Steeds meer duidelijkheid over heraanleg kruispunt en fietspaden

Oplossing zwarte punt Roeselberg in de maak

Oplossing zwarte punt Roeselberg in de maak

Het kruispunt van de N223 met de Kasteeldreef-Roeselberg blijft een zwart punt.fg Foto: © fg

TIELT-WINGE/HOLSBEEK - Het gemeentebestuur is al jaren vragende partij om het kruispunt van de N223 met de Kasteeldreef en de Roeselberg veiliger te maken. Het gemeentebestuur lanceerde een studie voor de herinrichting. Nu wil het Agentschap Wegen en Verkeer de opdracht overnemen.

Het zwarte kruispunt van de N223 Winge-Aarschot met de Kasteeldreef en de Roeselberg, op de grens van Winge en Houwaart moet dringend aangepakt worden. Enkele weken geleden deed zich het zoveelste zware ongeval voor. Eindelijk lijkt er beterschap op komst. Tijdens de jongste gemeenteraadszitting in Tielt-Winge kwamen er vragen over wie de studiekosten moet dragen. Nu blijkt dat het gemeentebestuur de studiekosten betaalt, terwijl de kosten voor de aanleg van de fietspaden voor het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zijn. Toch houdt het schepencollege zijn hart vast voor de voorstellen van AWV. 'De jongste jaren zijn er zoveel beloftes gedaan en projecten opgestart dat we twijfelen aan de voorstellen van AWV. Al jaren is er sprake van onder meer een aanpassing van de gewestweg Leuven-Diest, de aanleg van een fietspad aan weerszijden van de steenweg Winge-Aarschot en de herinrichting van het zwarte punt op de Roeselberg. Maar er is nog steeds niets gerealiseerd. Ook op de nieuwe koker onder de N2 wachten we al jaren', zegt Rudi Meeus, schepen van Openbare Werken in Tielt-Winge (CD&V).

Verkeershinder

Toch kondigt Anton De Coster van AWV beterschap aan. 'Met de gemeentebesturen van Holsbeek en Tielt-Winge plannen we vrijliggende fietspaden langs de N223 tussen het Gouden Kruispunt aan de rotonde tot het kruispunt met de Groenstraat en Terheidsehoek. Meteen wordt het gevaarlijke kruispunt N223 met de Roeselberg en Kasteeldreef aangepakt', zegt hij. 'Er worden op het kruispunt oversteekplaatsen voorzien voor fietsers. AWV voegt die studies samen met die van het gevaarlijk kruispunt en besteedt ze samen aan. Dit minimaliseert de verkeershinder. De plannen zijn zo goed als klaar.' Omdat er nog geen duidelijkheid is over de planning van de nutsmaatschappijen, is het wel nog te vroeg voor een planning, zegt De Coster nog.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio