Al drie voetbalclubs kregen ongewenst bezoek

Hongerige inbrekers bakken rustig frieten

De daders namen de tijd om balletjes op te warmen. Foto: kdl

BIERBEEK/BOUTERSEM - Hongerige inbrekers hebben in de kantine van voetbalclub Union Lovenjoel in de Stationsstraat in Lovenjoel een portie frietjes en balletjes in tomatensaus verorberd.

Ondanks de inbraak kan voorzitter Willy Terclavers (72) van Union Lovenjoel een glimlach niet onderdrukken. ‘Die mannen hebben alvast goed gegeten. Nochtans hebben ze toch wat geduld moeten hebben bij het klaarmaken van hun feestmaal. De gehaktballen waren diepgevroren en het duurt toch wel even om dat op te warmen. Frieten bakken doe je ook niet op vijf minuten', meent de voorzitter. ‘Blijkbaar was hun honger over na de maaltijd, want het nagerecht sloegen ze over. Er is ook geen frisdrank verdwenen. Het waren best propere eters, al hadden ze hun twee borden nadien wel mogen afwassen', zegt Terclavers lachend.

‘Gelukkig is het al even geleden dat we nog inbrekers op bezoek hebben gehad. Je kan zoiets relativeren door er een grapje over te maken, maar uiteindelijk zitten we als club toch met heel wat schade. Het glas van de deur aan het voetbalterrein is vernield en een opbergkast in de gang is geforceerd.'

Aanzienlijke schade door glasbreuk was er ook aan de toegangsdeur van de kantine van Korbeek Sport in de Bierbeekstraat in Korbeek-Lo. Hier konden de inbrekers voor zover bekend niets buitmaken en werd de lokale clubkeuken evenmin uitgetest.

Aardappels schillen

De twee hongerige kantinekrakers sloegen een week geleden wel al toe in het lokaal van Verbroedering Boutersem in de Boststraat. Via een aanpalende garage raakten ze in de kantine, waar ze prompt aan een eigen versie van Komen Eten begonnen. De inbrekers schilden aardappelen en sneden er vervolgens frietjes van. Tussendoor werden ook nog eens spaghettisaus en enkele curryworsten opgewarmd. Bij de maaltijd dronken ze enkele flesjes frisdrank. De lokale politie van de zone Lubbeek opende een onderzoek. ‘Zowel in het lokaal van Boutersem als in dat van Lovenjoel bleven twee vuile borden achter. Dat doet ons denken in de richting van twee hongerige daklozen', meent commissaris Paul Mispelters van de politiezone Lubbeek. ‘Het is duidelijk dat ze bereid zijn moeite te doen voor hun maaltijd en er ook uitgebreid de tijd voor nemen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio