hier niets kan vinden, dan trekken we naar de Kempen. Ik ben wel wat verbitterd en eigenlijk vertrouw ik enkel nog God. Je bent maar van drie dingen zeker in het leven: de geschiedenis herhaalt zich, de natuur herstelt zich en dieren kan je vertrouwen, mensen niet. Ik ben door al mijn miserie nog meer gaan geloven en ben meer Christenmens geworden', besluit hij.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio