WIELRENNEN

Natourcriterium Roeselare mikt met reeks toppers op 10.000 wielerfans

ROESELARE - Vandaag vindt op de wijk Krottegem in Roeselare de tweede editie van het Natourcriterium plaats. Belgisch kampioen Philippe Gilbert, wereldkampioen Thor Hushovd en olympisch kampioen Samuel Sanchez toppen de affiche, maar o.a. Thomas De Gendt, Gianni Meersman, Guillaume Van Keirsbulck, Bart De Clercq, Klaas Lodewyck en Luigi Meersman rijden ook mee.

Om 16u45 is er een handtekeningensessie met de profs op de site van brouwerij Rodenbach in de Spanjestraat. Om 18u worden de renners voorgesteld op het podium aan de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. Een nieuweling rijdt met een eliterenner mee van het podium tot aan de startlijn in de Spanjestraat, waar om 18u30 het Natourcriterium op gang wordt geschoten. De aankomst is voorzien rond 21u.

Ook dit jaar is er heel wat randanimatie. Om 10u start de eerste ‘Jempi's Wandeling', waarin het leven van Jean-Pierre Monseré in de kijker wordt gezet. Om 14u begint op de Ardooisesteenweg ter hoogte van verzekeringskantoor Claeren de ‘Koers op rollen'. Om 15u rijden de nieuwelingen hun wedstrijd, met aankomst rond 16u. Op dat moment begint in het WieMu een praatmoment met ex-renners Johan Museeuw, Jo Planckaert, Willy Vanneste en Roger Decock.

‘De eerste uitgave in 2010 lokte 10.000 wielerfans naar Roeselare. We hopen dit jaar minstens even goed te doen', zegt Björn Gevaert, voorzitter van de organiserende vzw Roeselare Koerst. ‘Vorig jaar werd pas op het laatste moment beslist om een Natourcriterium te organiseren. Er was toen weinig tijd om alles voor mekaar te krijgen. Dit jaar konden we alles tot in de puntjes voorbereiden. We maakten meer publiciteit en konden enkele toprenners strikken.'

Roeselare profileert zich steeds meer als wielerstad. ‘Naast het WieMu en de Belgian Cycling Happening tijdens de Roeselaarse Fiets 4-daagse vormt het Natourcriterium een nieuwe parel aan de Roeselaarse wielerkroon', aldus schepen van sport José Debels.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio