Pol Van den Driessche naar CD&V

blg
Foto: © LIEVEN VAN ASSCHE

Zowel CD&V/N-VA als SP.A/Spirit brengen nieuwe 'bekende koppen' in stelling voor 10 juni.

Pol Van den Driessche (foto) (48) komt op voor CD&V, en krijgt een mooie plaats voor de verkiezingen van 10 juni. Dat bevestigen CD&V-bronnen.

Of het de kamerlijst in West-Vlaanderen of de Senaat wordt, is niet duidelijk. Hij stapt op bij VTM, waar hij politiek hoofdredacteur was, en zo regelmatig als expert op het scherm kwam.

Eerder werkte Van den Driessche bij De Standaard. Vandaar stapte hij over naar Het Nieuwsblad, waar hij in 1995 opklom tot hoofdredacteur. Na tegenvallende verkoopcijfers trok hij in 1999 naar het kabinet van minister van Ambtenarenzaken Luc Van den Bossche (SP.A).

Nog voor zijn journalistieke carrière zat hij tussen '82 en '88 als Volksunie-jongere in de Brugse gemeenteraad en was hij woordvoerder van Volksunie-kopstukken Jaak Gabriëls en Hugo Schiltz.Wouter Van Bellingen (foto) (Spirit) is bijzonder boos. De Sint-Niklase schepen werd woensdag even wereldberoemd bij de inzegening van het massahuwelijk in zijn stad. Gisteren bombardeerde het regionale tv-station TV Oost hem tot de Spirit-kandidaat op de vijfde plaats voor de SP.A/Spirit-lijst voor de Kamer in Oost-Vlaanderen. ,,Dat is voorlopig niet aan de orde. Ik heb nog helemaal geen beslissing genomen, en laat me zeker niet door SP.A dicteren. Dit is echt een schande, want zo bezoedelt men de organisatoren van het massahuwelijk, alsof dat een politieke stunt was'', zegt Van Bellingen.

Zeker is wel dat vice-premier Freya Van den Bossche de Oost-Vlaamse kamerlijst voor SP.A-Spirit trekt. Fatma Pehlivan, nu nog senator en schepen in Gent, duwt. Eerste opvolger wordt Cathy Plasman, fractieleider voor de SP.A in de Gentse gemeenteraad. Ook staatssecretaris Bruno Tuybens en SP.A-fractieleider Dirk Van der Maelen krijgen een plaats aan de kop. (wov, kvk)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees