Abdijbier vaste waarde in gastronomie

Abdijbier vaste waarde in gastronomie
GRIMBERGEN - - Abdijbier verovert een vaste stek in de gastronomie. Dat bleek uit het panelgesprek 'Abdijbier: in of naast je bord?' met specialisten uit gastronomie, wetenschap, media, brouwindustrie en onderwijs.

Het panelgesprek kwam er op initiatief van Grimbergen Abdijbier, dat de resultaten bekendmaakte van een nationale enquête over de plaats van abdijbier in de gastronomie. Panelleden én publiek waren unaniem: abdijbier bij de maaltijd is een welkome verruiming van het smaakpalet. De horecasector sloot zich hier volmondig bij aan. Uit de praktijk leren zij dat de consument op de hoogte wil gebracht worden van verschillende smaken, en liefst nog afgestemd op de seizoenen. Daar waar wijn uitvoerig aan bod komt in het huidige lessenpakket van hotelscholen, moet het onderdeel 'bier' het stellen met slechts enkele uurtjes. Met een overtuigende 80% bevestigt de enquête een groeiende interesse bij de Belgen voor het combineren van abdij- of speciaalbier met de gastronomie. Abdijbier is een gezelschapsbier bij uitstek zeggen 63% van de consumenten. Tijdens het tafelen verkiest de meerderheid wel een flesje van 33cl. De consument vindt bovendien dat het sociale, gezellige aspect niet verstoord wordt door het gebruiken van individuele flesjes. Uit de enquête klinkt wél een duidelijke vraag naar een speciaal ontwikkeld glas voor het drinken van abdij- of speciaalbier bij de maaltijd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio