Basgitarist vierde zijn verjaardag de avond voor zijn dood

Verongelukte muzikant wordt zaterdag begraven

Robbie Van Eeckhout.
Marc Lagrange

DEERLIJK/WIELSBEKE/WAREGEM - De verslagenheid na het verkeersongeval zaterdagochtend op de Spijkerlaan in Deerlijk, waarbij Robbie Van Eeckhout(24) omkwam, is enorm. Zanger en vriend Niels Destadsbader opende een rouwregister op zijn website.

Het ongeval, waarbij Robbie Van Eeckhout om het leven kwam en Kevin Velghe(25) zwaargewond raakte, laat een diepe indruk na. Ook voetbalclub KVC Deerlijk treurt. ‘In gedachten zien we de levenslustige Robbie nog altijd voor ons', klinkt het. Hij bruiste van energie en genoot van het leven. Naast een steengoeie gitarist was hij ook een degelijke voetballer.' Ter nagedachtenis van Robbie en uit respect voor de nabestaanden speelden zowel de eerste ploeg als de reserven met een rouwband. De wedstrijden begonnen met een minuut stilte.

Iets over half zeven zaterdagochtend reed Kevin Velghe met zijn Chrysler Voyager naar de Droogtestraat in Deerlijk, waar hij Robbie zou afzetten. In de Spijkerlaan, op enkele honderden meters van Robbies ouderlijke woning, sloeg het noodlot toe. ‘In de bocht na de brug over de spoorweg verloor de bestuurder, leraar aan het Koninklijk Atheneum in Waregem, de controle over het stuur', vertelt parketwoordvoerder Karlien Ververken. ‘Het voertuig vloog over een vluchtheuvel en ramde een stenen brievenbus, waarna de wagen aan het buitelen ging.' De Chrysler belandde in de tuin tegen de gevel van een leegstaande woning.

Passagier Robbie Van Eeckhout overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. ‘Hij moest door de brandweer van Deerlijk bevrijd worden uit het wrak', vertelt Carlos Devlaminck. ‘De chauffeur kon op eigen kracht uit de wagen kruipen. Hij bloedde hevig en riep naar zijn vriend. In shock werd de Ooigemnaar naar het ziekenhuis overgebracht.'

Band van Niels Destadsbader

Kevin Velghe en Robbie Van Eeckhout stonden zaterdagavond nog op het podium met Highway Jack, de progressieve rockband die een week eerder nog de rockrally op Sleuterrock won . De bandleden vierden daarna Robbies 24ste verjaardag. Dat het meteen zijn laatste feestje werd, hield niemand voor mogelijk. In één klap verloor Niels Destadsbader niet alleen zijn vaste bassist, maar ook zijn goeie vriend.

Kevin Velghe is de gitarist van de band van de Deerlijkse zanger-presentator. Hoe het verder moet met Highway Jack en de band van Destadsbader, is onduidelijk. ‘Het verlies verwerken primeert', klinkt het bij de entourage van Destadsbader, die een rouwregister opende op zijn website.

Intussen liet het parket van Kortrijk weten dat het voertuig tussen de 70 en 90kilometer per uur reed. De maximaal toegelaten snelheid is er 70. ‘Bovendien hing er een dikke mist', aldus Karlien Ververken. ‘Er is ook sprake van intoxicatie. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.'

De afscheidsplechtigheid van Robbie Van Eeckhout, zoon van Dirk en Marijke Bekaert, vindt zaterdag om 10uur plaats in de Sint-Colombakerk.

www.nielsdestadsbader.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio