Vervang na het kerstdessert ‘Trivial Pursuit' door ‘Gent Expert'

Gent is een gezelschapsspel

Foto: © LIEVEN VAN ASSCHE

GENT - Vanaf vandaag kan u op een ludieke wijze uw kennis over 'slands boeiendste stad bijspijkeren. ‘Gent Expert' is het eerste gezelschapsspel voor volwassenen over de Arteveldestad. Burgemeester Termont is al fan.

Vergeet op Kerst en oudejaar de traditionele Trivial Pursuit of Pictionary om het diner door te spoelen. Kleur de avond Gents met een rondje Gent Expert. Je hebt er geen spelbord voor nodig, enkel een flinke dosis leergierigheid over Gent in al haar aspecten: haar bewogen geschiedenis, haar vele interessante figuren, haar kleurrijke anekdotes.

Aan de hand van vierhonderd vragen en twee dobbelstenen kan je je kennis testen.

‘De meeste vragen zijn opgesteld door de Gentenaars zelf', zegt samensteller Rik Neven. ‘Op de oproep van de krant De Gentenaar om vragen in te sturen, is massaal gereageerd.' Daarnaast konden ook de personeelsleden van de stad originele vragen bedenken.

‘Een spel is een ideale manier om een stad te promoten', vindt burgemeester Termont die al lichtjes verslaafd blijkt aan Gent Expert. ‘Ik moet zeggen dat ik zelf ook al een en ander heb opgestoken. Zoals de naam van de Gentse componist van de Vlaamse Leeuw. Euh... ik vergeet altijd zijn naam (lacht).'

De burgemeester zelf is ook het onderwerp van één vraag. Maar die moet u zelf maar ontdekken.

Het spel kan gekocht worden in de stadswinkel aan de Zuid en in de shop van het Stam voor 15 euro. ‘Gent Expert' zal ook verkocht worden op de nieuwjaarsreceptie. Voor lezers van De Gentenaar is er een eenmalige korting (zie blz. 31).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio