Koerierbedrijf wil lokale economie op sleeptouw nemen

Nieuw distributiecentrum FedEx Express opent deuren

Nieuw distributiecentrum FedEx Express opent deuren

vlnr: Patrick Stienlet, Jean-Pierre De Groef en David Binks aan de nieuwe gebouwen van Fedex in Machelen. ddl Foto: © Dieter De Beus

MACHELEN - Het nieuwe duurzame distributiecentrum van FedEx Express opende officieel de deuren aan de Budasteenweg in Machelen. De komst van FedEx moet de lokale bedrijven een boost geven.

FedEx Express, een dochteronderneming van FedEx Corp en 's werelds grootste expreskoerierbedrijf, heeft haar nieuwe distributiecentrum aan de Budasteenweg in Machelen opgetrokken.

'Het distributiecentrum verhuisde van Melsbroek naar Machelen en valt vooral op omwille van haar duurzaamheid. Zo voorzagen we onder meer zonnepanelen op het dak en wordt regenwater gebruikt voor onder meer het sanitair en de schoonmaak', zegt Patrick Stienlet van FedEx Express Benelux.

'De verhuizing betekent dat Melsbroek nu geen distributiecentrum heeft, maar de kantoren die daar gevestigd waren, blijven wel in gebruik. Het nieuwe distributiecentrum werd al in mei in gebruik genomen, maar het nieuwe gebouw werd nu officieel geopend door Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en Machels burgemeester Jean-Pierre De Groef (SP.A).

Het nieuwe distributiecentrum is de meest recente in een reeks van grootschalige investeringen van FedEx in België tijdens de afgelopen vier jaar.'

Het bedrijf, dat al sinds 1985 zijn hoofdkwartier in Brussel heeft, biedt werk aan meer dan 800 mensen in België en heeft nog vier andere distributiecentra in ons land.

'FedEx heeft altijd oog gehad voor het belang van België omwille van zijn strategische ligging in het hart van Europa', zegt David Binks, Senior Vice President, Operations, FedEx Europe.

Kansen creëren

'De opening van deze prachtige nieuwe vestiging getuigt van ons vertrouwen en geloof in België en in de economische kansen die wij hier hopen te creëren. Wij hopen dat de lokale bedrijven mee kunnen groeien door onze komst.'

Vlaams minister-president Kris Peeters had het over de essentiële rol die de logistieke en transportsector speelt voor de algemene gezondheid van de Belgische economie.

'Dit groene en innovatieve distributiecentrum zal zowel de Vlaamse als internationale bedrijven de kans geven om te groeien en hun activiteiten uit te breiden door vrije toegang te bieden tot alle wereldmarkten', aldus minister Peeters.

In Machelen zelf zullen de activiteiten van het FedEx Express distributiecentrum een positieve bijdrage leveren tot de economische vitaliteit van de regio.

'We zijn opgetogen dat FedEx Express besloten heeft hier een centrum te vestigen dat zo belangrijk is voor zijn activiteiten in België', zegt burgemeester De Groef.

'Wij zijn ervan overtuigd dat de komende jaren nog meer vergelijkbare investeringen zullen volgen en dat de heropleving van de al lang bestaande industriezone in Machelen zich verder zal doorzetten.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio