Wielrennen Elite-vrouwen Omloop van het Hageland

Liesbeth De Vocht geeft wedstrijd mee kleur

Liesbeth De Vocht geeft wedstrijd mee kleur

In een spurt met drie was Elisabeth Armitstead veruit de snelste in Tielt-Winge. Foto Guy Meurs Foto: © Foto Guy Meurs

TIELT-WINGEI - In een spurt met drie schreef de Britse Elisabeth Armitstead de Omloop van het Hageland op haar naam voor Pauline Ferrand Prevot en Elisa Longo Borghini.

Zoals verwacht hadden onze Brabantse meisjes niet veel in de pap te brokken op deze internationale afspraak. De Antwerpse Liesbeth De Vocht deed dat wel. Nog voor het omvangrijke peloton zijn tocht door het Hageland had beëindigd, was zij aan de haal gegaan in het gezelschap van de Noorse Lise Nöstvold, Lucinda Brand en de Amerikaanse Jacquelyn Crowell. Maximaal anderhalve minuut bonus kon het kwartet puren uit doe poging.

'Ik had gehoopt om weg te blijven', zei De Vocht. 'In dat geval wou ik op de laatste beklimming nog wat ondernemen. In het andere geval zou ik mij ten dienste stellen van mijn Nederlandse ploegmaats van Rabobank.'

Het werd die laatste optie, want met nog één plaatselijke ronde te gaan waren de vier eraan voor hun moeite en kon de wedstrijd opnieuw beginnen.

Het sein voor Emma Johansson om er de beuk in te gooien. In december brak zij bij een val beide sleutelbenen, maar dat belette haar niet om amper vijf dagen later alweer op de fiets te zitten. Tielt-Winge was haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Wellicht stond Johansson nog niet scherp genoeg bij haar uitval met Latoya Brulee, Roxanne Knetemann, Chantal Blaak en alweer die dekselse Jacquelin Crowell. Hoe dan ook werden ze vooraan weer bijgebeemd en afgelost door een trio, bestaande uit Elisabeth Armitstead, Pauline Ferrand Prevot en Elisa Longo Borghini.

Zij vochten het in de spurt uit voor de zege en overschreden in die volgorde ook de aankomstlijn.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio