3DE PROVINCIALE DOORNZELE-KERKBRUGGE - LEMBEKE

FCDK wil nog eens punten thuis houden

EVERGEM/KAPRIJKE - Zondagnamiddag zullen veel ogen in derde provinciale A gericht zijn op Kerkbrugge waar de leider van het derde periodekampioenschap, Lembeke, op bezoek komt. De fusieploeg mikt alvast op een driepunter.

PR-man en supporter nummer een van de thuisploeg, Kristof De Vos, heeft meerdere redenen om te geloven in een nieuwe overwinning van FCDK. ‘De komst van Lembeke is absoluut een topper van het seizoen. Onze kassier mag zich zondag zeker in de handen wrijven. Wij komen uit een diep dal na het behalen van de eerste periodetitel, maar sinds onze topscorer Christophe De Wispelaere zijn zinnen volop op het spelen zette en de job van trainer doorgaf, draait de ploeg opnieuw op een hoger toerental. De kentering kwam er precies op het veld van Lembeke waar we ons nog moesten tevredenstellen met een puntje. Op eigen veld, en met een vrijwel volledige spelerskern, gaan wij zondag voluit voor de drie punten. Punten die wij zeker willen opdragen aan onze grote patron Eric De Beule, die getroffen werd door een hersenbloeding.'

FC Lembeke wil dederde periodetitel pakken

FC Lembeke voert het derde periodekampioenschap aan en trekt zondag naar Doornzele-Kerkbrugge.

‘Een moeilijke opdracht', weet trainer Frank De Wispelaere van FC Lembeke. ‘De terugkeer na een blessure van Christophe De Wispelaere heeft die ploeg opnieuw veel vertrouwen gegeven. Het was geen toeval dat Doornzele-Kerkbrugge onder zijn aanvoering de eerste periodetitel op zak stopte. Hij scoorde ook tweemaal in de heenwedstrijd en is moeilijk af te stoppen. Wij oogsten veel vertrouwen uit onze thuiszege tegen VV Zomergem en zijn goed op dreef. Onze laatste nederlaag dateert van 23 januari op het veld van Assenede. We zullen er alles aan doen om die derde periodetitel te pakken. De spelerskern raakt stilaan voltallig waardoor we klaar zijn voor de eindspurt van de competitie. Wij hoeven niet naar de resultaten van andere ploegen te kijken. We hebben ons lot in eigen handen.'(vhe/jp)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio